NAVITEL DVR Full HD MR 250 oglinda retrovizoare inteligenta la review

Oricat de complexe ar fi dispozitivele de monitorizare cred ca nimeni pana acum nu s-a gandit sa ascunda intr-o oglinda retrovizoare o camera inteligenta sub procesorul MStar MSC8328, cu un sistem de inregistrare DVR. Pe mine nu principiul de a pune o camera in parbriz imi era strain ci numai ideea de a putea sa vad perfect in acelasi loc si inregistrarile realizate live de catre camera in DVR.

Dar si imaginea reala reflectata cat mai natural din oglinda retrovizoare. Prima oara cand am urmarit acest efect constant, adica imaginea reala si cea artificiala captata de catre camera mi s-a parut ca fac parte din scenariul unui serial SF. Am reusit sa fac o comparatie intre ceea ce ar insemna o imagine dintr-o camera si una perceputa prin prelucrari ale oglinzii, care cu siguranta mai mare si mai apropiata decat realitatea, pentru ca ia in considerare spatio/temporar distanta in care ar trebui sa realizezi franarea, atunci cand te afli intr-o situatie reala in trafic. Mi-am dat seama ca nu este ok sa te lasi total la indemana camerelor, atat timp cat nu esti obisnuit cu distantele reflectate de catre acestea pe retina in timpul mersului. E chestiunea probabil si de o obisnuinta rutiera dar nu exclude o adaptare la un afisaj IPS luminos cu diagonala de 5 inci si un raport de aspect de 16:9 care este destul de confortabil pentru vizualizarea imaginilor. Per total senzatia este extrem de futuristica si ingenioasa pentru o simpla camera video cu DVR. Mai jos puteti sa vedeti primul meu contact cu pachetul de vanzare: DVR, camera din spate, incarcator auto 12/24 V, cablu video, cablu USB, sticker, suruburi, manual de utilizare, card de garantie, tesatura de microfibra, voucher cadou un certificat pentru instalarea licentei “Navitel” pentru un an pentru hartile a 47 de tari în aplicatia Navitel Navigator. Cheia poate fi activata pe telefonul smartphone sau pe tableta cu Android, Windows Phone sau BlackBerry.

Fiind o persoana de actiune nu am stat sa raman uimit de acest continut si am trecut direct la instalarea pe autoturismul domestic pe care va las sa o urmariti in video de mai jos.

Daca v-a placut sau nu, va marturisesc pe mine m-a entuziasmat, sa montez camera principala peste oglinda retrovizoare clasica, pentru ca m-am ales cu o oglinda cu unghiuri de vizibilitate mai largi decat originalul, in real, dar si in inregistrarile camerei FullHD (1920 × 1080), care mi s-a parut a fi destul de wide in vizualizarile directe si chiar si pe inregistrari. Camera frontala de dimensiuni 310 × 85 × 36 mm este fabricata din material foarte durabil, iar oglinda este furnizata intr-un material metalic puternic. Camera din spate este rezistenta la praf si impermeabila si se achita cu brio de standardul IP65. Tehnologia de scriere duala va permite sa inregistrati atat partea frontala, cat si cea din spate a vehiculului in cazul unei situatii neprevazute. MR250 are de asemenea un slot pentru carduri microSD de pana la 64 GB si salveaza fisiere in format MP4. In plus fata de functia video standard, sunt disponibile un mod de fotografiere si redarea materialului inregistrat. Utilizatorul poate dezactiva vizualizarea live prin intermediul functiei de economisire a ecranului incorporata.

AICI aveti si manualul de utilizare pentru cei mai curiosi, care mi s-a parut extrem de bun si la obiect. Daca nu va descurcati fireste exista suport si la NAVITEL pe site. Am pus si partea cu camera de spate pentru a vedea totusi ca NAVITEL recomanda pe drept instalarea de catre personal calificat, ceea ce presupune ca ar trebui avut in vedere suplimentar inca un buget pentru instalare. In cazul meu nu a fost necesar pentru ca nici autoturismul meu nu este de o generatie prea noua si practic m-am orientat la fata locului pentru ca si am ceva experienta in urma montajelor de carkit Nokia pe care le-am mai realizat eu intr-un trecut glorios. De aceea pentru incepatori tot electricianul auto va face treaba cea mai buna si statornica.

Camera inregistreaza in Full HD la 30fps formatul video MP4 utilizeaza algoritmul H.264, unul dintre cele mai bune formate de compresie video dar stie si MOV. Acest standard de comprimare este foarte eficient si va ofera o dimensiune de fisier mai mica, cu o calitate video mai buna pentru redarea in timp real.

Camera este echipata cu un senzor G care detecteaza automat momentele critice (de exemplu, acceleratia rapida, franarea sau impactul) si împiedica suprascrierea lor atunci cand sunt salvate alte imagini. Daca este incarcata, aceasta va porni automat inregistrarea imediat dupa pornirea motorului. Acesta include, de asemenea, un senzor de miscare care va poate proteja masina chiar si parcata.

Camera de spate de dimensiuni 23 × 23 × 23 mm cu unghiuri de afisare de 85 ° si rezolutia imaginii de 1962 x 1482 stie de formatul video MP4.

Cateva esantioane din inregistrarile de pe cardul microSD ce a insotit deplasarile mele prin oras le puteti urmari mai jos, tinand cont ca a fost o zi noroasa ce poate nu a pus n evidenta cel mai bun mediu de a capta imagini de pe traseu.