Utilizatorii ar renunta la fotografiile din telefon pentru doar 10,37 euro

Chiar daca oamenii pretind ca tin la amintirile lor mai mult decat la orice alt tip de informatie pastrata pe dispozitivele lor digitale, ei sunt dispusi, totusi, sa le vanda pe bani putini, arata o cercetare realizata de Kaspersky Lab. Sondajul a aratat ca, pentru 49% dintre oameni, fotografiile cu ei insisi, intr-o ipostaza “delicata”, sunt cele mai valoroase informatii pe care le au pe dispozitivele lor, urmate de fotografiile care ii reprezinta pe copiii lor si partenerul de viata. Atunci cand au fost pusi fata in fata cu decizia de a sterge aceste informatii pentru bani, utilizatorii si-au dat informatiile digitale, precum fotografiile, pe mai putin de 10,37 euro.

Incidente_neplacute

Participantii la experiment au fost rugati sa aprecieze cat ar valora, in bani, informatiile stocate pe smartphone-urile lor, inclusiv fotografii cu familia si prietenii, informatiile de contact si documentele personale. In mod suprinzator, valoarea pe care utilizatorii au dat-o informatiilor lor a fost semnificativ mai mica decat ar fi fost de asteptat, avand in vedere disconfortul prin care au spus ca ar trece daca ar pierde acele date. Oamenii au avut tendinta de a pune pret mai mare pe detaliile lor financiare si de plata (in medie 13,33 euro) decat pe alte tipuri de date. Informatiile de contact au fost apreciate ca valorând, in medie, 11,89 euro, iar fotografiile au fost evaluate la o medie de doar 10,37 euro.

In plus, experimentul a aratat ca este foarte probabil ca tocmai amintirile cele mai pretioase ale oamenilor sa fie schimbate pe bani. Atunci cand participantilor li s-au oferit bani (pe baza sumelor amintite) in schimbul stergerii informatiilor respective (nicio informatie nu a fost stearsa cu adevarat), fotografiile cu familia si prietenii, documentele personale si fotografiile cu participantii au primit cel mai frecvent aprobarea de a fi sterse.

Kaspersky Lab  –  18 aprilie 20

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: