Are si tata acum tableta

Societatea actuala isi indreapta atentia mai mult catre cei tineri, si fragezi neglijand o categorie de oameni care chiar merita toata atentia. Este vorba despre bunicii si parintii nostri pe care ii tratam cu dezinteres, spunand in cel mai dulce fel. Atunci cand vine vorba despre tehnologie acestia sunt marginalizati si etichetati din capatul locului a fi incapabili sa utilizeze tehnologia informatiei. Ca poate acesti oameni nu mai au reflexe, ca sunt depasiti intelectual si poate nu mai au niciun viitor. Nimic mai gresit. Si ei sunt ai nostri.

Spre exemplu tatal meu, la o venerabila varsta nu s-a lasat niciodata in afara modei timpurilor si a fost mereu la zi cu cele mai noi cuceriri, pentru ca l-a interesat si captivat, si a inteles ca este si singura modalitate actuala de a putea supravietui tuturor transformarilor. Eu de exemplu m-am preocupat ca tatal meu sa nu mai plateasca zilnic ziarele ajungand uneori la sume considerabile la tonetele cu ziare. Si in plus nici drumul pana acolo nu era de neglijat. Mai mult, fiind si profesor a simtit mereu necesitatea de a edita texte si de a se informa, pentru a scrie lucrari si de aceea prima oara i-am cumparat un desktop. In scurt timp de utilizare s-a prins ca era greoi de utilizat PCul atunci cand isi culegea informatiile de pe internet si pentru ca acesta s-a si defectat i-am cumparat un laptop. Intre timp s-a “imbolnavit” si dansul de multimedia, odata si cu progresul retelei de internet la care este abonat. Acum nu se mai desparte de filmuletele de pe YouTube si poate chiar si posturile TV pe care le poate vizualiza cu mult mai mare usurinta decat la TV.

tati

Cea mai mare “greseala” a mea a fost atunci cand batranul m-a zarit prima oara cu o tableta Evolio pe care o aveam la testare pentru ca eu printre altele scriu si review-uri pentru produse electronice. Nu am mai scapat pana nu i-am adus una, in special ca in zilele acestea pretul este chiar acceptabil. A apreciat foarte mult ca a avut ocazia sa scape de tastatura si mouse dar si de faptul ca acum putea sa stea sa o butoneze din pat, caci deh…comoditatea este la ea acasa. Si in plus lejeritatea unei conexiuni 3G de la Telekom l-a ajutat sa si incarce mai repede ziarele, in special de pe aplicatia preferata presaonline.ro, fiind de acum si cel mai actualizat la stiri tatic din lume. Incredibil cat de usor s-a adaptat la utilizare, pentru ca dupa un sfert de ora chiar nu mai aveam ce sa ii mai explic.

Visits: 7

Lasă un răspuns