Huawei oferă studenților români cursuri de specializare în China

Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, continuă sprijinul acordat studenților români prin programe educaționale, realizate în parteneriat cu Guvernul României.Huawei va trimite la specializare în China și anul acesta, începând cu data de 26 august, zece studenți de la universități tehnice din București, Iași, Craiova și Cluj-Napoca, în cadrul programului “Telecom Seeds for the Future 2016”.

Huawei_logo

Vlad Doicaru, Director Enterprise Huawei România: “Huawei continuă programul Telecom Seeds for the Future, ca urmare a angajamentului pe termen lung pe care l-a făcut pentru sprijinirea studenților români. Scopul companiei estea cel a de a pune la dispoziția lor cele mai recente soluții de tehnologie. Totodată, dorim să le oferim studenților care merg în China o experiență multiculturală. Această experiență va cuprinde și posibilitatea de a testa un mediu de lucru real, în mijlocul unei echipe internaționale, departe de casă.”

Pe durata programului, studenții români beneficiază de cursuri de limbă și cultură chineză, alături de cursurile de formare profesională.  Studenții vor vizita sediul central Huawei Technologies din Shenzen și vor avea acces la cele mai noi tehnologii. De asemenea, vor avea ocazia de a vizita și câteva orașe din China, beneficiind de o experiență multiculturală.

Proiectul este susținut atât de Ministerul Educației și Cercetării Științifice, cât și de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și reprezintă o oportunitate pentru studenții români de a înțelege tendințele actuale din domeniul IT&C. De asemenea, este un angajament pe termen lung pe care Huawei și l-a asumat, acela de a investi în viitoarele talente locale.

Principalul obiectiv al acestui program îl reprezintă vizita la sediul central al Huawei din Shenzhen. Aici, tinerii vor beneficia de sfaturile și consultanța specialiștilor Huawei și vor avea acces la tehnologie de ultimă generație.

Cei zece studenți români care participă la acest program sunt Adina-Cristina Moc, Marian Leica, Cristian Gabriel Bucuroiu, Raoul Alin Jurubiță și Andrei Haiducu de la Universitatea Politehnica din București, Robert Văcăruși de la Școala Națională de Științe Politice din București, Adrian Tăut de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Andra Irina Vasile de la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din cadrul Universității Craiova, Narcisa Nicoleta Adiaconiței și Theodor Adrian Ivan din cadrul Universității Tehnice din Iași.

Toți cei zece studenți au efectuat un stagiu de practică în cadrul Huawei România, fiind aleși în urma rezultatelor bune pe care le-au înregistrat pe parcursul desfășurării proiectelor interne din companie.

Huawei a devenit un partener strategic pentru principalii operatori de comunicații din România, prin dezvoltarea de soluții de înaltă tehnologie și furnizarea de servicii personalizate pentru clienții săi. La nivel local, compania intenționează să continue creșterea numărului de angajați și a resurselor locale, valorificând centrele regionale (GSC și ASSC). Prin parteneriate cu universitățile din România și prin crearea de programe de internship cu perspective pe termen lung, Huawei România continuă investițiile în comunitățile locale.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

București, 24 August 2016: Huawei

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: