Cobra microtalk MT200-2VP EU o solutie de concediu

Nu credeam ca sa o spun asa, dar, in concediu exista situatii in care iti doresti sa comunici rapid cu partenerul aflat la o distanta nesemnificativa de tine in situatii in care este mai costisitor sa utilizezi o retea de telefonie mobila, in special atunci cand te afli in strainatate si parca toate cheltuielile de acolo au o alta valoare.
Proiectantii de sisteme radio s-au gandit la niste echipamente personale ce nu influenteaza alte sisteme radio din apropiere si se afla intr-o banda de frecvente ce nu necesita inchiriere si anume PMR (Personal Mobile Radio) ce functioneaza in sistem UHF / FM in frecventa 446 Mhz, cu 8 canale.
Desigur citind articolul lui Zoltan aici mi-as fi dorit niste “jucarioare” ca ale lui.
Insa fiind in criza de timp, se apropia excursia in insula Thassos, intrucat compania la care comandasem prima oara statii radio portabile MOTOROLA TLKR T4 precum ale lui Zoltan a tergiversat cu o saptamana onorarea comenzii online, iar, celelalte modele erau la niste preturi necompetitive, m-au facut sa aleg un fabricant care este tot o companie americana Cobra Electronics, dar cu mai putina traditie decat Motorola, dar si cu un pret de achizitie mai convenabil.
Pretul de 160 RON a pachetului de vanzare ce continea: 2 statii walkie, un incarcator cu 2 conectori cu incarcare simultana, 2 perechi a cate 3 acumulatori necesari utilizarii, 2 beltclipuri pentru a putea agata echipamentul si a avea mainile libere.

Specificații
emisie-receptie Cobra MT200
Cod: MT 200
Tip: Professional Mobil Radio
Distanta de lucru: 5 km
Frecventa:
C1 446,00625 MHz
C2 446,01875 MHz
C3 446,03125 MHz
C4 446,04375 MHz
C5 446.05625 MHz
C6 446,06875 MHz
C7 446,08125 MHz
C8 446,09375 MHz
Canale:8
Baterie: 3 Acumulatori AAA / Radio
Functii: Avertizare de apel
Functie de economisire a bateriei
UHF / FM
„Roger Beep”
Auto-filtrare
Ton de apasare a tastelor
Indicator de baterie slaba
Greutate: 65 g (fara acumulatori)
Altele: Ecran LCD
Mufă pt. casca / microfon / incarcator
Clema – agatatoare de curea
Accesorii incluse:
Incarcator 230v/2-pin
Pana la urma dupa 3 saptamani de utilizare dar nu intensiva nu l-am incarcat deloc.
De asemenea, distanta maxima la care practic am utilizat fara probleme pe plaja din Potos a fost de vreo 2 Km maxim si de aceea nu pot sa spun cu exactitate cam cat bate la cei 500 mW, si nici nu as putea spune cu exactitate cam in cat timp s-ar descarca bateria la distanta maxima la care bate, dupa fabricant 5 km.
Ceea ce pot spune cu certitutine o reprezinta claritatea semnalului receptionat si a sunetului audio, lipsa zgomotului de fond si utilitatea functiei “Roger beep” de avertizare este foarte eficace si atunci cand statiile se afla in interiorul unei genti pline, nu de putine ori aflandu-ma in astfel de situatii.
Ceea ce m-a nemultumit este utilizarea sistemului duplex, adica comunicarea unilaterala intre statii prin intermediul butonului PTT (emisie), care pentru o persoana invatata cu telefoane GSM este o intoarcere in timp.
De asemenea mi s-a parut interesanta utilizarea aceluiasi jack si pentru incarcarea acumulatorilor cat si posibilitatea de a conecta o casca exterioara, insa din nefericire aceasta nu se afla in pachetul de vanzare.
Un alt plus al perechii de statii mi s-a parul dimensiunea lor redusa dat si greutatea ce m-a dus cu gandul unor jucarii pentru copii, dar robustetea materialului carcasei si in special al antenelor fixe de emisie/receptie mi-au adeverit ca este un sistem robust si serios, chiar daca ecranul afisajului este foarte simplist aducand informatii despre canalul de emisie utilizat, reglajul volumului audio, starile de emisie si receptie, precum si asteptare, dar si nivelul de incarcare al acumulatorilor.
Un alt dezavantaj ar fi imposibilitatea de a incarca separat unitatile radio, avand obligativitatea de a avea in acelasi loc unitatile la incarcare ori sa mai achizitionezi un incarcator suplimentar.
Una peste alta nu mi se pare o achizitie neperformanta atat timp cat in timpul utilizarii destul de scurte nu am intampinat nicio problema de functionare si in aceasta situatie il pot recomanda pentru calitatile radio si volumul de depozitare redus necesar.

Hits: 18

0 comentarii la „Cobra microtalk MT200-2VP EU o solutie de concediu

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: