TP-Link KL130 Smart Multicolor Light Bulb review

Suntem in perioada cea mai luminoasa a anului si m-am gandit sa readuc lumina in sufletele tuturor celor ce asteapta minunea in perioada cea mai nefasta a romanilor nostri si a intregii noastre lumi.

 

TP-Link, unul dintre cei mai importanti furnizori de produse de retea de top produce si o gama larga de dispozitive IoT care includ becuri inteligente. Cui oare nu ii place sa poata aprinde si dezactiva lumini folosind o aplicatie instalata sau prin voce? Cu siguranta se simte futuristic, dar si magic. TP-Link KL130 este un bec cu reglaj color certificat Energy Star, care a fost conceput pentru a reduce consumul de energie cu pana la 80 la suta fara a pierde luminozitatea sau calitatea, astfel incat, in cele din urma, economisiti bani. Becul inteligent KL130 este unul dintre numeroasele dispozitive inteligente ale companiei, care nu necesita un hub separat pentru a functiona. KL130 este atat de inteligent incat tot ce necesita sa functioneze este router. KL130 poate functiona prin aplicatia Kasa Smart, care este disponibila atat pentru dispozitivele Android cat si pentru dispozitivele iOS.

Conectivitatea se realizeaza prin radio 1T1R de 2,4 GHz care utilizeaza spectrul 802.11bgn. Analizand specificatiile  se pare ca eficienta a crescut usor, deoarece consumul de energie a scazut de la 11w la 10w pentru modelele Dimmable si Tunable si de la 11 la 10.5 pentru multicolor. Unghiul de fascicul a fost, de asemenea, crescut pentru multicolor de la 180 de grade la 230 de grade.

Becul soseste la utilizator intr-o cutie impreuna cu manualul de instalare. In plus pentru a putea sa il testez am construit un device ce il conecteaza direct la reteaua electrica de 220 V ca. Mai jos puteti vedea continutul plus deviceul construit de mine pentru a putea sa-l testez.

Dupa ce ati insurubat becul in priza E26, urmatorul lucru pe care il faceti este sa descarcati aplicatia Kasa Smart pentru smartphone sau tableta.

Această prezentare necesită JavaScript.

Acum porniti becul Kasa si dupa 5 secunde ar trebui sa clipeasca de trei ori pentru a indica faptul ca becul este gata sa se asocieze cu aplicatia. Apoi, urmati instructiunile din aplicatie pentru a configura becul. In cazul in care becul nu intra in modul de asociere prima data, tot ce trebuie sa faceti este sa porniti si sa opriti becul de trei ori cu un interval de secunda intre fiecare pornire si oprire. Becul ar trebui sa clipeasca de trei ori si sa intre in modul de imperechere. Ceea ce recunosc mi s-a intamplat si mie din lipsa de experienta. Dar nu e un capat de tara.

Deoarece KL130 este un bec multicolor, puteti alege intre o gama larga de culori si luminozitate. Puteti alege o combinatie pentru orice, de la o petrecere pana la o cina pana la o sesiune de studiu pana tarziu in noapte. Asa cum am mentionat anterior, becul multicolor Kasa Smart se conecteaza, de asemenea, la reteaua Wi-Fi a casei fara a fi nevoie de hub sau echipament suplimentar. Ofera o luminozitate de 800 de lumeni, care este un echivalent incandescent de 60 de wati. KL130 consuma 10,5 wati si se conecteaza la mufa E26 standard gasita in majoritatea caselor.

Cu aplicatia Kasa Smart, puteti controla becul inteligent de oriunde cu smartphone-ul. Puteti întuneca, porni sau opri sau puteti schimba de la distanta culorile becului. In plus, puteti utiliza comenzi vocale pentru a controla becul inteligent KL130 prin Amazon Alexa, Google Assistant sau Microsoft Cortana.

Exista, de asemenea, un mod Auto care va permite sa setati becul pentru a-si regla automat temperatura culorii, astfel incat sa se potriveasca modelelor de lumina naturala din zori pana in amurg. Aplicatia Kasa Smart va permite sa programati becul pentru a porni si opri automat cand sunteti acasa sau in deplasare.

De asemenea, un contor de utilizare va permite sa urmariti consumul de energie si timpul de functionare in ziua curenta, in ultimele sapte zile sau in ultimele 30 de zile. Nu am avut niciun fel de dificultate in configurarea becului si nici utilizarea lui prin aplicatia Kasa Smart. Aplicatia este foarte receptiva si la fel este si becul. TP-Link Kasa KL130 poate fi o completare foarte buna la configurarea inteligenta.

Iata o lista din ce in ce mai mare de lumini pe care le puteti controla vorbind cu Alexa-ul Amazon, asistentul virtual AI gazduit în boxele inteligente Amazon Echo si Echo Dot. Printre ele se numara cateva dispozitive de la TP-Link, care a aparut ca o optiune bugetara decenta pentru gadgeturile compatibile cu Alexa.

Daca doriti sa asociati cu Alexa, trebuie doar sa deschideti sectiunea smart home a aplicatiei Alexa, atingeti “Get More Smart Home Skills” si cautati abilitatea Kasa. Cand o activati, va va solicita sa furnizati informatiile de conectare – odata ce veti face acest lucru, veti putea cere lui Alexa sa scaneze becul si sa il adaugati pe lista dispozitivelor pe care le poate controla.

De acolo, Alexa poate aprinde si dezactiva becul sau il poate varia luminozitatea. Puteti grupa, de asemenea, cu alte lumini compatibile cu Alexa pentru a controla totul simultan.

Views: 0