Lumia 820…un terminal Nokia in parametrii asteptati

A fost o intalnire petrecuta sub auspiciile unei revederi, intrucat am mai facut cunostinta cu diferite ocazii pe la conferinte sau publicatii citite de mine, adica asa cum am prevazut si anume interesant si simpatic si mai ales pe scurt. Adica cum pe scurt? Asa cum se practica testele bune…in cel mai scurt timp.
1
Este model midle range dar clasificarea proprie, emotionala l-ar ridica mai sus.
Dupa Lumia 920 acest model mi s-a parut mai reusit intrucat indeplineste unul dintre criteriile mele de selectie a unui SMART si anume sa aiba acumulatorul detasabil, de asemenea memory card suplimentar si nu in ultimul rand accesul direct la conectorul cartelei micro SIM.
2
Si iata ca cei de la Nokia iar m-au ghicit, pentru ca experienta cu Lumia 710 pe care o am de un an de zile m-a convins ca cel mai placut lucru este sa te poti juca impreuna cu toate accesoriile adica sa depinzi cat mai putin de regulile impuse de fabricant ceea ce inseamna mai multa flexibilitate pentru utilizator. Nokia a făcut tot posibilul pentru a face Nokia Lumia 820 sa se simta cât mai mult posibil, totuși, la fel de mult ca un telefon unibody. Capacul bateriei este aproape Flex-free atunci când este în poziție și este foarte dificil de a-l elimina. Tricky este, până când veți învăța despicând cu o unghie sub fiecare colț frontal al carcasei. Încercați un alt mod și este impresionant de incapatanat – atat de incapatanat că Nokia a făcut un film video pentru a explica cum se desface.
4 3
Funcțional cum este, Nokia Lumia 820 este cel mai estetic de succes a noii game Lumia. Finisajul lucios aspectul de cutiuta a telefonului și modul în care capacul bateriei infloreste afară din laturile telefonului – nu sunt deloc gafe de stil, sunt necesare in viziunea producatorului. Ca și frații săi, este un terminal destul de consistent. La 10mm grosime și 160g în greutate, nu va contesta orice telefoane obsedate de subțirime, cum ar fi Motorola Razr i. Cu toate acestea, spre deosebire de Lumia 920 , greutatea sa nu este primul lucru pe care trebuie sa-l observați.
Nokia Lumia 820 se potrivește, de asemenea, frații săi Lumia în termeni de prize și butoane hardware. Portul microUSB contine cupla de incarcare / transfer de date situate în partea de jos, și jackul pentru căști de 3,5 mm sus. Nimic în neregulă acolo.
1213
Butoanele Nokia Lumia 820 sunt un pic mai neobișnuit plasate, totuși. Terminalele Windows Phone 8 au toate butoanele aparatului hardware, și la Nokia Lumia 820 se află alături de volum și butonul de alimentare de pe marginea din dreapta a carcasei. Butonul de pornire este conceput pentru a sta comod sub degetul mare, pentru a vă pune cu ușurință telefonul în standby.
10115
Nu mai insist caci aici gasiti mai tot ce declara Nokia despre terminal si pana la urma chiar asa si este:))

Ceva caracteristici

Pentru un telefon mid-range, Nokia Lumia 820 este impresionant cu caracteristici de viitor ce suna înțelept. În afară de standardele wireless de HSPA 3G, Bluetooth și GPS, Nokia Lumia 820 oferă, de asemenea, NFC și 4G (3G opțional sunt disponibile). NFC reprezintă comunicare Near-Field, un standard de plăți fără fir și o modalitate de a transfera orice fel de informații data-light între telefoane și alte dispozitive. 4G este, desigur, succesorul 3G. Este mult mai rapid, oferind viteze de utilizare in lumea reala de aproximativ 40 Mbps. Windows Phone 8 va permite, de asemenea sa partajati conexiunea de internet mobil cu alte dispozitive prin Wi-Fi.
Tot pagina Nokia ne lumineaza si aici

In lumea aplicatiilor

Intrucat despre procesoarele Snapdragon S4 tactat la 1.5 GHz, am mai scris si in articole anterioare iar Windows Phone 8 nu este o schimbare majoră față de Windows Phone 7, o diferența fiind mărirea sau micșorarea tile-urilor din ecranul de start.
Principala diferență între Nokia și ceilalți producători de smartphone-uri cu Windows Phone 8 este reprezentată de aplicații. Nokia și-a dezvoltat o serie de aplicații pe care le pot instala doar utilizatorii de Nokia, de la aplicații pentru hărți (Maps, Nokia Drive+ Beta), editare foto (PhotoBeamer, Smart Shoot, Cinemagraph, Creative Studio), jocuri (Angry Birds Roost, Words With Friends, The Caddie etc) și până la aplicații în parteneriat cu câteva branduri mari (EPSN, CNN, Goal.com, Michelin, Red Bull etc). Alte aplicații importante de la Nokia: Nokia City Lens, Nokia Trailers, Transfer my Data, Nokia Music, Smart Shoot.
56798141516
“In momentul de față, aplicațiile și jocurile importante sunt veriga slabă din întreg sistemul de operare Windows Phone 8, vorbind despre numai 120.000 de aplicații în Windows Store (față de cele 700.000 de aplicații din App Store-ul celor de la Apple) dar se anunța un an 2013 mai bun pentru Microsoft la acest capitol. Gameloft a anunțat că 12 din cele mai importante titluri ale lor vor ajunge în Store-ul celor de la Microsoft, iar Microsoft a comunicat că 46 din cele mai populare 50 de jocuri de pe celelalte platforme vor lua și calea Windows Phone-ului până la sfârșitul lui 2013”, asa cum se spune intr-un articol din revista connect.ro.
Pana la urma utilizand Win 7/8 pana acum chiar nu am intampinat nicio blocare de soft sau cine stie ce alte probleme de functionare, incat uneori ma intreb de ce oare presa incearca sa construiasca un bad name acestei combinatii mult contestate Nokia / Microsoft. Poate ca pretul platit nu este chiar in detrimentul performantei. Sunt si multe aplicatii Android / IOS care dupa mine sunt repetitive si cu continut nevaloros si inutilizabil incat oare ce procent dintre cele multe declarate ar trebui excluse din lista cea lunga pentru a mai echilibra un pic aceasta competitie furibunda si mai mult emotionala.
Eu nu sunt o persoana egoista, iar ceea ce tine de domeniul tehnic il shareuiesc cu prietenii. Insa am observat ca unii dintre impatimitii de Android in momentul in care le-am inmanat deviceul pentru familiarizare au facut un lucru de neinteles pentru mine si anume au cautat din prima deconectarea de la setari a conexiunilor de date in ideea de a nu fi localizati. In acest sens ei mi-au butonat terminalul pana la a deconecta APNul ceea ce pana la sfarsit mi s-a parut un gest grobian:)).
Sunt de acord ca trebuie sa fim oricand gata sa plecam de pe Tera si sa colonizam spatiul, insa nici sa acceptam unele scenarii fanteziste privind OSul unor terminale mobile nu este de bun augur.
Lumia 820 este destul de pamantean in ceea ce realizeaza si o face cu destul de multa performanta.

Hits: 3

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: