Asus fara platforma Windows RT

Asus a confirmat o tendinta din ultima vreme de a renunta la unele platforme ce au devenit anacronice si a facut niste dezvaluiri publice.

Presedintele Asus, Jonney Shih, a declarat intr-un interviu acordat AllThingsD ca utilizatorii inca mai folosesc aplicatii traditionale pentru desktop, astfel incat Windows RT nu poate fi o platforma de succes pe termen scurt. “Rezultatul nu este promitator”, a spus Jonney Shih, adaugand ca isi doreste ca Asus sa se concentreze doar asupra acelor versiuni ale sistemului de operare Windows 8 Pro care pot rula aplicatii desktop. “Opinia mea este ca tabletele de 10 inci sunt mai profitabile”, a spus Shih. In acelasi timp, Shih a explicat ca Microsoft a comis o greseala majora, atunci cand a decis sa renunte la butonul de start din Windows 8, adaugand ca utilizatorii au nevoie de aceasta functie, pentru a beneficia de un mediu familiar de lucru.

Microsoft a precizat de nenumarate ori ca nu doreste sa readuca butonul de Start in meniu, dar “si-a calcat pe inima” in cazul versiunii 8.1 Preview.

Utilizatorii, pe de alta parte, vor ca Microsoft sa readuca Start Menu in urmatoarea versiune de Windows, invocand utilitatea tuturor aplicatiilor terte care pot contribui la cresterea functionalitatii sistemului de operare.

In privinta Windows RT, Microsoft pare chitit sa imbunatateasca sistemul de operare, astfel incat ciclul de update al 8.1 sa cuprinda si pachete cu actualizari pentru tablete.
SURSA: manager.ro

Hits: 5

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: