Xiaomi Redmi Note 11 PRO + un terminal elegant la review

Cu noul 11S 5G, gama Redmi Note 11 utilizatorul are nu mai putin de sase modele din care sa aleaga. Pro+ 5G testat aici este acum optiunea de top si adauga functii principale, cum ar fi HyperCharge de 120 W, ceea ce inseamna ca puteti incarca complet telefonul in doar 15 minute, potrivit Xiaomi. Redmi Note 11 PRO + se doreste a fi un terminal elegant care sa atraga doritorii de terminale de buget carora sa le asigure destule argumente cum ar fi calitatea afisajului, al bateriei. Este foarte rapid de incarcat si are un procesor si o durata de viata a bateriei care va aduc valoare banilor platiti.

Pe langa incarcatoarele duale de top ce asigura viteze de incarcare extrem de rapide, telefonul are si peste 40 de tehnologii de siguranta si a obtinut certificarea TÜV Rheinland’s Safe Fast-Charge System.

Setup-ul de camere ridica stacheta la nivel de flagship, iar Redmi Note 11 Pro+ 5G este dotat cu o principala de 108MP, la care se adauga o camera ultra-wide de 8MP si una telemacro de 2MP. Camera principala are un senzor Samsung HM2 si ISO nativ dual. Le permite astfel utilizatorilor sa surprinda orice moment la rezolutie inalta si cu detalii bogate, chiar si in conditii de luminozitate redusa. Dispozitivul are un ecran de 6.67 inci FHD+ AMOLED DotDisplay, cu o rata de refresh de 120Hz si o rata de raspuns la atingere de 360Hz.

Alimentat de procesorul octa-core MediaTek Dimensity 920, Redmi Note 11 Pro+ 5G duce performantele la un nou nivel, datorita tehnologiei de consum eficient de energie pe 6nm. Alte caracteristici care merita remarcate sunt difuzoarele stereo JBL ale acestui telefon, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.1 si suportul pentru sapte benzi 5G.

Note 11 Pro+ 5G trateaza utilizatorul cu margini patrate, un modul de camera spate ordonat si un spate din plastic stralucitor. Partea frontala a lui Redmi Note 11 Pro+ este neagra, cu exceptia obiectivului transparent proeminent al camerei din partea de sus, cu inelul argintiu. Acest telefon este disponibil in trei culori – Phantom White, Stealth Black si Mirage Blue.

Designul neaglomerat este, de asemenea, ajutat de pastrarea atat a butoanelor de volum, cat si a butoanelor de alimentare pe partea dreapta a telefonului. Butonul de pornire functioneaza ca un senzor de amprenta, care raspunde cu incredere. Acest lucru contrasteaza oarecum cu caracteristica de deblocare a fetei, care, in ciuda faptului ca este perfect receptiva.

Alte caracteristici de design includ difuzoare pe marginile de sus si de jos ale dispozitivului, precum si o mufa pentru casti de 3,5 mm in partea de sus. Marginea de jos primeste, de asemenea, un slot USB-C pentru incarcare si un slot hibrid pentru card SIM-microSD in partea stanga. Acest lucru va permite sa extindeti spatiul de stocare al lui 11 Pro+ 5G cu pana la 1TB.

La 164 x 76 x 8,34 mm, Note 11 Pro+ 5G cu o greutate de 204 g, este si confortabil de transportat, in ciuda faptului ca se afla la capatul superior al spectrului de dimensiuni nu s-a simtit niciodata inconfortabil in timpul utilizarii. Terminalul are doar un rating IP53, indicand rezistenta la stropi de praf si apa. Aceasta este o caracteristica binevenita, dar intr-o lume in care evaluarile IP67 si IP68 sunt acum norma, ar putea fi si mai bine de atat.

Afisajul ofera niste imagini clare, cu panoul sau AMOLED permitand o paleta bogata de culori si negru profund. Una dintre caracteristicile sale principale este suportul pentru o rata de reimprospatare de 120 Hz, ceea ce asigura derularea si animatiile fara intreruperi. Totusi, acest lucru va duce la o descarcare mai rapida a bateriei, astfel incat sa puteti comuta inapoi la 60 Hz daca nu sunteti prea agitat. Am gasit afisajul lizibil la lumina soarelui. Este destul de clar si culorile sunt vibrante, desi unii ar putea gasi videoclipurile putin suprasaturate. Inelul reflectorizant din jurul camerei frontale distrage cu siguranta atentia. Obtineti certificarea WideVine L1 DRM, astfel incat redarea HD ar trebui sa functioneze in aplicatiile acceptate. Difuzoarele stereo sunt relativ bine echilibrate, iar sunetul este destul de puternic. Vocile apar clar cand vizionati videoclipuri, dar muzica suna putin aspra si comprimata. Desigur pasionatii de unboxing vor regasi in pachet uneltele obisnuite mai putin castile, dar husa de silicon pare extrem de utila in conditiile constructive date.

MIUI are o multime de potential de personalizare, incepand cu un sertar de aplicatii optional, gesturi de navigare sau comenzi rapide suplimentare daca ramaneti cu butoane, dimensiunea pictogramei si controlul aspectului si ajustari pentru meniul aplicatiei recente. La fel ca pe iOS, glisarea in jos din dreapta gaurii camerei arata comutari rapide, in timp ce glisarea in jos din stanga arata notificari. Exista o functie de cautare la nivel de sistem si un ecran widget in stanga ecranului de pornire principal. In aplicatia Setari, veti gasi comenzi pentru mai multe functii, cum ar fi modul Lite, Second Space pentru confidentialitate, ferestre plutitoare si o bara laterala de comenzi rapide flotante. Mai multe aplicatii, inclusiv Facebook, LinkedIn, Amazon Prime Video, Spotify si Mi Credit sunt preincarcate, iar interfata de utilizare arata „recomandarile de astazi” si pictograme suplimentare care fac sa para ca utilizatorii trebuie sa descarce si mai multe aplicatii.

In acest moment, nu ne azteptam ca orice smartphone, chiar si in segmentul bugetar, sa se lupte cu rularea aplicatiilor de zi cu zi. Redmi Note 11 Pro+ 5G poate face fata cu usurinta la astfel de sarcini si nu am avut probleme la multitasking cu cateva jocuri si aplicatii mari deschise in fundal. Xiaomi a trimis varianta de mijloc, cu 8GB RAM si 128GB spatiu de stocare, pentru aceasta recenzie. Rata de reimprospatare a afisajului este setata implicit la 60Hz si, deoarece MIUI are o multime de animatii, a existat o imbunatatire vizibila a raspunsului UI atunci cand am trecut la 120Hz. Senzorul de amprenta a fost rapid si usor de utilizat. Recunoasterea fetei a fost, de asemenea, convenabila.

In ceea ce priveste performantele sintetice am facut colectia obisnuita de teste: AnTuTu, CPUZ, Aida64, Geekbench, PCMark, 3DMark.

In ceea ce priveste scorurile de referinta, performanta a fost destul de solida. AnTuTu a aratat un scor de 430439, iar rezultatele single-core si multi-core ale Geekbench 5 au fost 730 și, respectiv, 2184. Jocurile au fost destul de placute, desi partea superioara a lui Redmi Note 11 Pro+ 5G s-a incalzit putin dupa aproximativ 15 minute.

Xiaomi a reusit sa-si devanseze concurenta in departamentul de camere foto, cel putin cand vine vorba de specificatii. Redmi Note 11 Pro+ 5G are o camera principala spate de 108 megapixeli cu un senzor Samsung HM2 si deschidere f/1.9. Nu exista stabilizare optica a imaginii, iar inregistrarea video merge doar pana la 1080p.

Exista, de asemenea, o camera ultra-wide de 8 megapixeli si o camera macro de 2 megapixeli. Interesant este ca Redmi Note 11 Pro de gama inferioara are un senzor suplimentar de adancime de 2 megapixeli pe spate – acest lucru ii ofera un usor avantaj de marketing in ceea ce priveste cifrele, dar, evident, Xiaomi a simtit ca modelul mai scump nu are nevoie de acest lucru. Camera frontala are o rezolutie de 16 megapixeli si deschidere f/2.45.

Aplicatia pentru camera este destul de bine organizata, desi exista cateva tipicitati, cum ar fi comutarea Macro intr-un submeniu, mai degraba decat implementarea acesteia ca mod cu toate celelalte. Din fericire, fotografiile nu sunt filigranate in mod implicit.

Fotografiile realizate cu camera de 108 megapixeli sunt clasificate la o rezolutie sensibila de 4000×3000 in mod implicit, iar aceasta ajunge pana la 12.000×9000 pixeli daca o inlocuiti manual. Fotografiile subesantionate facute in aer liber in timpul zilei au prezentat detalii putin mai clare si culori mai puternice decat omologii cu rezolutie completa, dar adevarata valoare a unei fotografii de 108 megapixeli este ca le puteti mari si decupa pentru a simula zoom-ul optic fara a pierde fidelitatea. Oricum, culorile au aparut frumos. Detaliile au fost bune in prim-planuri, dar au scazut putin daca subiectii se aflau la o distanta mica. Camera ultra-larga nu a surprins fotografii foarte vibrante si a existat o deformare vizibila a perspectivei. Portretele au iesit destul de bine.

Noaptea, camera principala a lui Redmi Note 11 Pro+ 5G era aproape in regula. Lipseau detaliile, cu exceptia cazului in care exista o iluminare foarte buna in apropiere. Modul de noapte a redus umbrele si a imbunatatit usor detaliile, dar in unele cazuri am vazut un ton cald exagerat la fotografii. Fotografiile de 108 megapixeli nu au imbunatatit foarte mult calitatea si aproape ca nu avea niciun rost sa incerci sa folosesti camerele cu unghi ultra-larg sau macro pe timp de noapte. Nu puteti utiliza modul noapte cu camera ultra-wide sau daca este selectat modul de 108 megapixeli.

Redmi Note 11 Pro+ 5G s-a descurcat bine in ceea ce priveste durata de viata a bateriei. Cu utilizarea ocazionala de zi cu zi, mi-a ramas inca aproximativ 30% incarcat noaptea. Folosind incarcatorul furnizat cu telefonul oprit, am reusit sa trec de la zero la 36 la suta in 15 minute si 66 la suta in 30 de minute. A durat putin peste 50 de minute pentru a ajunge la 100%.

Visits: 1

Lasă un răspuns