Teamnet dezvoltă soluții avansate pentru managementul serviciilor efectuate cu tehnologia NFC

Grupul Teamnet, unul dintre cei mai importanți integratori IT&C din regiune, dezvoltă soluții avansate în domeniul NFC (Near Field Communication), prin care încurajează creșterea gradului de adopție a acestui tip de tehnologie în România. Compania realizează în prezent o platformă tehnologică integrată de tip Trusted Service Manager care va sprijini furnizorii să ofere consumatorilor servicii bazate pe tehnologia NFC mai simplu și mai rapid.

Bogdan Padiu, Founder and CEO TeamNet Group

 

Platforma realizată de Teamnet își propune să integreze într-un punct unic serviciile prestate de entități precum bănci, lanțuri de magazine, operatori de telefonie mobilă sau operatori de transport și să medieze accesul și managementul instrumentele de plată puse la dispoziția consumatorilor.Bogdan Padiu, Founder and CEO TeamNet Group

“Inițiativa Teamnet vine în contextul tendințelor globale de dezvoltare a tehnologiei NFC din ultimii ani. Această platformă va optimiza modul în care folosim tehnologia NFC, punând la dispoziția mediului de business și a consumatorilor un ecosistem complex pentru transformarea dispozitivelor mobile în instrumente inteligente de interacțiune în cadrul serviciilor NFC, cum ar fi, de pildă, cele de plată, transport sau control acces. Soluția va degreva companiile de gestionarea serviciilor tehnice și le va permite acestora să se concentreze pe activitățile de bază. În același timp, prin adoptarea acestei platforme de către companii, consumatorii vor beneficia de experiența tehnologiei NFC ca metodă alternativă de plată și comunicare.”

Bogdan Padiu

CEO Teamnet Group

Această inițiativă este rezultatul unui proiect amplu de cercetare și inovație – “Dezvoltarea unei platforme tehnologice de furnizare a serviciilor efectuate cu tehnologia NFC” – desfășurat în perioada septembrie 2013 – septembrie 2015 și finanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Creșterea Competitivității Economice.Infografic potential global si local NFC_Teamnet Group

Până în 2018, numărul telefoanelor mobile dotate cu tehnologie NFC este estimat să atingă 1,9 miliarde la nivel mondial, comparativ cu 278 de milioane anul trecut, conform unui studiu realizat de compania de cercetare IDATE în 2014. Totodată, valoarea tranzacțiilor efectuate prin tehnologia NFC va crește în următorii trei ani până la 53,8 miliarde de euro. În România, un studiu GfK arată că 10% dintre consumatori efectuează deja plăți cu telefonul mobil, iar 27% susțin că sunt interesați de această metodă alternativă de plată.

Platforma de furnizare a serviciilor bazate pe tehnologie NFC urmează să fie finalizată din punct de vedere tehnic în septembrie 2015.

Teamnet investește anual peste 10% din cifra de afaceri în proiecte de cercetare și dezvoltare.

București, 3 septembrie 2015 – Grupul Teamnet

Visits: 0

Lasă un răspuns