Huawei și Ericsson continuă Acordul global reciproc de utilizare a brevetelor de invenții

Huawei și Ericsson (NASDAQ:ERIC) au ajuns la un nou acord în vederea continuării acordului global de utilizare a brevetelor de invenții dintre cele două companii. Contractul include o licență reciprocă de utilizare, ce acoperă brevetele wireless standard esențiale ale ambelor companii (inclusiv standardele de telefonie mobilă GSM, UMTS și LTE). În cadrul acordului, ambele companii au posibilitatea de a accesa și implementa, la nivel global, brevetele și tehnologiile standard esențiale ale companiei-partenere.

logo_new

Drept parte din acordul reînnoit, Huawei va continua plățile datorate în urma utilizării drepturilor de proprietate intelectuală către Ericsson, pe baza vânzărilor effective, începând cu 2016. Alte detalii ale acordului sunt confidențiale.

Jianxin Ding, Head of Global Intellectual Property la Huawei Technologies Co., Ltd., declară: “Suntem încântați să ne prelungim acordul global reciproc de utilizare a brevetelor cu Ericsson. Acest nou acord reflectă viziunea împărtășită de cele două companii în privința protejării drepturilor de proprietate  intelectuală și pentru inovații. Ambele companii consideră importantă acordarea unei compensări rezonabile pentru implementarea drepturilor de proprietate intelectuală și pentru promovarea inovației tehnologice. Acest aspect include și partajarea și standardizarea tehnologiei, în scopul dirijării și accelerării evoluției în industria de profil.”

Kasim Alfalahi, Chief Intellectual Property Officer la Ericsson, răspunde: “Ne bucurăm să prelungim acordul. Reînnoirea acestuia demonstrează angajamentul nostru în dirijarea inovației și dezvoltării în industria de profil. Pe viitor, toți și toate se vor interconecta prin Networked Society și prin Internet of Things. Rolul nostru este de a dirija această transformare, deschizând noi moduri de a inova, colabora și de a da putere utilizatorilor, mediului de afaceri și societății.”

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii.

București, 21 ianuarie 2016: Huawei și Ericsson

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: