Degustare comparativa de Cabernet Sauvignon la Wine Shop & Bar – 1000 de Chipuri

De multe ori mi-am pus problema ca nu este OK sa amesteci vinurile la o degustare albe cu rosii, seci cu demiseci, pentru ca sunt contraste prea mari incat sa le poti intelege in adevarata valoare. Incat atunci cand Wine Shop & Bar – 1000 de Chipuri m-a invitat la o astfel de degustatre dedicata unui singur soi de vin dar produs de diferite crame mi s-a parut de-a dreptul mai mult decat interesant. Interesant mi s-a parut  conceptul 1000 de chipuri  de terasa de unde poti degusta un vin deosebit si apoi daca ti-a placut sa mai poti pleca la pachet cu inca unul.

Degustarea propusa: Cabernet Sauvignon – Casa Isarescu, Dragasani, Cabernet Sauvignon – Terra Romana S.E.R.V.E, Cabernet Sauvignon – Cantea 1000 de Chipuri, Cabernet Sauvignon – Lacerta, Cabernet Sauvignon – Soare VinArte si la sfarsit un vin surpriza. Degustarea a fost foarte inspirat insotita cu platouri de asociere cu:  Casvaval Horezu, parmezan, cascaval afumat, gorgonzola, carnati de Plescoi uscati, cascaval de capra, salam vanatoresc picant, caise confiate, prune confiate, stafide, miez de nuca. Si nu uitam de grisine fara arome si fara sare. Toate mi s-au parut extrem de potrivite cu tema degustarii comparative.

Cabernetul de la Casa Isarescu nu a fost tocmai rau insa mie mi-a dat o puternica stare de astringenta si parca nici nu prea aducea a ceea ce stiam eu despre boaba de strugure din care am facut si eu asta toamna vinul de la tara. Dar se pare ca nu am fost singurul cu o astfel de impresie.

Momentul urmator mi-a dat certitudinea ca nu am venit degeaba la aceasta degustare pentru ca vinul de la S.E.R.V.E a fost cel mai baubil in sensul ca oricat ai fi degustat semana foarte bine cu un Cabernet cu toate tentele de arome cunoscute si a avut si sansa de a fi prezentat de catre unul dintre cei mai noi angajati Dragos Cadir pe care l-am imortalizat mai jos.

A urmat Cabernetul de la Cantea care in unanimitate a placut tuturor si mie personal, nebaricat dar totusi avand aroma strugurelui original. Sincer pastrand proportiile am avut senzatia de fruct si toate avantajele alcoolizarii din sticla. Degustarea a fost insotita de cateva explicatii asa cum am inregistrat mai jos.

 

 

 

Recunosc mi-au fost utile toate aceste discutii despre vinul baricat/nebaricat pentru ca multa lume are idei preconcepute pe care Cantea 1000 de Chipuri zic eu ca le-a inlaturat.

Cabernet Sauvignon – Lacerta este un vin baricat bun,  cu o culoare rosie intensa, cu aroma fructuoasa in care se simte menta, smochina, ciresele si murele. Maturarea la barrique timp de un an adauga nuante de vanilie, cafea si condimente. Este destul de placut si catifelat.

Cabernet Sauvignon – Soare VinArte roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate, olfactiv: intens şi elegant, complex, arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine,gustativ: sec, plin, textură consistentă, complex cu tanini maturi şi post-gust de lungă durată. Cu aceste nuante si glumele participantilor mi-a placut si acesta intarindu-mi parerea buna asupra vinurilor produse de VinArte.

 

Multumind lui Ionut Moroianu si Costache Daniel Gheorghe de la Wine Shop & Bar – 1000 de Chipuri pentru invitatia la degustare atasez si  galerie de poze de la eveniment.

Hits: 16

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: