Droidcon aduce prima experienta cu Google Glass

Pentru ca apreciez mult Mobile Publishing Group care m-a invitat la Droidcon, asa cum mi-am promis ca nu voi lipsi de la Hotel Caro, unde s-a desfasurat timp de doua zile un eveniment de importanta pentru Europa de est in 2013 asa cum am mai scris aici.

Si  nu am fost dezamagit pentru ca pentru mine a fost o ocazie unica sa cunosc pe cativa dintre tinerii care se ocupa de destinele platformei Android, de dezvoltatorii care isi bat capul zilnic sa faca aceasta munca a lor sa creeze piata si implicit bani, dar si sa securizeze aplicatiile cat mai bine.

Ma recunosc in eforturile lor de pionerat la o varsta foarte creativa si frumoasa, unde imaginatia poate sa duca spre lucruri concrete, pentru ca, au idei frumoase, unele dintre ele chiar conturate foarte exact.

Pe langa prezentari interesante si conferinte am avut surpriza sa admir in premiera, sa il “tactilizez”  si apoi sa atarn pe frunte mult mediatizatul Google GLASS, care se conecteaza perfect cu aplicatiile de Android.

Desigur au fost emotii puternice si pentru mine dar si pentru ceilalti participanti ce s-au asezat la o coada lunga de asteptare, nerabdatori de a cunoaste cum se proiecteaza pe retina informatiile trimise HITECH de catre firavul Google Glass. Din ce am inteles de la dezvoltatorul aplicatiei de la AMA are o autonomie de 24 de ore insa, eu l-am vazut mai mult in incarcatorul de la retea.

Are o croiala destul de firava insa, am fost avertizat ca ar fi destul de rezistent intre anumite limite acceptabile, desigur nu sfatuiesc pe nimeni sa calce pe prisma proiectorului. Desi aplicatiile testate pana acum par a fi modeste totusi pare sa fie un spectru de vreun an sau doi in care dezvoltatorii vor adapta aplicatii sigure pentru Google GLASS cel istet. Vom vedea dar de fapt am si vazut cate ceva conectat la o tableta, ce a suferit in mare de efectul de demonstratie, in sensul ca se cam intrerupea soft, insa asa sunt mai toate startup-urile pana sa ajunga bestseller pe piata. Pana la urma si entuziasmul este constructiv.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: