Toshiba ofera cateva sfaturi utile pentru protectia notebook-urilor si tabletelor in anotimpul rece
Vara a ramas in urma de ceva vreme, iar toamna se apropie si ea cu pasi repezi de final – asociata cu aceasta ne lovim de o scadere pronuntata a temperaturilor. In timp ce noi, utilizatorii, recurgem la esarfa si manusi, uitam adesea ca si tovarasii nostri digitali pot fi afectati de schimbarea temperaturilor exterioare. Cei care doresc sa isi protejeze notebook-ul sau tableta in anotimpul rece trebuie sa urmeze cateva sfaturi utile pentru a pastra performanta dispozitivului la nivel optim.
Evitati temperaturile sub cinci grade
Notebook-urile si tabletele necesita temperaturi moderate pentru a functiona la performantele optime ale sistemului. O parcurgere rapida a manualului de instructiuni ofera informatii cu privire la intervalul de temperatura in care dispozitivele se afla in zona de siguranta. De exemplu, in cazul Ultrabook™-ului de business Toshiba Portégé Z20t-B temperatura de functionare se recomanda a fi intre 5 si 35 de grade Celsius. Pentru ca acest notebook sa functioneze in parametrii optimi si la capacitate maxima, este recomandat sa nu fie utilizat in temperaturi mai scazute, pe perioade lungi de timp sau lasat peste noapte in masina.
Incarcati bateriile la temperatura camerei
Nu numai performanta are de suferit de pe urma temperaturilor scazute, dar si capacitatea bateriei scade semnificativ. Odata cu reincarcarea notebook-ului la temperaturi scazute, sub cinci grade Celsius, procesul de incarcare este extins considerabil, iar capacitatea scade. Prin urmare, este important ca inainte de toate sa incalziti notebook-ul lent, la temperatura camerei, dupa ce acesta a fost tinut la temperaturi mai scazute, si doar apoi sa reincarcati bacteria.
Securitatea datelor: schimbarile rapide de temperatura sunt deja tabu
Notebook-urile, in general, nu se bucura de schimbarile bruste de temperatura deoarece acestea sunt insotite de cele mai multe ori si de o schimbare in umiditate care, la randul sau, are un efect negativ asupra sistemului, precum si asupra capacitatii de stocare a hard disk-ului. Daca pornim imediat ce am ajuns intr-o incapere incalzita un notebook rece, acesta va fi acoperit de condens, efect bine cunoscut celor care poarta ochelari: umiditatea continuta in aerul cald al camerei condenseaza pe suprafata rece a dispozitivului. Acest fenomen genereaza picaturi de apa care pot produce leziuni nedorite ale hard disk-ului si pot duce chiar si la pierderi de date, in cazul in care notebook-ul este pornit prea devreme.
Toshiba echipeaza dispozitivele sale, cum ar fi Ultrabook™-ul Portégé Z20t-B 2-in-1, cu sisteme avansate de siguranta. Cu toate acestea, utilizatorul trebuie sa urmeze pasii de baza atunci cand porneste notebook-ul, mai ales daca acesta a fost tinut la temperaturi scazute sau uitat in masina peste noapte. Odata intrat intr-o camera incalzita, nu puneti dispozitivul imediat in functiune, asteptati aproximativ o jumatate de ora pentru ca acesta sa se obisnuiasca cu noua temperatura. In acest fel, apa condensata se evapora si nu mai provoaca daune.
Depozitare sigura, iarna
In lunile de iarna, laptop-urile nu ar trebui sa fie transportate sau depozitate fara protectie, ci doar in huse sau genti captusite. Cateva ore in masina rece pot afecta functionarea dispozitivului, daca acesta nu este protejat. In cazul in care depozitarea in frig pe perioade mai lungi de timp este inevitabila, se recomanda scoaterea bateriei din aparat si depozitarea acesteia intr-un loc incalzit.
Luand in considerare aceste sfaturi, notebook-uri vor fi si ele pregatite pentru iarna care vine.
Bucuresti, Romania, 24 noiembrie 2015 – Toshiba
Views: 0