Fortinet este prima companie din lume care lansează firewall-ul cu capacitate de peste 1 Tbps

Fortinet, lider global în soluții de securitate a rețelelor de date, redefinește performanța și lansează primul firewall – noul FortiGate 5144C – cu o capacitate ce depășește 1 terabit pe secundă (Tbps), oferind multiple posibilități de interconectare: 10GbE, 40 GbE respectiv 100GbE. Aceste caracteristici poziționează FortiGate 5144C drept cel mai rapid firewall din lume și îl fac ideal pentru soluțiile de securitate ale furnizorilor de servicii telecom, precum și ale marilor companii. Acestea au de obicei cerințe de performanță și flexibilitate excepționale în furnizarea de aplicații și servicii de date securizate clienților și utilizatorilor lor.

FG-5140
“Conceptele apărute în ultimii ani pe piață, precum serviciile de baze de date Big Data, serviciile oferite în Cloud, precum și explozia ofertelor de tip „Software as a Service” se traduc, într-un final, în centrele de date ce au nevoie de platforme de securitate excepțional de rapide și de sigure pentru a-și proteja aplicațiile și datele cu care operează”, declară dl. Ken Xie, fondatorul și CEO-ul Fortinet. „Niciun alt producător nu a reușit să demonstreze până în acest moment un nivel de performanță și securitate apropiat. Acest lucru le permite clienților noștri să construiască centre de date ale viitorului având certitudinea că soluția de firewall aleasă nu va fi factorul limitator.”
Seria FortiGate 5000 – Ridică standardul pentru securitate de înaltă performanță cu noile procesoare dedicate de tip ASIC NP6
Noua serie FortiGate 5000, platforma de firewall modulară, cu șasiu si module, reprezintă vârful de gamă al portofoliului Fortinet. Concepută pentru centrele de date ale întreprinderilor mari și foarte mari și ale furnizorilor de servicii telecom, familia de produse FortiGate seria 5000 include surse de alimentare, baterii de ventilatoare și module firewall (blade-uri) redundante și care pot fi schimbate în timpul operării, totul pentru maximizarea timpului de disponibilitate.
Seria 5000 este formată dintr-un nou șasiu – FortiGate 5144C, noi module (5903C/5913C) pentru management și control, precum și noi module de securitate (5001D) ce utilizează ultima generație de procesoare de rețea NP6 capabile să livreze capacități de firewall de 40Gbps per ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Spre deosebire de procesoarele clasice folosite de ceilalți producători, procesorul specializat de tip ASIC NP6 are la bază un design foarte eficient, cu adevărat revoluționar, ce îi permite atingerea capacității de 40Gbps, precum și a unor latențe extrem de mici. Cuplate cu capabilitatea de procesare nativă, atât a traficului IPv4, cât și a celui IPv6, aceste performanțe fac din NP6 alegerea ideală pentru rețelele de date ale viitorului. Practic, astăzi, prin utilizarea simultană a 14 module de firewall 5001D, noua generație de platforme firewall FortGate seria 5000 este capabilă să ofere capacități ce depășesc 1Tbps de trafic de date filtrat.
Noua Serie 5000 folosește aceeași arhitectură hardware de înaltă performanță, procesoarele specializate NP6 și sistemul de operare FortiOS pentru care FortiGate 1000 și 3000 au fost atât de premiate de industria de specialitate. Acest lucru oferă o flexibilitate de neegalat în implementarea funcționalităților și politicilor de securitate.
“Consumatorii și companiile solicită ca serviciile și aplicațiile cerute să fie livrate în timp record, motiv pentru care industria se confruntă cu o schimbare masivă. La fel de important este faptul că siguranța datelor trebuie să joace un rol activ în noul IT în care totul este livrat ca serviciu”, spune Chris Rodriguez, Senior Industry Analyst, network security la Frost & Sullivan. “Prin furnizarea capacităților de peste 1 TBps, Fortinet ajută la asigurarea unor noi servicii care pot fi adăugate în viitor fără a compromite performanța sau securitatea.“


Modulele de securitate FortiGate 5001D – Securitatea dusă la un alt nivel
Noile module de securitate 5001D sunt componenta esențială a sistemului de securitate al Seriei 5000. Acestea reprezintă a cincea generație de plăci de procesare si au capacități de 80 Gbps trafic de date filtrat. Fiecare modul 5001D încorporează două procesoare FortiASIC NP6. Toate acestea fac posibilă disponibilitatea unor caracteristici de ultimă generație în materie de firewall ce includ: deep packet inspection, Intrusion Prevension System (IPS), Application Control, filtrare de conținut web și altele. În plus, datorită tehnologiei unice dezvoltate de Fortinet prin care pot fi rulate concomitent mai multe instanțe virtuale (VDOM), dând astfel posibilitatea firmelor care vând soluții de securitate pentru clienți de a le oferi acestora capabilități dedicate multiple de Next Generation Firewall (NGFW), adaptate în funcție de cerințele individuale ale fiecărui client în parte.
“Operarea uneia dintre cele mai mari rețele de comunicații end-to-end din Statele Unite necesită o înaltă performanță și o securitate puternică“, declară Mike Perusse, CTO la MegaPath, un provider de servicii de voce, date, securitate și cloud. “Fortinet este un adevărat lider în materie de soluții de securitate de înaltă performanță pentru rețele de date, iar noua Serie 5000 se anunță a fi un real succes în furnizarea serviciilor de ultimă generație, chiar azi”.
Noul FortiController oferă conectivitate Ethernet de 100Gb
Pentru centrele de date și operatorii de servicii de telecomunicații care necesită conectivitate de 100Gb Ethernet, Fortinet aduce noul modul pentru management și control FortiController-5913C. Acesta este bazat pe arhitectura ATCA (Advanced Telecommunications Computing Architecture) și asigură balansarea și distribuirea traficului între noile module FortiGate-5001D prin intermediu șasiului și a matricei de comutație a noii Serii 5000. Acesta oferă performanțe de neegalat și elimină orice potențiale blocaje atunci când clienții își reconstruiesc arhitectura rețelei la 100 GbE. Opțional, clienții pot utiliza FortiController-5903C în mediile ce folosesc conectivitate Ethernet de 40Gb.
Disponibilitate
Noua serie FortiGate 5000 – împreună cu noul șasiu 5144C, modulul de management și control 5903C și modulele de securitate 5001D sunt disponibile începând din acest trimestru la partenerii autorizați Fortinet. FortiController-ul 5913C va fi disponibil din trimestrul 4 al anului în curs.
Pentru mai multe informații despre produsele FortiGate, vizitați: http://www.fortinet.com/products/fortigate/index.html. Demo-ul online FortiGate este disponibil aici: http://www.fortinet.com/resource_center/product_demo_center.html

București, 04 septembrie 2014 – Fortinet

Hits: 16

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: