GDG Meetup… grupul dezvoltatorilor si utilizatorilor pasionati de tehnologiile Google

8 iunie 2013, o zi ploioasa s-a desfasurat in Bucuresti, la Hotel Epoque, o locatie situata in vecinatatea parcului Cismigiu, ce imi aduce aminte de celebrele patanii din romanele adolescentine “Cismigiu & Co”, de pe langa lac si liceul Gheorghe Lazar, o intalnire cu niste tineri frumosi ce au decis sa formeze un grup deschis interesant pentru viitorul tehnologiilor si anume GDG Bucharest.
GDG Bucharest (Google Developer Group Bucharest) este grupul dezvoltatorilor si utilizatorilor din Bucureşti pasionaţi de tehnologiile Google: Android, App Engine, Google Web Toolkit, Google AJAX APIs, OpenSocial, Google Chrome.

Intrunirea a inceput cu prezentarea solutii ARGIS sustinuta de catre Vlad Teodor (Professional Services Esri)

“Sistemul ArcGIS permite utilizatorilor sai desfașurarea fluxurilor de lucru GIS intr-o maniera foarte facila disponibila pe toate platformele software consacrate. Prin intermediul soluțiilor ArcGIS for Desktop, ArcGIS for Server si ArcGIS for Smartphones and Tablets se poate pune la dispozitia oricarui utilizator ce foloseste un smartphone bazat pe oricare dintre principalele trei platforme (Android, iOS, Windows Phone) harti inteligente ce pot pune in valoare informatia geospatiala in cele mai variate moduri, fie prin metode moderne de vizualizare si analiza, fie prin integrarea cu social media si alte servicii conexe, pe orice platforma disponibila in contextul actual.”

Intalnirea a ajuns la punctul interesant si anume un speech legat de “The Hack” initiat de Vali Birzoi ( Freelance Journalist, IT&C Analyst).

“Mass-media s-a tabloidizat, jurnalistii s-au imputinat, printul a murit, dar nu si jurnalismul. Internetul a scos in prim plan citizenship journalismul, bloggingul si social media. Dar Steve Jobs avea dreptate: „Nu ne putem baza pe bloggeri pentru stiri. Avem nevoie de reportaje reale si de supervizare editoriala mai mult decat niciodata.” Bloggingul si social media au adus putina plusvaloare si multa suprasaturare cu informatie redundanta. E vremea unui pas inainte.”

Corina Radulescu (Event and Logistics Manager MPG) a impartasit cateva informatii legate de editia Droidcon Eastern Europe de anul trecut. S-au propus in colaborare cu participantii cateva puncte ce vor trebui atinse de editia de anul acesta.

Corina Gheorghe a adus la sfarsitul intalnirii un anunt surpriza referitor la Cursuri de Android ce vor avea loc la nivel de incepator cat si la nivel de avansat, prin intermediul a doua sesiuni, tinute de Marius Mailat, pe 2-3 august la Bucuresti, la Hotel Epoque.

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: