ABC Data achiziționează S4E, jucător cheie pe piața IT din Europa Centrală şi de Est

ABC Data, singurul distribuitor regional de IT și electronice care operează direct în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România, va prelua peste 80% din acțiunile companiei S4E S.A., un important distribuitor de produse și servicii VAD (Value Added Distribution-servicii de distribuție pentru produse, dar și pachete de servicii și programe care aduc valoarea adăugate respectivelor produse). Aceasta este achiziția anului însectorul IT și consolidează poziția ABC Data ca lider pe piața distribuitorilor de echipamente IT și electronice în Europa Centrală și de Est. Compania anunță că va urmări mărirea cotei sale din acțiuni.abc

24 August 2016, București–Cumpărarea S4E S.A. constituie încă un pas făcut de ABC Data în strategia pentru 2016 – 2018. Încă de la începutul anului trecut, compania și-a canalizat atenția asupra dezvoltării poziției de lider al regiunii, dar și spre creșterea piețelor locale din Europa Centrală și de Est. Astfel, în urma achiziției, compania va deține cel mai larg portofoliu de produse și servicii VAD, atât din Polonia, câtși din Europa Centrală și de Est.

„Esti mămcă, la nivel de grup, vânzarea de produse și servicii VAD vor aduce o creștere a veniturilor ABC Data de până la 340 de milioane de euro până în 2018. De asemenea, suntem convinși că achiziționarea S4E va contribui la creșterea cotei noastre de piață în distribuția de produse IT în Europa Centrală și de Est“, a declarat Ilona Weiss, președintelui comitetului executiv ABC Data.

În ultimul an, ABC Data și-a consolidat poziția de lider al regiunii prin parteneriate importante. Astfel, în prima jumătate a anului 2016, compania a încheiat numeroase acorduri cu jucători cheie din piață, cum ar fi Huawei, Acer, Asus și Cisco din Ungaria și cu Lenovo, Synology și Benq în România. ABC Data reușește astfel să asigure cel mai înalt nivel de competență în logistică și distribuție mulțumită poziționării strategice prin centrele sale logistice din Polonia, România și Ungaria.

„Atragerea unui astfel de investitor strategic puternic ca ABC Data și posibilitatea de a face schimb de know-how ne va permite să ne îndeplinim cu o capacitate și mai mare obiectivele noastre de afaceri. Sunt convins că având alături experiența și rețeaua de distribuție a ABC Data vom crește semnificativ în domeniul produselor și serviciilor VAD și vom putea dezvolta cea mai bună și scalabilă soluție pentru această piață“, a declarat Paweł Piętka, preşedintele consiliului de administrație, S4E.

În urma acestei achiziții, S4E va funcționa încadrul ABC Data Corporate Group, dar va rămâne o entitate separată. S4E activează pe piață de 15 ani și a avut un parcurs foarte bun în acest interval. Rezultatele financiare pe 2015 arată venituri de 53 milioane de euro, 976.190 de euro profit operațional și aproximativ 738.000 de euro profit net. Rezultatelefinanciare ale S4E vor fi integrate încele ale ABC Data Corporate Group din momentul preluării controlului asupra acțiunilor, moment care ar trebui să se întâmple cel târziu pânăpe 31 martie 2017.

S4E, ca parte a grupului ABC Data, va opera pe piaţa din Polonia, dar intenţionează să-şi extindă în curând serviciile şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

Despre ABC Data

ABC Data, cu peste 25 de ani de experiență, este singurul distribuitor regional de IT și electronice care operează direct pe opt piețe din Europa Centrală și de Est: România, Cehia, Estonia, Lituania, Letonia, Polonia, Slovacia, Ungaria. În România, filiala companiei este situată în București și condusă de o echipă de profesioniști români cu multă experiență, care acordă multă atenție partenerilor de afaceri. Echipa este condusă de Sergiu Lujanschi. În Europa Centrală și de Est, ABC Data oferă cea mai variată gamă de produse: peste 180.000 de produse, provenind de la peste 1.000 de branduri de renume. Compania lucrează regulat cu peste 13.000 de retaileri.

ABC Data – ABC Data

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: