CALATORIND IN LUMINA lansarea expozitiei de acuarela Radu Dumitrescu

Radu Dumitrescu este unul dintre personajele artei plastice, mai precis al acuarelei, care a avut curajul sa expuna la o varsta a maturitatii artistice si pot spune ca debutul a avut loc undeva, departe, pe continentul american.

Succesul pe care l-a avut acolo, l-a facut sa mai scoata la iveala si alte lucrari de sertar, ce au asteptat linistite, ca sa vada simezele romanesti, asa cum se intampla zilele acestea la “U” Art Gallery, situata la etajul 7 al cladirii din Bucuresti, strada Iancu de Hunedoara nr. 8, si asa cum am facut si eu cu ocazia vernisajului din data de 13 iunie 2014, ce a avut loc pe o ploaie torentiala si care cu toate acestea a adus o multime de iubitori de frumos si tehnica picturala.

10380487_328242550657826_8735412666509373826_o

Extrem de impresionant a fost faptul ca discursul initiatic a fost sustinut de catre fiul pictorului Camil Dumitrescu, ce a scos in evidenta faptul ca picturile sunt rodul unui demers sever, de o viata, si a unei autoperfectionari continue, a tehnicii lucrarilor, calatoria artistului catre lumina perfectiunii.

Dincolo ca expozitia reuneste mesianic tatal cu fiul, exprima o experienta putin intalnita si anume al indragostitului de calatorie si imortalizarea acesteia in termeni cat mai apropiati de prima impresie.

Nu ascund faptul ca Radu este ruda cu mine si il cunosc de peste doua decenii, atunci cand exploram impreuna drumurile patriei si chiar ale strainatatii. Radu chiar documenteaza anterior fiecare calatorie, iar sentimentele sale care transpun fiecare emotie de culoare, provine si dintr-o documentare anterioara.

Pot spune ca are o filosofie preconceputa a meleagurilor pe care le cutreiera, de cele mai multe ori impreuna cu familia, iar, linia estetica a picturii, in sine, este de cele mai multe ori cea dreapta, chiar, daca detaliile uneori nu sunt atat de radicale.

Pictorul nostru nu are timp sa patrunda detaliile, cat sa surprinda in mare parte, prin culoare, emotiile latente pe care le degaja fiecare peisaj, fie el si urban, pe retina, fiind foarte original aspectata.

Pentru a intelege ceea ce va subliniez nu exista decat, o singura cale de a afla, si anume, o invitatie de a vizita expozitia, si a comenta impresiile printr-un comment la acest articol.

Mai jos aveti o galerie de poze de la vernisaj.

 

Visits: 5

Lasă un răspuns