Camera Video Auto Navitel MR150NV FullHD Night Vision la review

Desi nu este chiar o noutate, oglinda retrovizoare de la NAVITEL, recte modelul MR 250 despre care am scris deja un review exact acum un an aici . Iata ca aceasta oglinda se intoarce acum cu o noutate avand codul MR 150 NV  in ceea ce priveste posibilitatea mai buna a senzorului de a inregistra evenimente pe timp de noapte, chiar daca in unghiuri de vizibilitate mai mici: 120°, versus 160° la modelul MR250 (care are in plus si o camera de luneta suplimentara). Datorita senzorului SC2363 (vedere de noapte) si a sistemului optic modern echipat cu 4 lentile de sticla, veti obtine cea mai detaliata imagine atat in timpul zilei insorite, cat si noaptea, la lumina scazuta.

NAVITEL MR150 Night Vision – este o oglinda inteligenta care inregistreaza video Full HD (1920×1080) la 30 de cadre pe secunda.

Cu toate acestea nici la modelul MR 150 NV nu este exclusa conectarea suplimentara a unei camere de luneta avand toate functiile specifice incorporate pentru a putea fi conectata, cand este pornit marsarierul si conectat corespunzator, se afiseaza imaginea camerei spate, inregistrarea camerei frontale a DVR se opreste, iar camera spate incepe inregistrarea, cu diferenta fizica este ca aceasta nu exista in pachetul de vanzare. Nu este o varianta low cost, ci probabil asa a cerut piata in acest moment. Nu e bai, daca vrem aceasta configuratie cu conectivitate dubla mai  trebuie insa, sa mai platim niste banuti si totul devine posibil prin achizitionarea, inca, a unei camere.

O alta diferenta fata de modelul anterior testat o reprezinta diagonala displayului MR 150 NV, care este mai mica, de 4.5 inch versus 5 inch de la modelul MR 250. Nu va fi deranjanta aceasta micsorare de diagonala, pentru ca nu vom avea mereu privirea atintita pe imaginea proiectata pe suprafata oglinzii si nici diferenta de 0,5 inch nu este atat de suparatoare si defavorabila. Mai mult, pe timp de noapte vom prefera sa inchidem ecranul luminos, pentru a vizualiza mai bine evenimentele ce se perinda in spatele autoturismului conjugal, pentru a nu deveni deranjant ochiului vigilent conectat in atat de multe directii din timpul sofatului. Datorita economizorului de ecran dispozitivul poate inchide automat ecranul pentru a reduce consumul de energie; intervalul de timp poate fi setat in meniul ScreenSaver.

Si cutia mi s-a parut de aceasta mai saraca desi avea tot atatea lucruri utile cat ar fi fost necesar, asa cum rezulta din galeria foto:unitatea DVR cu camera de inregistrare, incarcatorul auto de bricheta de 12 V, cablu USB / mini USB, Cleme de fixare (4 buc), panza din microfibra, manual de utilizare, card de garantie, voucher cadou.

Si cred ca va intereseaza si specificatiile acestei camere.

Camera este proiectata de asa natura incat sa se potriveasca modului de utilizare cat mai simplu cu putinta. Este vorba despre un obiect care imita o oglinda dar se aplica impreuna cu niste cleme de cauciuc de oglinda originara a autoturismului. Designul contine o parte reflectorizanta ce se va situa inspre sofer astfel incat sa poata vedea imaginile ce se oglindesc din realitatea inconjuratoare.In spate exista un obiectiv cu 4 lentile prins de carcasa printr-o articulatie sferica ce asigura rotirea in pozitie optima pentru imaginea cea mai buna ca unghi. Tot pe spate sunt talpicile de cauciuc de prindere pe oglinda auto, astfel incat sa nu alunecesi sa nu vibreze odata cu trepidatiile motorului, orificiile pentru speakerul extern, si orificiul pentru butornul de RESET.

Apoi pe laterale avem in partea de jos butoanele: POWER, UP, DOWN, OK, MENU si doua orificii de microfon MIC. Unul de percepere a sunetelor din habitaclu si celalalt de compensare al zgomotelor de fond. Sus fanta de introducere a cardului Micro SD de maxim 64 GB, intrarea pentru camera video pentru luneta, si conectorul pentru alimentare. Mai jos apar mai sugestiv cele descrise.

Semnificatia si modul de operare le puteti vedea mai jos.

Pentru a fi mai explicit va invit sa urmariti videoclipul realizat cu ocazia instalarii camerei MR 250 care este similara instalarii camerei MR 150 NV.

Instalarea si punerea in functiune
Instalarea DVR-ului
1. Puneti cardul microSD in DVR. Utilizati o cartela SD de mare viteza (clasa 10 sau mai mare); Capacitatea ar trebui sa fie de 8-64 GB.
• Pentru a evita defectiunile DVR-ului si/sau ale cardului SD, nu introduceti și nu scoateti cardul SD in timpul funcționarii DVR-ului.
• Pentru formatarea cardului SD: in mod Meniu selectati Formatare Card SD si confirmati.
2. Instaleaza dispozitivul DVR pe oglinda masinii folosind clamele. Nu folosi forta in exces pentru a nu deteriora echipamentul.
3. Conectati incarcatorul auto la priza brichetei. Conectati interfata mini-USB la incarcatorul auto cu cablul prelungitor al incarcatorului.
4. Reglati poziția camerei.
Punere in functiune
1. Porniti alimentarea; Verificati daca dispozitivul este instalat corect.
2. Daca dispozitivul este instalat corect, cand motorul porneste, aparatul va porni simultan si va incepe inregistrarea automata.

NAVITEL MR 150 NV are un senzor G incorporat care protejeaza inregistrarile critice in cazul unui accident provocat de accelerare brusca, franare sau coliziune. Daca dispozitivul are baterie, camera de pe bord incepe sa inregistreze automat cand motorul este pornit. Are, de asemenea, detectare Motion care poate inregistra video-uri chiar si cand soferul a parcat masina.

Pentru ca in configuratie nu am avut camera de luneta inregistrarile le-am realizat numai cu camera incorporata in oglinda de parbriz. Rezultatele de zi si de noapte le puteti vizualiza mai jos. Intr-adevar camera s-a comportat exemplar pe timp de noapte cu mici incidente legate de parbriz care nu era prea curat iar in situatiile in care existau lumini puternice placutele de inmatriculare ale partenerilor de drum isi pierdeau informatia.

 

 

Hits: 275

%d blogeri au apreciat: