Terminalul cu camera rotativa SAMSUNG Galaxy A80 la review

Nu am avut incredere atunci cand am vazut un nou terminal cu camera rotativa. Samsung ofera un smartphone de inalta performanta, cu o camera rotativa si un front fara notch ca o noua tentativa de reutilizare a camerei principale si in cazul selfie-urilor. Nu este o idee noua insa realizarea de aceasta data mi se pare mult mai nimerita pentru iubitorii genului de fotografii.

Este un experiment pentru Samsung – compania a venit cu ideea unei camere pop-up si glisanta, permitand un afisaj integral in locul decupajului pe care notch-ul il necesita.

Intrucat fata SAMSUNG Galaxy A80 este impodobita cu un ecran AMOLED frumos, fara decupaj si laturi foarte subtiri. Cu toate acestea, designul din spate difera foarte mult de ceea ce obisnuiam sa vedem pe dispozitivele Galaxy, la modulul de camera.

Am trecut la unboxing si iata ce a iesit din cutia pachetului de vanzare.

Galaxy A80 are un spate de sticla, precum ofertele emblematice ale Samsung, desi se simte mai degraba ca unul din acele spete „de sticla” de la alte telefoane din seria A, cum ar fi Galaxy A50. Cu toate acestea, materialul este reflectorizant si il poti folosi literalmente ca o oglinda. In combinatie cu logo-ul subtil al Samsung din centru, Galaxy A80 arata elegant din spate. Samsung a folosit Gorilla Glass 6 mai dur pe spate, in timp ce ecranul este protejat de Gorilla Glass 3. Acest lucru inseamna, teoretic, ca o picatura ar deteriora afisajul, dar ar lasa panoul posterior si posibil mecanismul camerei.

In afara de afisaj, ceea ce va atrage cel mai mult atunci cand tineti Galaxy A80 este dimensiunea acestuia. Acesta este un telefon masiv, care nu este numai inalt si lat, dar si voluminoas. Masoara 165,2 x 76,5 x 9,3 mm si are o greutate semnificativa de 220 de grame, care se simte destul de greu de tinut in mana dupa ce ai folosit dispozitive usoare cu mult sub 170 de grame. E clar ca Galaxy A80 nu este pentru toata lumea. Pentru cei care nu ii deranjeaza sa foloseasca un dispozitiv mare, daca primesc un ecran inalt si imersiv, pentru compensare.

Galaxy A80 nu primeste o tasta dedicata Bixby, doar butoanele obisnuite de volum (in partea stanga) si butonul de pornire (in partea dreapta). Datorita mecanismului camerei glisante, Samsung a schimbat slotul pentru cartela SIM in partea de jos a telefonului, langa portul USB Type-C. Slotul SIM se afla in locul unde ar fi o mufa pentru casti de 3,5 mm – nu exista niciun jack pentru casti pe acest telefon si nici un slot microSD. Samsung nu incorporeaza in caseta un convertor de tip USB de 3,5 mm la USB, astfel incat va trebui sa cheltuiti suplimentar pentru a obtine un convertor pentru utilizarea castilor cu fir existente.

Impreuna cu aparatul foto, ecranul este unul dintre elementele principale ale Galaxy A80. Este un ecran AMOLED frumos, fara decupaje sau alte intreruperi. Samsung il numeste „Full HD + Super AMOLED New Infinity Display”. Totusi, ecranul este demn de acest nume lung. Are culori fantastice, iar ecranul de 6,7 inci de ecran neintrerupt asigura placere in utilizare, in special pentru vizionarea videoclipurilor Netflix sau YouTube. Daca exista un telefon Samsung care face reclama pentru marca Infinity Display, acesta este.

Cu toate acestea, exista un dezavantaj in cazul atingerilor nedorite.  Daca apropiati degetele nu prea departe, puteti opera ecranul si activarea functiei REW al aplicatiei YouTube, de exemplu.

Ecranul Galaxy A80 ascunde doua caracteristici importante: un senzor de amprenta si o casca pentru apeluri. Nu cred ca tehnologia senzorului de amprenta in afisaj este suficient de matura pentru ca au fost situatii in care nu a actionat exact cum ma asteptam. Acelasi lucru este valabil si pentru tehnologia Sound On Display. Nu a functionat foarte bine  In primul rand, trebuie sa te obisnuiesti cu plasarea difuzorului – partea ecranului care emite sunetul in timpul apelurilor este putin mai mica decat ar fi o casca traditionala. In al doilea rand, apelurile suna foarte anost si trebuie sa apasati telefonul la ureche uneori pentru a auzi ce se spune sau chiar sa comutati la difuzor. Tehnologia Sound On Display suna interesant, dar performantele sale din lumea reala sunt medii.

Un procesor Qualcomm Snapdragon 730 cu opt nuclee face pereche pe Galaxy A80, insotit de 8 GB RAM si 128 GB de stocare interna. Am folosit Galaxy A70 inainte de acest telefon si trebuie sa spun ca A80 functioneaza vizibil mai bine decat fratele sau mai ieftin, care foloseste un Snapdragon 675 SoC. Snapdragon 730 permite o experienta rapida si usoara a utilizatorului si se descurca bine cu tot felul de jocuri, iar in timp ce unele telefoane concurente din aceeasi gama de preturi folosesc procesoare „flagrante”, as spune ca Snapdragon 730 este complet excelent in performantele din lumea reala.

Pentru ca va stiu curiosi, mai jos mi-am facut datoria si am atasat testele cu diferite Benchmark-uri gratuite de pe Google Play: Aida 64, CPU-Z, AnTuTu Benchmark, 3D Mark.

Această prezentare necesită JavaScript.

Vorbind despre jocuri, Galaxy A80 ruleaza jocuri intensiv grafice precum PUBG si Asphalt 9 extrem de bine pe grafica inalta. In combinatie cu un ecran mare, Galaxy A80 creeaza un smartphone excelent pentru jocuri. Acestea fiind spuse, telefonul se incalzeste usor in timpul unei sesiuni de 30 de minute de PUBG.

Galaxy A80 ruleaza UI bazat pe Android Pie. Modul Noapte la nivel de sistem este ceea ce ar trebui sa activati in momentul in care configurati dispozitivul, Pe ecranul AMOLED. One UI ofera, de asemenea, UI de reproiectare care aduce elementele interactive in jumatatea de jos a afisajului pentru o accesibilitate mai usoara, ceea ce faciliteaza utilizarea unui dispozitiv la fel de mare ca Galaxy A80.

Cu un ecran atat de mare, aveti nevoie de o baterie mare pentru a va asigura ca veti ajunge pana la sfarsitul zilei la o singura incarcare. Galaxy A80 are o baterie de 3.700 mAh si poate oferi o zi intreaga. Utilizarea intensa va solicita incarcarea telefonului pana la 8 PM, mai ales in calatorii si daca lucrati mult cu date mobile. Din fericire, A80 suporta incarcare super rapida de 25 W, iar bateria nu atat de mare trece de la 0 la 100 la suta in aproximativ 80 de minute.

Pentru a oferi acest selfie cu ecran complet, Samsung a folosit o tehnologie unica pentru camere frontale. Sistemul de camere triple pe spate se ridica printr-un sistem motorizat si se intoarce in fata, astfel incat sa puteti utiliza aceeasi configurare a camerei pentru selfie. Aceasta este o solutie destul de grozava, deoarece ajungeti sa utilizati acelasi senzor de imagine de inalta calitate pentru spate si selfie.

Mecanismul se ridica si camerele se rotesc In fata in mod simultan atunci cand activati modul selfie din aplicatia pentru camere. Dureaza mai mult de 1 secunda pentru a se finaliza in pivotare si rotire, si pare mai lent decat camerele pop-up tipice de astazi.

Telefonul primeste un senzor principal Sony IMX586 de 48MP f / 2.0 pentru fotografii cu rezolutie ridicata, clare si detaliate, o camera cu unghi larg de 8MP f / 2.2 si un aparat ToF pentru maparea in profunzime. Cand treceti la modul selfie, panoul posterior din spate se ridica in sus si sistemul camerei se intoarce in fata. Camera suporta, de asemenea, modul video Super Steady, Optimizatorul scenelor si Detectarea defectelor, printre altele.

Camera principala inregistreaza in rezolutie 12MP in mod implicit, dar puteti trece la modul brut 48MP schimband raportul de aspect la 3: 4H. Utilizand modul implicit, senzorul foloseste legatura pixelilor pentru a coase patru fotografii pentru a crea o fotografie stralucitoare si atractiva. Acest lucru functioneaza bine la lumina zilei si este recomandat si pentru lumina scazuta. Modul 48MP este cel mai bine utilizat in timpul scenelor de zi pentru captarea peisajului si a peisajelor.

Exemplicativ am atasat si galeria foto / video.

https://www.youtube.com/watch?v=59NunHe4zRg&fbclid=IwAR0EfS7xUo8xT9SsqJEtWD1yaM13fO5RlIf2kHXSh1WaECLmRdkBDL9LLn4

Views: 8