Un raport Kaspersky Lab arata ca una din trei companii foloseste dispozitive mobile pentru tranzactii financiare

Conform unui studiu desfasurat de Kaspersky Lab in colaborare cu B2B International, peste 30% din companii folosesc dispozitive mobile pentru a accesa conturile bancare ale organizatiei si pentru a realiza tranzactii financiare. Mai mult, unul din doi manageri de top a depus sume de bani in conturile companiei prin intermediul unei aplicatii mobile bancare.

Rezultatele studiului au aratat ca tot mai multi angajati din companii fac tranzactii financiare cu ajutorul dispozitivelor mobile. Mai exact, 28% din firmele mici si mijlocii si 34% din companiile mari au efectuat tranzactii financiare de pe dispozitivele mobile. Aceste operatiuni au fost facute nu doar de angajatii din departamentele financiare (63%), ci si de catre managerii de top (54%) sau de catre angajatii obisnuiti (8%).

k

Utilizarea tot mai frecventa a dispozitivelor mobile pentru tranzactiile bancare ale companiilor ar putea pune in pericol fondurile acestora, avand in vedere faptul ca amenintarile cibernetice mobile au devenit mult mai raspandite in ultimii ani, fiind la fel de periculoase pentru utilizatori ca amenintarile ce vizeaza computerele. Hackerii se concentreaza din ce in ce mai mult pe platformele mobile. Trojan-Banker a fost unul dintre tipurile de malware care a cunoscut cea mai rapida crestere, fiind creat pentru a fura datele de conectare la sisteme de Internet banking si de plati online, precum si datele cardurilor de credit sau de debit.

”Tendintele arata o crestere neintrerupta a folosirii aplicatiilor mobile bancare de catre clientii serviciilor de business banking. Aceasta crestere va continua, cu siguranta, pe masura ce utilizatorii individuali si companiile care folosesc servicii bancare vor migra catre mobile banking, atrasi de comoditatea acestor aplicatii. Aceasta situatie creeaza un imperativ operational pentru banci de a-si reevalua strategiile de securitate si de prevenire a fraudelor, pentru a putea oferi aplicatii de mobile banking sigure, pentru a pastra in siguranta datele confidentiale ale clientilor si pentru a proteja tranzactiile companiilor. Toti utilizatorii serviciilor de mobile banking, fie ei utilizatori individuali sau companii, trebuie sa fie foarte vigilenti cu privire la comportamentul si siguranta lor, dar trebuie sa fie la curent si cu masurile de protectie luate de banci”, a explicat Ross Hogan, Global Head of Fraud Prevention la Kaspersky Lab.

Portofoliul Kaspersky Lab cuprinde o gama extinsa de solutii care asigura protectia, pe toate planurile, a infrastructurii IT a unei companii, incluzand Kaspersky Security for Mobile. Mai ales pentru reprezentantii sectorului bancar, Kaspersky Lab ofera Kaspersky Fraud Prevention SDK – un set de instrumente care pot fi utilizate pentru a crea si configura aplicatii mobile sigure, care indeplinesc cerintele de securitate.

Despre Kaspersky Lab

Kaspersky Lab este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in 1997. Cunostintele in domeniul amenintarilor cibernetice si expertiza in securitate IT detinute de Kaspersky Lab se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii pentru a proteja companii, infrastructura critica, autoritati guvernamentale si utilizatori individuali din toata lumea, Portofoliul complex de securitate include protectie endpoint de top si un numar de solutii specializate de securitate si de servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai sofisticate. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky Lab, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: