71% dintre români intenționează să își schimbe PC-ul de acasă în următorii 2 ani

Românii țin pasul cu tendințele din domeniul IT&C și declară că doresc să își schimbe PC-ul de acasă la interval de maxim 4 ani pentru a beneficia de cele mai noi tehnologii, reiese din cel mai recent studiu Intel. Acest lucru se întâmplă în contextul în care 44% dintre ei au PC-uri cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani. 26% dintre români utilizează PC-ul peste 8 ore pe zi, pentru aplicații precum navigare pe Internet, rețele de socializare, muzică sau editare de documente.

45% dintre români intenționează să își schimbe PC-ul peste un an, reiese din studiu. De asemenea, 26% dintre ei vor să își schimbe computerul peste 2 ani, 13% – peste 3 ani și 16% intenționează să îl înlocuiască în 4 ani.

Infografic - 71% dintre romani intentioneaza sa isi schimbe PC-ul de acasa in urmatorii 2 ani

Potrivit rezultatelor studiului, bugetul alocat pentru achiziționarea unui nou PC este între 1.500 și 2.500 de lei pentru aproape 44% dintre respondenți, 23% având la dispoziție sub 1.500 de lei. 20% alocă între 2.500 și 3.500 de lei și aproape 13% – peste 3.500 de lei.

26% dintre români folosesc computerul peste 8 ore pe zi. 41% dintre ei stau la computer între 4 și 8 ore și 28% – între 1 și 4 ore zilnic. Doar 5% dintre ei utilizează mai puțin de o oră pe zi computerul personal.

Criteriile de alegere a PC-ului

Atunci când aleg să își înlocuiască PC-ul pentru acasă, românii declară că îl aleg pe cel nou în funcție de viteza procesorului (67% dintre ei susțin că este importantă), preț (42%) și de performanța grafică (cea mai importantă pentru 46% dintre români). Alte criterii sunt durata de viață a bateriei (39%) si portabilitatea (25%).

Cele mai folosite aplicații utilizate pe PC, acasă, sunt navigarea pe Internet (60%) sau rețele de socializare (35%). De asemenea, 29% dintre români ascultă muzică, 28% se joacă și 23% editează documente pe computerul personal.

În prezent, 44% dintre români au PC-urile cu vârsta cuprinsă între 0 și 4 ani, 21% – între 4 și 6 ani și 35% au PC-uri mai vechi de 6 ani.

Tehnologii de ultimă generație în cele mai noi dispozitive

Utilizatorii din România au la dispoziție o mulțime de dispozitive dotate cu cele mai noi tehnologii Intel, pentru a ține pasul cu ei. Spre deosebire de un PC vechi de 4 ani, acum utilizatorii pot alege forme variate, precum laptopul 2 în 1, care oferă performanța unui laptop și portabilitatea unei tablete în același dispozitiv. Laptopul 2 în 1 are caracteristici unice, precum ecran tactil, design subțire și ușor, mobilitate, portabilitate și autonomie mai mare a bateriei, siguranță, timp mai mic de răspuns, având design convertibil sau detașabil. Poate fi utilizat în mai multe moduri, precum laptop clasic, tabletă, carte, cort. Mai mult, noile dispozitive pornesc într-o secundă și permit logarea cu ajutorul feței, fără a fi nevoie de parole.

BUCUREȘTI, 21 octombrie 2014INTEL

Visits: 0

Lasă un răspuns