Far Out futuristic si predictiv

O chestiune de programare predictiva si statistica si design futuristic sau mai degraba un program, dezvoltat de cercetatori Google si Microsoft va permite sa se cunoasca unde veti fi peste cateva zile sau chiar peste cativa ani.
La prima vedere, aceasta apare ca o problema dificila, deoarece in cele mai multe cazuri trecutul este un bun indicator pentru viitor, este greu de prevazut ce vor face oamenii peste 20 de zile, daramite peste 200 de zile bazandu-ne doar pe acest trecut.
Programatorii Adam Sadilek (de la Google) si John Krumm (de la Microsoft) au dezvoltat aplicatia Far Out si i-au prezentat conceptul punand intrebarea “Unde veti fi peste 285 de zile, la ora 2 PM?”. Ei au explicat in cercetarea lor faptul ca, deoarece comportamentul uman este foarte previzibil, el poate fi evaluat pentru a repera modele si a prevedea ceea ce oamenii vor face. Programul lor permite sa se prevada nu doar comportamentele unor populatii intregi, ci si miscarile individuale.

gr

Far Out este primul sistem care permite sa se prevada mobilitatea umana pe termen lung. El detecteaza automat repetitiile in date si, pe aceasta baza, algoritmul sau elaboreaza previziunile. Chiar si atunci cand oamenii isi schimba slujba ori se muta intr-un alt oras, Far Out se adapteaza automat la noile date.
Cercetatorii cred ca software-ul ar putea avea utilizări sociale, similare sau ar putea fi utilizate de către agenții de publicitate și de marketing.
Ei cred, de asemenea ca rezultatele vor “deschide o serie de căi interesante pentru cercetare si aplicatii viitoare.”
Aceasta ar putea prezice creșterea in randul populatiilor, raspandirea bolilor, problemele de trafic și a cererii de bandă largă.

Pentru un calcul cat mai eficient al migratiei tale in concediu poti opta pentru o vacanta in Egipt sau pentru un sejur in Spania.

Visits: 0

Lasă un răspuns