Un logo personal ajunge mai repede la sufletul cititorului

Nu de mult timp impreuna cu blogul am participat la o conferinta IT&C din calitate de partener al unei reviste de traditie din peisajul autohton, care chiar conteaza si are vizibilitate intre cei mai importanti sponsori si lumea civilizata a tehnologiei. Am ramas blocat atunci cand am fost intrebat de catre organizatori pentru a le furniza de urgenta logoul blogului meu. Pentru ca niciodata nu mi-am pus problema ca un blog ar trebui sa aiba un logo am inceput sa ma framant pentru ca nu stiam cum pot sa fac acest lucru atat de rapid.

Fireste prima idee care mi-a venit a fost sa caut un editor de pe internet pentru astfel de logouri. Treaba este deja standardizata pentru unele logouri prestabilite platesti, pentru altele nu. Insa singurul lucru care m-a dezamagit din prima a fost faptul ca nu ai libertate de alegere si posibilitati de creativitate. Practic te joci cu niste sabloane si niste culori terne fara a finaliza in favoarea ta sa poti crea ceva ce te reprezinta. Este clar ca solutia aceasta nu poate aduce atractivitate pentru cititorii tai, in special atunci cand primul lucru ce va cadea pe retina lor va fi desigur logoul.

Am renuntat imediat la ceea ce am incercat eu sa proiectez pe genunchi, in graba,  imediat dupa eveniment, pentru ca, in primul rand nu ma reprezenta, si in al doilea rand nu prezenta un element de atractivitate pentru cititori si ceea ce scriu pe blog.

Untitled

Design logo este desigur solutia cea mai potrivita pentru blog, pentru ca ofera exact ceea ce iti poti dori pentru a induce in subconstientul privitorului ceea ce are impact emotional puternic si aduce originalitate.

Asa cum spun specialistii: „Exista o multitudine de fonturi care se preteaza pentru design logouri: fonturi free sau fonturi care trebuiesc cumparate. logo1.ro folosteste numeroase fonturi cumparate pentru a crea logouri originale si deosebite. Fonturi free puteti gasi pe internet dar nu sunt neaparat cele mai bune fonturi cand vine vorba de un design de logo reusit.”

Stilul de design logo potrivit se alege astfel: un obiect/simbol reprezentativ direct legat de numele blogului, sau poate chiar o imagine simbol care nu este legata direct de nume. Sau cum ar fi la mine logourile de tip text, de exemplu SONY, Google, Lego, Coca-Cola, Ford…Un alt tip popular de design logo este utilizarea unei litere sau a catorva litere din nume, iar la mine cred ca ar merge ca la numarul de la autoturism NIC…adica, NIcolau Cristian.

Stilul cel mai deschis pentru crearea unui logo este sa ai o imagine abstracta atasata cu numele. Si numele blogului meu cred ca s-ar asocia cel mai bine cu un gadget pentru ca si am pe facebook un grup denumit: GADGETARUL ROMAN.

Views: 0

Lasă un răspuns