Huawei Marine și Consorțiul WACS inaugurează un cablu submarin cu o lungime de 14.530 km

Huawei Marine Networks Co. Ltd. (Huawei Marine), furnizor global de rețele submarine, a anunțat că noul system West African Cable System (WACS), în lungime de 14.530 km, recent modernizat la tehnologia 100G, a fost pus în funcțiune în urma completării cu succes a unui program strict de testare și certificare pentru clienți. Noul cablu submarin va oferi viteză și lățime de bandă mai mari pentru 14 țări, de pe coasta din Africa de Sud până în Anglia.

logo

WACS este operat de un consorțiu de 18 furnizori regionali și internaționali, lansat în 2012 cu tehnologie 10G și proiectat inițial cu o capacitate de 5.12Tbits/s. Upgrade-ul la 100G utilizează tehnologiile inovatoare Huawei, precum a treia generație ce are la bază tehnologii ca Soft Decision-Forward Error Correction (SD-FEC) și bits interleaving, ceea ce garantează compatibilitatea canalelor de 100Gbit/s cu vechile canale originale de 10Gbit/s. În prezent, capacitatea de transfer a crescut la 14,5Tbit/s, aducând îmbunătățiri semnificative performanței și fiabilității, maximizând în același timp profitul investiției clienților.

Vishen Maharaj, Președintele Comitetului de Management al Consorțiului WACS, a declarat: “Mulțumită eficienței și expertizei echipei de implementare Huawei Marine, împreună cu tehnologia lor de vârf pentru transmisiuni, upgrade-ul WACS a fost terminat fără probleme și la timp, îndeplinind angajamentele noastre permanente față de clienți.”

Mike Constable, CEO al Huawei Marine, a notat: “Dezvoltarea rapidă a aplicațiilor de internet și mobile, a conținutului video de înaltă rezoluție și a altor aplicații ce folosesc în mod intensiv conexiunile de date, precum serviciile de cloud, duc constant la creșterea cererii pentru lățimi de bandă extinse.

Capacitatea de transfer suplimentară, disponibilă acum prin cablul submarin WACS, va îmbunătăți semnificativ comunicațiile internaționale și va stimula dezvoltarea economică în regiunea deservită,” a declarat Mike Constable, CEO pentru Huawei Marine.

Despre Huawei

Huawei este un furnizor de top la nivel global în domeniul soluțiilor de tehnologie pentru informații și comunicații (IT&C). Scopul companiei este sa imbunatateasca viața și să creasca eficiența printr-o lume mai bine conectată. Impulsionată de inovația orientată spre client și de parteneriatele deschise, compania Huawei și-a consacrat un portofoliu de soluții IT&C complete, care le oferă clienților avantaje competitive în domeniul rețelelor, dispozitivelor și cloud computing-ului pentru telecom și companii. Cei 170.000 de angajați Huawei la nivel mondial sunt dedicați creării maximului de valoare pentru operatorii de telecom, companii și consumatori. Soluțiile, produsele și serviciile IT&C inovatoare sunt utilizate în peste 170 de țări și regiuni, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată, deținută integral de către angajații săi.

Despre WACS

WACS (West Africa Cable System) este un sistem de cablu submarin, ultra-rapid, care unește sudul Africii cu Europa, traversând coasta de vest, până la coasta Angliei. Sistemul de perechi de patru fibre, cu o lungime totală de 16000 km, este format din 15 stații terminale, aparținând unui consortiu de 18 furnizori internaționali din industria telecom.

București, 14 decembrie 2015 – Huawei Marine Networks Co. Ltd. (Huawei Marine)

Visits: 0

Lasă un răspuns