Terminalul fotbalistic EURO 2020 – vivo X60 PRO / ZEISS la review

Atunci cand am auzit prima oara ca terminalele vivo vor fi asociate cu partea de optica ZEISS mi s-a aprins un beculet. Oare pe cate deviceuri anterior si-a mai pus vestitul grup semnatura? Nu pe foarte multe. Nokia, chiar si atunci cand era la Microsoft, Sony, si… Ei uite ca pe langa aceste companii serioase a aparut si acest brand chinezesc vivo care incepe sa cucereasca increderea europeana odata cu participarea la EURO 2020 impreuna cu terminalul vivo X60 PRO si cu aceasta ocazie reusind sa atraga atentia in mod placut nu numai cumparatorilor acestui brand cat si participantilor la celebrul evenment fotbalistic desfasurat in acest an. Desi nu am fost in primul val de testing sunt multumit sa beneficiez de serviciile unui terminal care se bate umar la umar cu competitori mai experimentati si chiar sa aduca un aer de noutate.

Terminalul dispune de chipset-ul Snapdragon 870 cu 12 GB RAM si 256 GB de stocare, ruleaza Android 11 si are o baterie de 4200 mAh cu incarcare flash de 33 W. Ecranul este un AMOLED FHD+ mare de 6,56 inchi cu o rata de reimprospatare de 120 Hz. Afisajul modelului X60 Pro contine in partea de sus o zona pentru camera frontala de 3,96 mm si a obtinut certificare SGS (Societe Generale de Surveillance S.A.) pentru protectia ochilor, oferind HDR10+ pentru claritate deosebita si o experienta vizuala intensa, captivanta, fara a solicita vederea in timpul utilizarii indelungate. Datorita unei rezolutii de 1080 x 2376 pixeli, densitatea de pixeli a Vivo X60 Pro de 398 pixeli pe inch (PPI) mentine claritatea la punct, desi nu poate fi cea mai buna alternativa QHD+ de top.

Vivo X60 Pro este unul dintre cele mai confortabile produse. Capacul din spate este din sticla AG cu un finisaj satinat fantastic si se curbeaza si curge fara probleme catre cadrul lateral din aluminiu. X60 Pro nu este deosebit de distinctiv, dar este incredibil de subtire si usor, iar curbele ecranului sporesc si mai mult ergonomia. Modulul camerei dreptunghiulare stratificat se simte destul de familiar pana acum. In timp ce exista Gorilla Glass 6 care protejeaza spatele, afisajul din fata este ecranat de sticla Schott Xensation. Veti gasi o camera cu perforare aliniata central si rame extrem de inguste. Suprafetele de sus si de jos sunt plane la periferie, cu adancituri in mijloc. Cititorul de amprenta este pozitionat sub afisaj, iar butonul de volum si butonul de pornire sunt ambele usor accesibile.

Am gasit ca butoanele de alimentare si de volum sunt bine poziționate si ca atingerea lor nu a fost o problema. Aceste butoane sunt, de asemenea, fabricate din metal, iar butonul de pornire are un finisaj texturat care il face usor de distins. Nu exista porturi sau sloturi pe partea stanga a telefonului, iar partea de sus are doar microfonul secundar. In partea de jos, Vivo X60 Pro are portul USB Type-C, tava SIM, microfonul principal si difuzorul.

Vivo a optat pentru Corning Gorilla Glass 6 pentru spate, așa că ar trebui sa reziste la zgarieturi si mici caderi accidentale. Panoul din spate are un finisaj mat care ajuta la pastrarea amprentelor de pe dispozitiv. Vivo nu a schimbat designul modulului camerei. Modulul camerei are de data aceasta sigla Zeiss, datorita parteneriatului Vivo cu Zeiss pentru obiectivul camerei.

Vivo X60 Pro nu are impermeabilitate si nu are un rating IP. De asemenea, lipseste incarcarea fara fir.

Flagshipul vivo ofera noua tehnologie de imagistica Pixel Shift Ultra HD care imbunatateste precizia, mai ales a culorilor si a detaliilor, dar si claritatea la zoom. Cu ajutorul Pixel Shift Ultra HD Imaging, vivo foloseste intr-un smartphone tehnologii utilizate pana acum la camerele foto SLR profesionale, ajutand utilizatorii sa obtina imaginea perfecta prin surprinderea informatiilor RGB mai exacte si a mai multor detalii si prin reducerea efectului moire si a culorilor false. Producatorul de sticla SCHOTT – societate afiliat companiei ZEISS, ambele apartinand Fundatiei Carl Zeiss, una dintre cele mai mari fundatii private care ofera fonduri pentru cercetare stiintifica in Germania. SCHOTT, compania care a inventat sticla de specialitate, contribuie cu cea mai inovatoare protectie de sticla Xensation® Up. pentru telefoanele inteligente vivo high-end. SCHOTT a dezvoltat aceasta sticla de protectie de inalta performanta care creste rezistenta telefoanelor la cadere libera. Sticla de protectie Xensation® Up. este produsa in fabrica SCHOTT din Jena, Germania, apoi este prelucrata in Asia. Sticla din silicat de litiu si aluminiu (LAS) este recunoscuta ca fiind unul dintre cele mai durabile si eficiente tipuri de sticla de protectie disponibile. La testele de cadere libera, Xensation® Up. rezista la caderi de la o inaltime de sase ori mai mare decat inaltimea maxima la care rezista sticla din silicat de aluminiu.

In interiorul cutiei, veti gasi: smartphoneul, carcasa de protectie rigida, protector de ecran pre-aplicat, dongle jack de tip C la audio, casti cu buton, adaptor Flashcharge de 33 W, cablu USB tip A la C, PIN ejector SIM si documentatia.

Disponibil in doua culori, Midnight Black si Shimmer Blue, Vivo X60 Pro arata bine, indiferent de optiunea pe care o alegeti, cu un finisaj mat care respinge frumos amprentele digitale. Din punct de vedere al designului, este greu sa nu-ti placa X60 Pro. Vivo X60 Pro arata premium, iar atractia sa vizuala este pe masura, avand in vedere smartphone-urile voluminoase si grele din prezent. Preia designul de la predecesorul sau, Vivo X50 Pro, dar reduce greutatea si dimensiunile pentru a arata si mai bine si se simte bine in maini. Cu profilul sau curat si elegant, m-a tentat sa-l folosesc fara capacul din spate. Cu o greutate de 177 g, telefonul este usor dar si facil de utilizat cu o singura mana. Am primit varianta de culoare Shimmer Blue.

Snapdragon 870 este inca demn de a fi clasificat drept un procesor emblematic. Are o multime de memorie si datorita prezentei unui numar generos de 12 GB de RAM, care este marita pana la 15 GB datorita software-ului RAM virtual, X60 Pro va face multitasking.

Optiunea apare ca „RAM extins” in setari si este activata implicit. In consecinta, X60 Pro ar putea pastra jocuri precum Asphalt 9 si Call of Duty in cache in fundal mai mult decat majoritatea telefoanelor Android. Software-ul este inca putin agresiv cu oprirea operatiunilor de fundal.

Experienta de joc pe Vivo X60 Pro a fost perfect lina. Puteam juca jocuri solicitante precum Call of Duty Mobile fara nicio balbaiala, iar temperatura a ramas sub control cu sesiunile de joc prelungite.

Statisticile de performanta sunt, de asemenea, impresionante.

Funtouch OS este mai curat decat oricand, se bazeaza pe Android 11 si este singura optiune, in afara de OneUI de la Samsung, care inca pastreaza suport pentru inregistrarea automata a apelurilor.

Senzorul de amprenta este rapid si de incredere si nu ne-am confruntat cu probleme cu apelarea sau conectivitate. Optiunile relevante precum Dual 4G VoLTE, VoWifi, agregarea operatorului, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1 si GPS cu banda dual sunt toate acceptate. Telefonul este, de asemenea, pregatit pentru 5G (benzi N77, N78), dar asta nu inseamna mare lucru in scenariul actualde dezvoltare al retelelor.

Impreuna cu obiectivul cu diafragma mare f/1.48 si cu algoritmul inovator AI de reducere a zgomotului, functia Extreme Night Vision 2.0 ajuta utilizatorii sa surprinda detalii in situatii cu lumina redusa printr-o simpla atingere, pentru a inregistra imagini nocturne detaliate. in plus, functia Super Night Portrait pentru fotografii cu lumina din spate lumineaza subiectul fara a supraexpune fundalul, iar Panorama Night Mode imbunatateste semnificativ luminozitatea si claritatea imaginilor panoramice in lumina redusa.

Senzorul principal este un Sony IMX598 personalizat de 48 MP si este ajutat de tehnologia remarcabila a camerei Gimbal de la Vivo (v2.0) si de optica ZEISS. Camera Gimbal nu este doar un truc si s-a dovedit a fi benefica nu numai in timpul inregistrarii videoclipurilor, ci si pentru fotografii cu lumina scazuta. Acest senzor este capabil sa se miste fizic pentru a compensa miscari minore in timpul fotografierii si inregistrarii videoclipurilor. Exista, de asemenea, o camera cu unghi ultra larg de 13 megapixeli si o camera portret de 13 megapixeli. Camera cu unghi ultra-larg are sarcina de a fotografia macro-uri, iar AI poate detecta cand sunteti suficient de aproape de un subiect si poate schimba automat camera. Aplicatia pentru camera vivo a fost usor de utilizat si nu am fost coplesit de prea multe moduri de fotografiere diferite. Puteti sa ramaneti la modurile de baza sau sa va scufundati in modul Pro pentru un control complet. Camera are optimizarea scenei AI activata in mod prestabilit si a fost rapid sa detecteze scenele cand faceam fotografii.

Fotografiile la lumina zilei realizate cu Vivo X60 Pro au fost bune si au avut detalii bune in lumini, in timp ce umbrele au fost subexpuse si nu la fel de clare. S-a înregistrat o scadere vizibila a calitatii imaginii fotografiilor realizate cu ajutorul camerei cu unghi ultra-larg, desi parea sa masoare mai bine lumina. Mai jos galeria foto.

In utilizarea mea, a trebuit sa incarc X60 Pro o data la doua zile si asta nu a fost o problema mare. Jocurile excesive si utilizarea camerei au tendinta de a consuma bateria putin mai repede, asa ca este posibil sa fie nevoie sa conectati telefonul mai devreme, in functie de utilizare. Telefonul a durat 14 ore si 56 de minute, un scor decent avand in vedere bateria de 4.200 mAh in care este impachetata. Incarcatorul rapid de 33 W furnizat este capabil sa duca bateria la 53 % in 30 de minute si 96% intr-o ora.

Visits: 0