Comunică natural cu LG Smart Home la IFA 2014

LG Electronics a lansat LG Smart Home, care reprezintă viziunea companiei pentru casa viitorului, la IFA 2014. La standul LG dedicat Smart Home, vizitatorii vor afla informații legate despre felul în care cele mai recente dispozitive premium inteligente LG și revoluționarul LG HomeChat pot oferi utilizatorilor confort fără precedent, control, conectivitate, precum și recomandări, prin intermediul unui smartphone.

LG Smart Home este construit în jurul ideii mai multor aparate inteligente unificate într-un singur sistem coerent, cu scopul de a spori confortul și simplitatea. Cu ajutorul LG HomeChat, utilizatorii se pot bucura de controlul integrat al ecosistemului lor într-un mod inteligent, precum și de economisire de timp și de modurile de economisire a energiei, cum ar fi Leaving Home (Plec de acasă), Coming Home (Vin acasă) sau Vacation. Așadar, în cazul în care utilizatorul apasă Leaving Home în aplicația de messenger a telefonului mobil, frigiderul inteligent LG va trece automat la modul Smart Power Saving. Tastarea cuvintelor “leaving home” activează, de asemenea, modul Home Guard al aspiratorului robotizat HOM-BOT, o funcție utilă care permite aspiratorului să detecteze dacă cineva intră în casă, să captureze imagini din împrejurimile sale și să le trimită direct către smartphone-ul utilizatorului.

Smart Home

LG Smart Home este compatibil cu sistemele smart home existente pe platforma LG, precum și cu aparate și dispozitive de la producători diferiți, prin înțelegeri deschise, cum ar fi AllJoyn, software-ul sponsorizat de AllSeen Alliance. AllJoyn ține utilizatorii informați cu privire la starea operațională a aparatelor inteligente LG, astfel încât de îndată ce mașina de spălat a finalizat o sarcină, de exemplu, utilizatorul să primească automat o notificare pe televizorul său LG Smart+ cu webOS. Home Smart va integra, de asemenea, produse de la Nest, care vor fi lansate în America de Nord în cursul acestui an.

“Suntem încântați sa inaugurăm Smart Home la IFA 2014”, a declarat Seong-jin Jo, președinte și CEO al LG Electronics Home Appliance Company. “Asigurând integrarea foarte bună a platformelor inteligente de tip smart home, aceasta oferă o serie de beneficii ingenioase, ce includ comoditatea, economisirea de timp și de energie și setările one-touch pentru o varietate de posibilități de utilizare. LG Home Smart vă face să vă simțiți de parcă ați avea acasă o secretară personală care vă oferă recomandări inteligente, vă anticipează comenzile și vă face viața mai ușoară și mai confortabilă.”

Contribuind la crearea unui mediu interior care să fie mai mult decât un simplu spațiu de locuit, LG Smart Home cuprinde trei teme distincte, dar legate între ele. Prima, Su-preme Trust, acoperă monitorizarea la domiciliu, management-ul energetic și Smart Diagnosis. Cea de-a doua, Thrilling Burst, se referă la sistemul Smart Hi-Fi Audio Wireless Multi Room LG, în timp ce a treia, Eminent Conversation, cuprinde recomandările adaptate și utilele moduri one-touch, inclusiv Vacation, Leaving Home, Grocery Shopping și Coming Home.

LG Smart Refrigerator: Management-ul inteligent al alimentelor
Frigiderul inteligent LG are mai multe caracteristici inovatoare, cum ar fi Smart View, Smart Power Saving și Smart Manager. Smart View are primul aparat foto intern din industrie, care permite utilizatorilor să vadă conținutul frigiderului folosind un smartphone sau o tabletă. De fiecare dată când ușa frigiderului este deschisă, camera capturează imagini de pe rafturile interioare. Utilizatorii pot verifica aceste imagini prin intermediul HomeChat pentru a evalua rapid ceea ce au nevoie să cumpere în timp ce aceștia sunt la supermarket, ajutând la economisirea de timp și la prevenirea achizițiilor care nu sunt necesare.
Smart Power Saving și Energy Monitoring reflectă în mod clar dorința LG de a face frigiderul inteligent cât mai eficient energetic cu putință. Smart Power Saving reduce semnificativ consumul de energie în momentele în care unitatea nu este accesată, cum ar fi în timpul orelor de somn sau în timpul vacanțelor. Între timp, Energy Monitoring ajută utilizatorii să țină evidența consumului de energie și a frecvenței deschiderii ușilor.

Smart Manager transformă, de asemenea, frigiderul într-un sistem complet de gestionare a produselor alimentare cu funcția la îndemână Recipe Search (Căutare de Rețete), care prezintă utilizatorului o varietate de opțiuni de feluri de mâncare pe baza elementelor stocate în frigider. O altă caracteristică nouă numită Photo Album permite utilizatorilor să trimită fotografii realizate cu smartphone-urile lor către afișajul frigiderului, astfel încât să poată împărtăși imaginile lor preferate cu membrii familiei direct în bucătărie.
LG Smart Washing Machine: Liniște și simplitate printr-o singură atingere
Mașina de spălat inteligentă LG este echipată cu mai multe tehnologii inteligente care simplifică sarcina de a spăla rufe. Guided Laundry poate recomanda și aplica setările optime pentru orice tip de murdărie. De exemplu, pentru scurgeri de suc de portocale, simpla tastare a cuvintelor “îndepărtează petele de suc” pe HomeChat va iniția One Touch Washing pentru a prescrie direcția de acțiune potrivită.

Caracteristica Energy Monitoring permite utilizatorilor să compare câtă energie consumă în fiecare lună și afișează nivelul de energie folosit de cursurile de spălare individuale. Aceste informații exacte pot fi extrem de utile pentru cei care caută să reducă în mod activ facturile lunare la electricitate. Cu ajutorul funcției Download Cycle, utilizatorii pot descărca cu ușurință o gamă largă de opțiuni de spălare – familiile cu copii pot selecta Baby Wear, în timp ce persoanele sportive pot instala Gym Clothes.

Utilizând Wi-Fi, etichetarea NFC și diagnosticul sonor, LG Smart Diagnosis avertizează utilizatorul în legătură cu eventuale probleme tehnice. Inteligenta mașină de spălat anunță, de asemenea, utilizatorul atunci când tamburul trebuie curățat. Mai mult decât atât, clienții pot controla de la distanță și pot monitoriza mașina de spălat LG din aproape orice loc în care se află. Ei chiar se pot asigura că rufele vor fi spălate înainte ca aceștia să ajungă acasă de la locul de muncă doar prin tastarea cuvintelor “începe ciclul de spălare” atunci când pleacă de la birou. În plus, pot verifica starea de funcționare a mașinii de spălat în timp real, prin mesaje text de tipul “ce faci?”.

LG Smart HOM-BOT SQUARE: Mai mult decât un aspirator
Noua caracteristică Home Guard permite aspiratorului robotizat HOM-BOT SQUARE să monitorizeze casa în timp ce proprietarul este plecat. În cazul în care unitatea detectează vreo mișcare, camerele sale integrate vor face în mod automat fotografii ale camerei și le vor trimite către smartphone-ul proprietarului. O altă caracteristică importantă, Home View, permite utilizatorilor sa controleze aspiratorul inteligent cu smartphone-urile lor de oriunde. Cleaning History face simplă verificarea performanței lui Smart HOM-BOT SQUARE.

LG Smart Lightwave Oven: Fără grija gătitului
Datorită HomeChat și Recipe Search, proprietarii pot cere cuptorului inteligent LG recomandări de rețete pentru mâncăruri specifice. Odată ce utilizatorul a făcut selecția dintre rețetele recomandate, cuptorul va stabili temperatura și timpul de gătire pentru felul de mâncare ales. Mai mult decât atât, utilizatorul poate verifica starea preparatului cu ajutorul caracteristicii Oven Monitoring. Utilizatorii nu numai că pot primi alerte pe smartphone-urile lor atunci când noi rețete devin disponibile, dar pot scrie, de asemenea, propriile lor rețete și le pot salva.
Vizitatorii IFA pot vedea cele mai recente inovații în materie de tehnologie pentru casă LG în sala 11.2 din Messe Berlin, între 5 și 10 septembrie.

București, 3 septembrie 2014 – LG Electronics

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: