Canon EOS M camera mirorrless pentru excursii la review

Canon EOS M este inca o camera din gama de camere primite de mine in teste de la magazinul camerelor foto de calitate: F64.ro ce mi-a facut bucuria sa imi ofere pe tot parcursul MWC Barcelona 2015 unul dintre cele mai potrivite aparate foto pentru excursii si anume Canon EOS M cu un obiectiv standard 18-55 mm IS STM care este si interschimbabil.

Practic mi-a facut excursia prin Barcelona dar si prin standurile targului de mobilitate, extrem de usoara, scapand de greutatea unui DSLR ce mi-ar fi ocupat cel putin la dublu spatiu pentru bagaje, si nici nu l-as fi utilizat cu atat de multa usurinta, iar pretul ar fi fost semnificativ mai mare.

Si cu toate acestea am beneficiat de un aparat foarte potrivit pentru calitatea imaginilor culese si usurinta de a utiliza meniurile indiferent de situatiile de expunere pe care le-am avut la dispozitie, pot spune foarte multumit.

Cateva foto realizate in urma unboxingului le puteti vizualiza in galeria de mai jos:

Canon EOS-M este un aparat foto cu obiectiv interschimbabil, elegant si compact, destinat atat fotografilor amatori cat si profesionistilor ce nu vor sa transporte un aparat mare si greu.

EOS M este mult asteptata intrare a Canon in sistem compact piața aparatelor de fotografiat mirrorless. Anuntat in luna iulie 2012 aceasta are un senzor de 18 megapixeli APSC si un nou obiectiv montura EF-M  cu un factor de 1,6 ori mai mare camp de reducere. Canon a lansat formatul cu doua lentile native Mmount, cu F3.5-5.6 18-55mm zoom stabilizat , ambele dotate cu motoare pas cu pas STM. Intregul obiectiv Canon EF si EFS este susținut cu autofocus si expunere automată cu ajutorul adaptorului optional M EF-EOS.

Funcționalitatea de film este, de asemenea, cu o gama de rate de cadru (1080p la 24, 25 și 30 cps sau 720p la 50 și 60fps), continuu AF cu sistemul hibrid AF, control complet expunere manuala, microfoane stereo, nivelurile audio reglabile si impresionant pentru un aparat foto compact sistem, o intrare microfon extern. Completarea specificatiilor principale sunt fotografiere continua 4.3fps, un sistem AF de 31 de puncte, suport pentru UHS1 carduri SD, precum si o selecție de moduri de fotografiere, inclusiv compozite HDR si patrucadre multi-shot si optiune de reducere a zgomotului.

EOS M este primul dintr-o noua familie de aparate foto un model mai sofisticat poate fi orientat catre entuziastiFizic EOS M statistici similare cu cei mai apropiati rivali ai sai. EOS M masoara 109x67x33mm si cantareste 298g cu baterie. Deci EOS M este intr-adevar de buzunar atunci cand este montat cu F2.0 nestabilizat 22mm. Pentru a fi corect, nu va deveni nici pe departe la fel de mare ca un DSLR tradițional.

Partea din spate, veti gasi de obicei rocker cu patru cai, cu un cadran rotativ si acces direct la modul drive, compensarea expunerii, de blocare a expunerii si un buton de re-configurabil sterge, cel mai aproape de veti ajunge la o tasta Funcție peEOS M. Aceasta este inconjurata de butoane dedicate pentru accesarea meniului, opiniile Info si redare, pentru a porni si opri inregistrarea video, dar numai atunci cand selectorul de mod este in pozitia de inregistrare a filmelor. Toate celelalte functii sunt accesate prin intermediul sistemului de meniu touch-screen, desi intr-o abatere de la stilul extern, meniurile sunt, in esenta, preluate de la EOS T4i / 650D, deci va satisface entuziastii in detaliu si domeniul de aplicare a acestora. Simple controale externe si meniurile avansate de pe ecran pot parea o contradicorii, dar lucreaza efectiv bine impreuna si permit EOS M sa fie accesibil pentru incepatori. Doar la dreapta ecranului LCD, este butonul adiacent inregistrare video, urmat de gama Canon standard meniu, redare, informatii si control. Exista, de asemenea o perioada de cinci moduri de comutare, care pot fi folosite pentru a naviga prin meniuri, a sari prin imagini si acces direct la modul de fotografiere, compensarea expunerii si opțiuni de stergere. In partea de jos, exista o priza standard de trepied, un slot pentru card SD si un compartiment baterie, complet cu o celula 875mAh LPE12. Veti gasi cureaua necesara umar in centru, de data aceasta cu un conector care pur si simplu aluneca pe aparatul de fotografiat si care se blocheaza la locul lui cu o moneda subtire sau cheie, impreuna cu un cablu USB, adaptor AC. 

In ceea ce priveste conectivitatea, EOS M este echipat cu USB / AV si porturile Mini HDMI, dar intr-o surpriza foarte binevenita exista, de asemenea, o mufa pentru microfon de 3,5 mm, care ii confera un avantaj fata de modelele rivale. In coltul din dreapta sus al panoului frontal veti gasi un iluminator AF si senzor IR pentru utilizarea cu telecomenzi optionale Canon RC.

EOS M introduce noul EFM montura pentru lentile. Este proiectat pentru distanta scurta flansasenzor, corpoglinda mai puțin, desi datorita senzorului APSC, factorul de teren de reducere ramane acelasi ca si EOS DSLR care au aceleasi dimensiuni ale senzorului.
Canon a ales pentru a lansa sistemul de M EOS cu doar doua  lentile native EFM 22mm F2(35mm echivalent cu o mai apropiată distanță de focalizare 15 cm)  si un F3.5-5.6 18-55mm  zoom stabilizat (29-88mm echivalent cu o distanta de 25 cm cel mai apropiat de focalizare).

Mai jos o galerie cu cateva foto realizate.

Procesul de filmare in sine nu poate fi caracteristica EOS M, dar calitatea imaginii este destul de impresionanta, chiar si in lumina scazuta. Aveti posibilitatea ISO pana la 25600, desi nu am gasit nici o nevoie sa se aventureze dincolo 6400 atunci cand utilizati 18-55mm obiectiv kitimagine stabilizat a aparatului foto. Pe timp de noapte fotografii prinse si de zi la fel privite fantastic, cu detalii clare, chiar atunci cand vizioneazi fiecare imagine de 18 megapixeli la 100 la suta zoom.
F / 2.0 obiectiv prim set M nu permite numai captura de lumina scazuta cu viteze de declansare mai rapide, dar de asemenea, randamente bune. Echilibru de culoare, expunerea și claritatea sunt superbe.
Ce nu veti gasi este un built-in vizor electronic, sau chiar un atasament optional (nu exista nici un conector prezent, asa ca nu va veni in viitor, fie). LCD 3-inch este destul de subtire, la putin peste 1 milion de puncte, dar e fixat in loc, astfel incat nu exista nici o cale pentru a înclina sau roti. Unghiurile de vizualizare a ecranului sunt decente, chiar si in lumina stralucitoare.
Pot spune ca mi-a placut EOS M. Fotografi profesionisti pot aplica lentilele lor L scumpe, ceea ce este frumos, dar performanta de focalizare inseamna SLR-urile vor fi, probabil, mult mai atragatoare pentru acesti utilizatori. Cu M, Canon ofera prin aparatul foto digital o punte in speranta de a captura inimile amatorilor in cautarea de a intensifica. Intr-adevar, aceasta este mult mai versatil decat ceea ce aceie incepatori folosesc dar esteconstruit pe o interfata simpla care nu este de intimidare. Desigur, acest lucru nu esteprintre argumentele pro , dar seria DSLR Canonin mod clar nu este pregatita sa elibereze acesti utilizatori de carcase de consistente, lasand lor formatia profesionala.

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: