Un nou start-up românesc se alătură programului de accelerare al hub:raum, cu o soluție de transport inteligent

  • Echipa Transit Director din România a fost selectată să participe la prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint din cadrul hub:raum Cracovia;
  • Transit Director, care dezvoltă multiple soluții pentru planificarea rutelor de transport public, a fost selectatădin peste 300 de aplicații.

Echipa Transit Director din România, care oferă multiple soluții pentru planificarea rutelor de transport public, precum și instrumente intuitive de urmărire și analiză a datelor asociate cu rețelele de transport public, a fost selectată să participe la hub:raum Warp Sprint. În același program, românilor li s-a alăturat echipa Maggie din Croația, care dezvoltă soluții de voce cu ajutorul inteligenței artificiale.

Soluțiile celor două echipe răspund cel mai bine criteriilor asociate verticalelor Smart City, Transport și Logistică, respectiv Omnichannel asupra cărora se concentrează prima ediție din 2017 a programului de accelerare Warp Sprint, desfășurat de către hub:raum Cracovia, hub-ul de inovație al Deutsche Telekom. Peste 300 de proiecte provenind din 20 de țări au fost înscrise în prima rundă de accelerare desfășurată în acest an, dintre care mai mult de 20 au fost din România.

tlk

Echipa Transit Director are șansa de a dezvolta mai rapid soluțiile smart pe parcursul a până la patru săptămâni de sesiuni de consiliere intensivă, beneficiind de experiența specialiștilor de la hub:raum Cracovia, respectivde cea a comunității acestui hub.

“Faptul că am fost selectați pentru programul de accelerare hub:raum Cracovia este o nouă confirmare a faptului că livrăm soluțiile potrivite nevoilor emergente ale comunităților. Sperăm ca în scurt timp să ne extindem la nivel regionalși să ne dezvoltăm complet serviciile”, a declarat Emil Dăncescu, CEO al Transit Director. Echipa operează în România sub denumirea de Concept Apps.

Începând din 2017, pentru a livra rezultate și mai rapide în beneficiul start-up-urilor, hub:raum a schimbat modelul programelor de accelerare, folosind conceptul sprint care permite echipelor să opereze rapid, să dezvolte prototipuri, să le testeze și, bazându-se pe toate acestea, să ia decizii mai rapide și mai precise. Tematica stabilită pentru acest program este aleasă în baza nevoilor companiilor din Grupul Deutsche Telekom. Prima ediție a programului de accelerare a hub:raum Cracovia, desfășurată în ianuarie 2017, se concentrează pe trei verticale: Smart City, Transport și Logistică și Omnichannel. Soluția propusă de echipa Transit Director se adresează în special piețelor din Polonia și România.

Telekom Romania a lansat din 2016, în Parcul Tineretului din București, un proiect-pilot de tip Smart City cu patru componente integrate pe o platformă Internet of Things (parcare inteligentă, iluminat inteligent, siguranță a orașului și Wi-Fi cu posibilitatea de adăugare a unei componente de data analytics), în acord cu direcția strategică a Grupului Deutsche Telekom privind acest segment.

În cadrul edițiilor anterioare ale acceleratorului Warp al hub:raum Cracovia, care s-au desfășurat sub un alt format, au participat în total 9 echipe din România. De asemenea, până acum, două start-up-uri locale  au primit finanțare din partea hub:raum: DeviceHub.net în 2015 și OmniPaste în 2014.

Despre hub:raum Cracovia

hub:raum Cracovia este hubul de inovație pentru start-up-uri în fază incipientă creat de Grupul Deutsche Telekom în aprilie 2013. Acesta se concentrază pe sprijinirea afacerilor inovatoare din Europa Centrală și de Est prin conectarea echipei, a viziunii și a experienței cu puterea corporativă a celor mai mari companii globale integrate de telecomunicații. Acest obiectiv este îndeplinit prin oferirea de beneficii (comercializare și go-to-market prin accesul la peste 150 de milioane de clienți Deutsche Telekom), printr-un pachet complet de seed funding (până la 300.000€ pentru 10-20% din capital), spațiu de lucru, consiliere și active ale Deutsche Telekom.

hub:raum organizează numeroase programe pentru sprijinirea start-up-urilor europene, de exemplu WARP Sprints (http://www.warpaccelerator.com) și Challenge Up! (Accelerator IoT cu Cisco și Intel,http://www.challengeup.com).

Despre Telekom Romania

Telekom Romania este un brand dinamic, care oferă servicii de telecomunicaţii fixe şi mobile complete, inovatoare, personalizate pentru o comunitate vastă de clienți, cu aproximativ 10 milioane de contracte de servicii.

În 2015, Telekom România a lansat noul concept comercial MagentaONE și a oferit pachete integrate de servicii fix-mobil într-o formă simplificată, adresate atât clienţilor persoane fizice, cât şi clienţilor companii. MagentaONE înseamnă un Call Center, o factură, o aplicație MyAccount (incluzând o aplicație mobilă). Prin MagentaONE, Telekom România își consolidează poziția de lider în furnizarea de soluții complete de telecomunicații și IT&C pentru companiile din România.

Brand-ul Telekom Romania este prezent pe piața localădin 2014, după rebranding-ul comun al Romtelecom și COSMOTE România.

Telekom este un brand aparținând Deutsche Telekom, una dintre companiile lider global de telecomunicații integrate, cu peste 156 de milioane de clienți pe segmentul de telefonie mobilă, 29 de milioane de clienți pe segmentul de telefonie fixă și peste 18 milioane de clienți pe segmentul internet (la 31 Decembrie 2015).

Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de țări și are aproximativ 225,000 de angajați în toată lumea.

23 ianuarie 2017, București – Telekom Romania

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: