Ultrabook 2 in 1 Acer Spin 5 varianta SP513-52N la review

Acer aduce la GADGETARUL ROMAN un nou utrabook 2 in 1 care are multe de oferit, inclusiv un SSD rapid, o tastatura si un procesor ULV puternic quad-core. Laptopul ofera o buna functionare a bateriei dupa incarcare. Bateria poate fi incarcata prin portul USB de tip C. Ecranul tactil poate fi operat cu degetele sau cu un stylus Acer, disponibil separat.

Mai jos puteti sa vedeti principalele specificatii

Procesor Intel Core i5-8250U
Adaptor grafic Intel UHD Graphics 620, Core: 300-1100 MHz, dual-channel, 23.20.16.4849
Memorie on bord 8192 MB, DDR4-2400, dual-channel, fara sloturi de memorie
Display lucios de 13.3 inch 16: 9, 1920 x 1080 pixeli 141 PPI, capacitiv, 10 puncte de atingere, suport nativ pentru stylux, LC133LF102, IPS
Placa de baza Intel Kaby Lake-U iHDCP 2.2 Premium PCH
Storage Micron 1100 MTFDDAV256TBN, 256 GB
Greutate 1,5 kg , Alimentator: 276 g

Carcasa Spin5 este realizata din aluminiu de culoare gri. Dispozitivul se dovedeste a fi bine fabricat. Degajarile fine in care piesele se evidentiaza sunt clarr si nu exista protuberante. Stabilitatea carcasei este in mare parte fara cusur. Bateria este nedetasabila iar computerul nu are o trapa de intretinere sau upgrade. Pentru a ajunge la partile interioare, trebuie eliminate toate suruburile de pe partea inferioara a dispozitivului. Dupa aceea, capacul de jos se detaseaza destul de usor. Spun lucrurile acestea pentru curiosi, dar nu invit pe nimeni sa aiba intruziuni fara a fi neaparat necesar.

Ecranul touchscreen al Spin 5 are o rezolutie nativa de 1920×1080 pixeli. Contrastul (1093: 1) este bun. Luminozitatea (275,87cd / mp). Panoul IPS pe care Acer l-a selectat pentru Spin 5 are unghiuri de vizualizare stabile, permitand utilizatorului sa vizualizeze continutul ecranului din orice pozitie. Laptopul convertibil poate fi folosit in aer liber, atat timp cat soarele nu straluceste prea luminos. Pe langa luminozitatea mai redusa a ecranului, suprafata lucioasa poate modifica vizibilitatea la utilizarea in aer liber.

Spin 5 vine cu o tastatura chiclet (sau de tip insula termenul se refera la claviaturi cu profil redus, cu zgomot redus, cu cleme simplificate si plate separate). Tastele plane, netede au o cursa scurta si un punct de clic clar. Tastatura nu se indoaie in timpul editarilor. In ansamblu, Acer a produs o tastatura buna care este potrivita pentru o utilizare prelungita si frecventa. Lumina de fundal este controlata printr-o tasta Fn si ofera o singura setare de luminozitate. Ca de obicei, lumina se stinge dupa cateva secunde pentru economisirea energiei din baterie. De indata ce utilizatorul apasa o tasta, lumina se aprinde din nou. ClickPadul capabil de multi-touch are o suprafata de aproximativ 10,5 x 6,5 cm, oferind spatiu suficient pentru executarea gesturilor pentru touchpad. Cititorul de amprenta este situat in coltul din stanga sus al ClickPad. Ecranul tactil capacitiv suporta 10 puncte de atingere. Nu a dat probleme si a reactionat imediat. Poate fi operat cu degete sau cu un stylus activ cu codul ASA630. Stiloul ofera 1024 de niveluri de sensibilitate la presiune.

Difuzoarele stereo sunt pozitionate deasupra tastaturii, sub o sita perforata. Sunetul pe care il produc este destul de fidel. Este posibil sa te bucure continutul audio generat de difuzoare pe o perioada lunga de timp. Chiar si asa, sunetul ar putea folosi mai mult bass. Pentru impatimitii de bass exista si posibilitatea conectarii externe a unei perechi de casti prin jack de 3,5 mm.

Acer a facut actualizari semnificative ale portofoliului Spin 5. echipat cu o conexiune HDMI si trei porturi USB de tip A (2x USB 3.1 Gen 1, 1x USB 2.0). Laptopul are, de asemenea, un port de tip C (USB 3.1 Gen 1) care suporta DisplayPort prin USB-C. Folosind un adaptor care poate fi achizitionat separat, aceasta tehnologie permite ca portul Type-C sa functioneze ca o a doua iesire video. Portul de tip C poate fi de asemenea utilizat pentru incarcarea bateriei, desi dispozitivul de incarcare USB trebuie sa aiba o putere de cel putin 45 de wati si o tensiune de alimentare de 15 pana la 20 de volti.

Acer a montat pe SP513-52N un cititor de carduri SD cu drepturi depline. In timpul copierii blocurilor mari de date, cititorul a atins o rata maxima de transfer de 25,2 MBps. Cititorul de carduri a transferat 250 de fisiere imagine JPG la o viteza de 23 MBps.

Modulul WLAN poarta un chip Qualcomm QCA6174. Impreuna cu standardele WLAN 802.11 a / b / g / n, chip-ul suporta si standardul ac. Deci viteza mare la conexiunea la retele.

Acer Spin 5 este un laptop convertibil de 13,3 inch. Ofera suficienta putere de procesare pentru aplicatiile de birou si internet. Acer a echipat modelul Spin 5 cu un procesor quad-core Intel Core i5-8250U (Kaby Lake Refresh). Acesta este unul dintre modelele ULV cu conservare a energiei (TDP: 15 wati). CPU-ul suporta hiperthreading (fiecare nucleu poate procesa simultan doua fire). Procesorul ruleaza la o viteza de ceas de baza de 1,6 GHz. Folosind turbo, este posibila cresterea vitezei pana la 3,4 GHz. Datorita SSD-ului rapid al laptopului convertibil si a procesorului puternic, comportamentul sistemului este neted si stabil. Nu am avut probleme. In schimb nu exista nicio modalitate de a mari performanta generala a sistemului. Acer si-a maximizat deja puterea de calcul. Un disc M.2 2280 solid-state de la Micron serveste ca unitate de sistem. Acest model SATA III are o capacitate de 256 GB. In mod implicit din fabrica, aproximativ 212 GB ramane disponibila pentru utilizator. Restul spatiului de stocare este alocat partitiei de recuperare si instalarii Windows. Ratele de transfer ale SSD sunt bune.

Pentru edificare mai jos exista galeria foto a benchmark-urilor utilizate pe timpul testelor functionale: CPUZ, Aida64, HWinfo, Novabench.

In timpul testarii de zi cu zi cu incarcari de noi site-uri web la intervale regulate si lucrari de office si ceva multimedia. Adica in profilul “echilibrat” activat, conectat la WLAN cu luminozitatea ecranului setata la aproximativ jumatate, iar functiile de economisire a energiei dezactivate, Spin 5 a durat 8-9 ore.

Hits: 49

%d blogeri au apreciat: