“Oda bucuriei” un spectacol de culoare frumos aspectat

Atunci cand culorile cotidiene se estompeaza catre un gri tern, fireste ca te trimit catre niste probleme existentiale generate de societatea si timpurile pe care le traim.
Iata ca inca mai exista o sansa de a iesi din monoida ciclului casa – servici – casa pentru ca exista ei, copiii care sunt principalul scop al unei societati ce se doreste a se dezvolta in sensul progresului european.
Cand am primit invitatia de a participa la o expozitie de desene si pictura etalata de catre copiii Scolii de Arta Viorica Romascu recunosc am stat sa ma gandesc despre disponibilitatea mea in directia aceasta, mai ales ca s-a desfasurat intr-o zi de joi, 11 iulie 2013, la ora 18.00 intr-o zona aglomerata a Bucurestiului asa cum este centrul capitalei, mai precis la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi situat pe strada Londra la numarul 39.
DSCN3057DSCN2827
Atunci cand am ajuns la locatie am realizat ca de fapt voi fi martorul unui eveniment accesat de impatimiti ai frumosului aspectat de catre o artista deosebita asa cum este doamna profesoara Viorica Romascu facand sala neincapatoare, iar mie accesul catre eveniment dificil.
Expozitia a debutat cu expozeul artistului plastic Dan Tudor Truica referitoare la vocatia micilor artisti expozanti si calea pe care acestia trebuie sa o parcurga pana la desavarsire.

Tot cu aceasta ocazie au fost premiati cei mai meritosi artisti in devenire si incurajati pentru a fi din ce in ce mai buni in ceea ce fac dupa care auditoriul a fost invitat sa admire frumoasele creatii.
Situata intr-o sala de la subsolul Muzeului colectia de lucrari a fost neincapatoare si plina de aprecieri publice adresate micilor absolventi ai cursurilor de arte plastice. Expozitia inchinata bucuriei insumeaza o seama de lucrari atat ale copiilor de varste intre 8 – 14 ani, cat si ale unor adulti prinsi si ei intr-un joc al creatiei picturale. Bucuria lor dimpreuna se manifesta acum printr-o adevarata ‘simfonie’ cromatica.

In ideea bucuriei recomand  jucarii copii 1 an sau poate jucarii thomas ce fac parte dintr-un portofoliu mai larg.

Visits: 1

Lasă un răspuns