Synology DiskStation DS115j review

Stiti ca de la Synology am mai testat un NAS DS 116 aici si practic aveam curiozitatea sa aflu cum este un model anterior din anul 2015 si cum a evoluat modelul prin comparatie cu predecesorul.
Modelele, practic, sunt aproape identice, diferind prin putine lucruri constructive.
DS 115 este un NAS Synology cu sistem de operare DSM 6.1.1 vine cu un set de instrumente robuste de gestionare a fisierelor care permit utilizatorilor sa partajeze, sa acceseze si sa sincronizeze fisiere intre desktopuri, laptopuri si dispozitive mobile, sa integreze mai multe servicii publice de stocare in cloud intr-o singura interfata si sa imbunatateasca dinamica echipei cu pachete de schimb moderne.
Pana si cutia pot spune ca este identica diferind numai culoarea plasticului foarte rezistent de culoare alba si foarte frumos incrustata prin perforatii cu numele brandului ce incepe sa imi fie din ce in ce mai drag.
Mai jos puteti vizualiza unboxingul si punerea in functiune care si pentru cineva mai putin iscusit in conexiuni de deviceuri, nu reprezinta o problema sau mai binezis o filosofie.
Asa cum se poate vedea NAS-ul pe care l-am primit la review contine un HDD de 1 TB de la WD si pot spune ca in timpul utilizarii s-a comportat exemplar, indiferent de volumul multimedia si frecventa de salvari/recuperari de date, cu care m-am jucat.
In ceea ce priveste capacitatile de stocare, dispozitivul DS115 nu atrage cu nimic atentia. O singura unitate de 3.5  sau 2.5 poate fi instalata si este compatibila cu capacitati de pana la 6TB, existand doar doua porturi USB 2.0, cu toate ca USB 3.0 ar fi fost mai util, pentru viteza.
Serverul NAS de 1 bay, alimentat de un procesor dual-core cu capabilitati impresionante de transmisie de date criptate, este una dintre cele mai bune optiuni pentru utilizatorii home si grupuri mici de lucru, care cauta o solutie de stocare prietenoasa bugetului, care, include functii complete de adaugare, software-ul de interfata, si multe altele.
Softul este la fel de usor de configurat la DS115 precum la DS116 si nu va crea probleme pentru configurarea in RAID.
Totusi daca ar fi sa aleg intre cele doua modele de NAS as opta spre DS116 pentru calitatile transferului de date, dar, si pentru DS115, daca s-ar pune problema de buget, pentru ca, si de aceasta data, pretul isi spune cuvantul in modul cel mai judicios.

Hits: 18

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: