Fortinet anunță acordul privind achiziția Meru Networks

11096423_965897260089207_1724443293171437574_oAceastă achiziție va susține soluțiile Fortinet de securizare a rețelelor wireless, va aduce noi clienți și va extinde piața căreia Fortinet se adresează.

Fortinet, lider global în soluții performante de securitate cibernetică, și Meru Networks, lider în rețele Wi-Fi inteligente, au anunțat un acord definitiv privind achiziția Meru de către Fortinet. Achiziția este în concordanță cu strategia Fortinet în domeniul securității wireless și cu planurile de dezvoltare ale companiei, extinzând astfel portofoliul Fortinet și pătrunzând pe o piață de 5 miliarde de dolari precum cea a Wi-Fi-ului, prin intermediul soluțiilor inteligente de securitate wireless. Continuând direcția de a oferi soluții de securitate pentru mediile wired si wireless, Fortinet a anunțat de curând și noul serviciu FortiGuard mobile security, un serviciu de securitate pentru dispozitivele mobile din cadrul companiilor.

 

Ușurința și eficienta în implementare, flexibilitatea și ușurința în scalare sunt factori care favorizeaza solutiile WiFi. Dincolo de aceste aspecte, conceptul de BYOD (Bring your own device) a adus clienților finali comoditatea conectării și eficiență, acestia plecând de la premiza că se pot conecta într-un mod sigur la rețeaua companiei, indiferent de locație. Aceste avantaje au dus la răspândirea rețelelor wireless indiferent de mărimea companiei. Pe de altă parte această extindere către dispozitive mobile necunoscute și nesigure crează riscuri IT semnificative, chiar în mijlocul celor mai periculoase atacuri cibernetice experimentate până acum. Convergenta unica a Fortinet între securitate si wireless este critică și aduce un plus de valoare pentru clienți printr-un sistem de protecție integrat si protejarea transmiterii informațiilor, în timp ce permite managementul eficient al rețelei și device-urilor.

Soluțiile Fortinet recunoscute in piețele de Wi-Fi securizat, prin access point-urile securizate FortiAP și dispozitivele de Securitate integrate FortiWiFi pentru companiile mici si puncte de lucru, sunt produsele ce s-au dezvoltat cel mai rapid în cadrul portofoliului de ”tehnologii avansate” ale companiei. Completarea cu solutiile inteligente pentru WiFi de la Meru, extinde solutiile Foritnet oferind astfel clienților o conexiune sigură, neîntreruptă, disponibilă oriunde si oricând – garantând performanță în medii ce susțin un trafic intens și mulți utilizatori de rețea wireless, așa cum sunt companiile mari, instituțiile de învățământ, sistemul sanitar și spitalele.

Setul extins de soluții Meru include:

  • Puncte de acces ce oferă conectivitate wireless suportând aplicații de date, voce și video cu performanțe superioare, cu latență scăzută și siguranță
  • Controale pentru optimizarea traficului wireless prin punctele de acces și dispozitivele clienților, pentru ca acesta să fie la nivelul cerintelor companiilor pentru rețelele wireless.
  • Sistem software WiFi cu SDN activat pentru a administra și securiza retelele wired si wireless, dar și soluții eficiente de administrare a dispozitivelor clientilor finali cu WiFi activ.
  • Controllere wireless in cloud și virtuale si echipamente ce oferă varietate și flexibilitate fără precedent în implementarea și scalarea infrastructurilor wireless, fie prin centrele de date sau prin domenii private cloud.

„Achiziţia Meru Networks se potriveste cu viziunea noastră pentru securitate, combinând o securizare solidă a infrastructurilor IT cu deja omniprezentele infrastructuri WiFi,” declară Adrian Danciu, Director Regional Fortinet. ”Ne așteptăm ca acest lucru să accelereze procesul de inovație prin livrarea de soluții noi și servicii menite să ajute întreprinderile de toate mărimile să implementeze, administreze și securizeze conexiunile wired si wireless în aceasta eră a mobilității. Considerăm ca această extindere a platformelor noastre de securitate ne va dezvolta oportunitătile de crestere și va aduce beneficii clientilor și partenerilor nostri.”

De asemenea, Fortinet a anunţat lansarea unui nou serviciu de securizare a dispozitivelor mobile FortiGuard. Instalându-se pe platformele binecunoscute FortiGate, noul serviciu de subscripție FortiGuard Mobile Security este creat pentru a proteja dispozitivele mobile din companii, mai ales în scenariile BYOD. În paralel cu achiziția Meru, acest nou serviciu FortiGuard Mobile Security întărește platforma de servicii Fortinet și reiterează angajamentul companiei de a proteja zonele critice ale companiilor, atât în mediile wired, cât și wireless.

Achiziţia Meru Networks aduce și o echipă experimentată de cercetători şi ingineri ce vor reprezenta un plus în strategia Fortinet de a securiza şi administra conexiunile wireless și wired la orice punct de acces.

În plus, portofoliul Meru include 33 de patente recunoscute și încă 35 ce asteaptă confirmare, se adaugă la cele peste 210 brevete obținute de Fortinet la nivel global și cele peste 165 de cereri de brevetare in asteptare. Acest lucru reprezintă inovația de care se vor bucura cei peste 14.000 de clienți Meru și cei peste 210.000 clienți Fortinet la nivel global.

“Alăturarea dintre Fortinet şi Meru va îmbunătăți poziţia noastră pe piaţa de wireless, adresându-se exact cerințelor CIO de a oferi conectivitate sigură și neîntreruptă pentru utilizatorii dispozitivelor mobile” afirmă Dr. Bami Bastani, presedinte și CEO Meru Networks. ”Tehnologia speciala Meru și poziția sa de unică soluție wireless SDN certificată ONF, împreună cu soluțiile complete de securitate Fortinet va oferi un portofoliu amplu de soluții pentru partenerii noștri.”

Conform contractului, Fortinet va plăti in cash 1,63 dolari pe acţiune, în total aproximativ 44 milioane de dolari pentru tranzacţie.

Se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată în al treilea trimestru al anului 2015. Fortinet se așteaptă ca tranzacția să nu impacteze sistemul de vanzare, încasările sau profitabilitatea non-GAAP pentru întreg anul 2015. În momentul în care tranzacția se încheie, Fortinet va include Meru în portofoliul său, oferind mai multe detalii în anunțul rezultatelor financiare oficiale pentru trimestrul 2 al anului 2015. Până la încheierea tranzacției, Fortinet și Meru vor continua să opereze ca două companii separate.

Meru a fost fondat în 2002 și a fost listată la bursă în 2010. Compania are sediul în Sunnyvale, CA, și are peste 300 de angajați în toată lumea. Pentru anul terminat în decembrie, 2014, Meru a raportat câștiguri de 90,9 milioane de dolari.

 Fortinet18.06.2015

 

 

Visits: 6

Lasă un răspuns