Terminalul Oppo Reno 3 Pro 5G si primele impresii
Ma bucur atunci cand in istoricul terminalelor din Romania, apar producatori si modele noi. Ma bucur atunci cand tehnologia se schimba, pas cu pas, si, de cele mai multe ori imprevizibil. Admir oamenii calati pe noutate, si, imbunatatirea vietii semenilor. Produsele bune si noi, trag industria de profil inspre in sus.
Imi aduc aminte, chiar de la inceputurile mobilitatii, de primele incercari timide, prin care primele transmisiuni de date 2G, faceau deliciul unei rabdari foarte mari, atunci cand, incercai sa intri prin motoarele de cautare de tip WAP cu maxim 2 KBPS. Iti trebuiau zeci de minute sa poti afla informatii extrem de precare, prin navigarea de pe telefon. Era o bariera tehnologica ce nu putea fi trecuta datorita retelelor bazate in principal pe voce. Pentru ca in 1997, atunci cand personal m-am aflat pentru prima oara in contact cu mobilitatea, retelele pornind de la pagere, NMT si GSM erau in principal niste modemuri de date construite peste canale de voce. Lucrurile au evoluat si acum vocea a devenit o cenusareasa peste canalele de date.
Acest proces a presupus multe transformari, care acum s-au finalizat cu lansarea unor retele 5G, care depasesc necesitatile utilizatorului casnic actual, deocamdata, din lipsa unor aplicatii dedicate. Desigur reteaua 5G isi vede aplicabilitate industriala, in dezvoltare. Cu siguranta mai este si gamingul, insa acesta se realizeaza cel mai bine de pe un PC, in cazul competitiilor sportive, si mai putin de pe un terminal mobil.
Totusi de ce mi-as cumpara un astfel de terminal acum, odata cu aparitia primelor retele 5G, pana la aparitia primelor aplicatii profi, care utilizeaza toate facilitatiile. Pai asa cum am testat in review-ul anterior aici exista deja deviceuri domestice, in care terminalele care ofera latente cat mai mici, isi au utilitatea in manevrarea remote a camerei de supraveghere, dar si in inspectarea live a inregistrarilor. O latenta mica ofera posibilitatea luarii unei decizii mai rapide, cu toate ca interactiunea dintre retelele mobile si cele fixe implicate, este inca de valori considerabile, de marime in secunde.
In 2017, au venit si primele teste 5G, iar dimensiunea era uzinala as putea spune, a terminalelor, care soseau pentru prima oara impinse, in niste dulapuri mobile pe roti, de ziceai ca sunt noptiere si trebuie sa pui glastra cu flori si bibelourile deasupra.
Atunci cand din curiozitate m-am afiliat programului de testare terminale de la Orange Smartphone Tester nu mi-as fi inchipuit ca voi regasi un terminal care sa functioneze atat de bine si constant la niste dimensiuni (159.4 x 72.4 x 7.7 mm) atat de slim.
OPPO Reno 3 PRO 5G este un terminal peste gama de mijloc de pret, care este atat de sofisticat cat este necesar, pentru a intampina functionalitatea 5G, insa, nu da senzatia unui produs matur. Cu siguranta si maturitatea va sosi odata cu mai multe unitati vandute / produse. Concureaza cu flagshipurile deja recunoscute, lansate, situandu-se pe un segment convenabil calitativ si mai putin ca pret. Cu toate acestea este surprinzatoare aparitia si apetitul de a putea concura avand cateva argumente serioase, aduce cu siguranta prospetime.
Lasand marketingul deoparte, produsul mi-a produs o senzatie foarte buna la cele 171 g, pe care le poti manui cu usurinta si purta intr-un buzunar, poseta sau rucsac, prin simplul fapt ca, poti avea un display extrem de potrivit cu diagonala de 6.5 inci, si datorita factorului de aspect de 20:9 nu se simte deloc butucanos, sau incomod, lasandu-te, chiar atunci cand il cuprinzi, sa iti unesti degetele prin spatele carcasei. Cu siguranta utilizarea cu o singura mana (stanga sau dreapta) nu va intampina niciun obstacol.
Cred ca este un gest de minima incredere, pe care ti-l poate oferi un terminal, atunci cand pornesti cu el la drum.
Ceea ce este mai putin convenabil si surprinzator, in sens negativ, este ca aceasta siguranta constructiva in utilizare care nu este dublata si de o siguranta in parametri specifici IP68 de protectie la praf, mizerie, nisip, apa, presiune subacvatica (1,5 m sub apa timp de pana la treizeci de minute). Singurul argument pro care ramane, fiind numai acoperirea pe o singura fata cu sticla Corning Gorilla Glass 5 si husa de silicon peste carcasa, regasita in pachetul de vanzare. De asta spun ca, produsul Reno 3PRO, inca, mai asteapta maturitate, atat timp cat tehnologia 5G este una de ultima generatie, in Romania.
Insa si in aceasta ipostaza cu husa sau fara, te poti gandi, daca produsul te avantajeaza la partea estetica, sau, vei lasa locul protectiei sa isi faca treaba?
Raspunsul meu este ca husa este extrem de utila in acest caz, pentru ca, in specificatii, in mod inexplicabil nu este trecut faptul ca blocul Quad de camere, adauga o grosime suplimentara de vreo aproximativ 2 mm, ceea ce face, ca pus in stare de repaus, cu spatele in jos, OPPO RENO 3 PRO 5G sa capete o miscare unduitoare, ce poate fi inlaturata, cu siguranta, numai prin existenta husei, ce compenseaza tocmai acest balans, asa cum apare comparativ, in clipul de mai jos. In acest caz, o husa devine obligatorie din punctul meu de vedere.
Cu toate acestea nu as vrea sa fiu carcotas, insa, nu pot spune cu certitudine, ce s-ar putea intampla, in situatia in care, ar avea loc un impact cu un corp cotondent, exact peste geamul de protectie al celor patru lentile, si, al blitzului din dotare.
Trecand peste aceste observatii preliminare, vreau sa va prezint mai jos, cum a sosit terminalul OPPO RENO 3 PRO 5G la GADGETARUL ROMAN.
Pachetul de vanzare cuprinde urmatoarele: OPPO Reno3 Pro, adaptor de priza pentru incarcare, cablu micro USB, casti STEREO cu microfon, brosura cu card de garantie, ghid de pornire rapida , instrument ajutator pentru introducerea cartelei SIM, film de protectie pre-aplicat, husa de silicon.
Views: 0
Pingback: Terminalul Oppo Reno 3 Pro 5G la un review – Cristian Nicolau