Expozitie de fotografie si nu numai…la muzeul Dimitrie Gusti

Pe data de 28 octombrie 2012 cu ocazia “Targului de Sf. Dumitru”  luand in considerare parca si numele muzeului au avut loc o serie de manifestari populare de sezon, sarbatorind in acest fel ultimile zile de toamna si pregatindu-ne mai mult sufleteste de sezonul hibernal.

Dupa un tur al Muzeului satului pe care o sa-l descriu ulterior, m-am oprit in cladirea centrala care gazduia doua expozitii.

Prima de fotografie “Din mosi stramosi – Traditii si cultura pe valea Trotusului” cu circa 150 de imagini ilustrand o indelungata evolutie istorica si o bogata cultura a unor comunitati etnografice diferite: secui, ceangai, romani, rromi. Imaginile doresc a atrage atentia asupra unor aspecte mai putin cunoscute din evolutia traditiilor de pa valea Trotusului, multe dintre ele pe cale de disparitie datorita influentelor moderne tot mai accentuate in momentul de fata, precum si a necesitatii presante de a se intreprinde cat mai urgent studii de specialitate pentru adoptarea masurilor necesare in vederea conservarii si salvarii vestigiilor deosebite.

Pozele au fost realizate de fotografi cum ar fi: Bogdan Gabriel Trofin, Andrei Morlusca, Ioana Ciorteanu, Ionut Comanac, Bandea Angela, etc. sunt pur si simplu autentice si placute ochiului.

Intr-o alta incapere alaturata se afla o expozitie cu vanzare unde coexista minunate obiecte de folclor foarte atractive, de artizanat de unde sigur nu poti pleca avand mana goala.

[slideshow

Pentru a putea surprinde imagini adevarate va propun niste oferte pentru Delta Dunarii pentru a prinde cu siguranta o cazare turistica in hoteluri sau in alte pensiuni din Delta Dunarii.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: