Restart Energy a finalizat o centrală solară pentru compania Romtextil cu o valoare de peste jumătate de milion de euro, investiție ce va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile

Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy: „În actualul  climat, costurile cu energia pot face diferența între un business industrial profitabil și unul care abia se menține pe piață”

  • Panourile instalate în orașul Constanța acoperă o suprafață totală de 6.480 mp;
  • Centrala fotovoltaică, cu o putere totală de 807 kWp, produce anual 888 MWh;
  • Proiectul echivalează cu o reducere a costurilor cu energia de 171.000 euro pe an;
  • Emisiile de CO2 vor fi reduse cu 293 de tone pe an iar deșeurile radioactive cu 2,66 kg pe an;
  • Restart Energy a finalizat până în prezent peste 120 de proiecte fotovoltaice, care au capacitatea de a produce 20,54 GW și  cu ajutorul carora au fost evitate 13.209 kg emisii de CO2.

Restart Energy a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice pentru compania Romtextil S.A în valoare de peste jumătate de milion de euro. Investiția va fi amortizată în aproximativ 3 ani de zile.

Proiectul de tip rooftop are o putere totală de 807 kWp și a fost instalat pe acoperișul unității de producție a Romtextil SA, din localitatea Constanța.

Restart Energy a instalat 1.404 panouri, pe o suprafață de 6.480 mp. Panourile vor produce anual 888 MWh de energie, însemnând aproximativ 12% din necesarul energetic al companiei.

Centrala solară reduce cantitatea de emisii de CO2 emise în atmosferă cu aproximativ 293 de tone pe an și diminuează deșeurile radioactive eliminate cu aproximativ 2,66 kg pe an.

Diminuarea emisiilor de carbon, prin implementarea proiectelor de energie solară, va fi monitorizată prin platforma RED, implementată în 2021, un marketplace dedicat calculului amprentei de carbon, reducerii emisiilor de carbon prin proiecte de sustenabilitate sau offsetare a amprentei de carbon. Atributele verzi, atât cele obținute pentru acțiuni sustenabile individuale, cât și creditele de carbon, pot fi vândute intern prin marketplace-urile platformei RED, printr-un proces tehnologizat, transparent și securizat, dedicat reducerii emisiilor de carbon și îmbunătățirii politicilor ESG.

Decizia de a consuma energie verde din surse date de natură, cu costuri mai mici, este una simplă. Panourile fotovoltaice reduc considerabil costurile de producție ale unei companii din domeniul industrial și aduc un plus de stabilitate într-un climat economic instabil”, spune Aurica Cojocaru, Administrator Romtextil.   

În contexul ultimilor ani, costurile cu energia pot face diferența între un business industrial profitabil și unul care abia se menține pe piață. Accesul facil la surse proprii de energie ieftină și regenerabilă este o premisă de la care poate începe creșterea pentru clienți industriali locali de tip SME, dar și pentru cei de tip key account, big local și multinaționale. Soluțiile noastre, prin Divizia Solar, Cogenerare, Furnizare sau Distribuție de echipamente și sprijinul pe care il oferim în alegerea soluțiilor de finanțare sunt dedicate optimizării costurilor partenerului și transformarea acestuia într-unul independent, cu predictibilitate în planurile de dezvoltare”, spune Armand Domuța, CEO & Founder Restart Energy.

Restart Energy a asigurat pentru compania beneficiară întreg proiectul de eficientizare energetică, de la consultanță și proiectare, până la implementare.

În ianuarie 2021, Restart Energy a semnat un parteneriat cu fondul american Interlink Capital Strategies din Washington DC pentru finanțarea dezvoltării a 500 MW de proiecte regenerabile în România până în 2025, în vederea furnizării de energie 100% verde produsă local către toți clienții finali.

În februarie 2021, Restart Energy a lansat cu succes prima emisiune de obligațiuni verzi convertibile din România care au fost listate la Bursa de Valori București, având codul REO26.

Views: 6

Lasă un răspuns