Boxa Bluetooth Innovation IN 215-BK la review

Va retin atentia cu o marca noua pe piata romaneasca INNOVATION adusa de catre un importator roman, PRO TEAM INNOVATION, care se ocupa cu urmatoarele produse cu un spectru destul de larg: sisteme audio HI-FI, boxe active 5.1, 3.1, 2.1, boxe autonome cu acumulator, cu sau fara karaoke, pick-up-uri, aparate de radio si televizoare, camere foto si video, tablete si telefonie mobila, sisteme supraveghere audio-video, instalatii de sonorizare profesionale pentru conferinte, spectacole de interior sau exterior, produse home consumer, sisteme de alarmare pentru situatii de urgenta, baterii si acumulatori, conectica.
Dintre acestea la mine la review, la recomandarea unui prieten, a ajuns Boxa Bluetooth Innovation IN 215-BK pentru a putea sa imi exprim o parere cat mai competenta despre aceasta.

Si parerea a fost surprinzatoare, pentru ca, printre tot ce a ajuns pe la mine din aceasta gama, aceasta mi s-a parut pentru pretul cu care este comercializata de catre emag, foarte utila in aplicatiile Home, acolo unde trebuie sa te conectezi cu diferitele deviceuri cu conexiune Bluetooth VER3.0+EDR, sau chiar printr-un jack stereo EAR de 3,5 mm, de prin birou, un laptop, PC, smartphone Android sau IOS , mp3, mp4, cd player, dvd player, iPod, GPS, PSP, poate chiar o linie audio, cu un efort minim.
Prin utilizarea unui panou de comanda cu un numar optimizat de 4 butoane: +/-, M, Call/Pause, pe latura superioara, si un numar limitat de trei conectori fizici: TF Card, stick USB, EAR stereo, MIC pentru eventuale convorbiri telefonice sau de alimentare Power on/off, micro USB pentru alimentare la 5 V DC atat de necesar la incarcarea acumulatorului de 1200 mAh atat de necesar pentru asigurarea autonomiei de 3 ore a boxei inteligente. In plus radio FM mi se pare un gadget suplimentar extrem de util fiind inedit prin comparatie cu alte boxe pe care le-am mai avut.


Asa cum vedeti forma futuristica inclinata inspre in sus, la cei 2 X 5W, si frecventa de 100 Hz~18 KHz, asigura o directivitate foarte inspirata a undelor acustice generate, astfel incat sa ajunga cat mai calitativ la urechea stilata a ascultatorului meloman.
Prma miscare a fost sa va pun in contact cu primele impresii si unboxingul pe grupul: GADGETARUL ROMAN, iar feedbackul vostru mi s-a parut a fi destul de bun.

Boxa nu are afisaj, insa, asistenta vocala, in premiera, in limba romana, iti asigura toate acele indicatii necesare pentru a-ti alege cu succes conectarea dorita, numai prin actionarea butoanelor de comanda +/-, M, Call/Pause si selectia corespunzatoare a sursei de auditie si conectarea fizica la aceasta.
In primele variante aceasta asistenta era putin suparatoare, pentru ca era setata din fabrica pentru utilizarea boxei in mediu exterior pe volum audio de 100%.
Insa fabricantii au regandit situatia, iar volumul acum se poate seta direct prin download de pe pagina INNOVATION cu 30% aici sau cu 50% aici procedura implicand operatiuni simple daca posezi un card de memorie:
1. Copiati fisierul „app.bin” pe un card de memorie care a fost formatat in prealabil.
2. Porniti boxa si dupa ce auziti vocea meniului in limba romana, introduceti cardul si asteptati.
3. Dupa cateva secunde veti auzi doua sunete „bip-bip”; in acest moment softul este actualizat si volumul este redus cu 30%.
4. Opriti boxa de la butonul „ON/OFF” si scoateti cardul de memorie.
5. La repornirea acesteia, volumul va fi cu 30% mai mic.
Spre exemplu utilizarea Radio FM necesita si conectarea cablului Stereo regasit in cutie pentru a asigura antena atat de necesara in captarea undelor Radio, care totusi trebuie rotit astfel incat sa se poata obtine o receptie cat mai puternica si clara a sunetului. Prin apasari scurte sau mai lungi de taste +/- se poate cauta postul preferat sau ajusta nivelul audio. Aici trebuie un pic mai multa atentie pentru ca nu este chiar simplu sa diferentiezi durata de apasare a butoanelor si exista posibilitatea unei comenzi nedorite.
Daca doresti o convorbire telefonica prin boxa este perfect posibila dupa imperecherea prin sistem Bluetooth cu telefonul si actionarea butonului Call/Pause de pe boxa. Acest lucru desigur daca nu ai convorbiri pe care nu doresti sa le faci auzite si de alti posibili interlocutori ocazionali.
Butonul M mi se pare cel mai important pentru ca te ajuta sa alegi selectia dorita: Radio, card TF, stick USB sau jack EAR 3,5 mm. Prin apasarea acestuia asistenta vocala isi va face cu bine datoria si practic in timpul testelor nu a dat gres niciodata.
Per total boxa se achita foarte bine de sarcinile acustice, desi in mod normal efectul Stereo nu se obtine asa de usor cand ai doua difuzoare atat de apropiate, dar de data aceasta orientarea acestora isi spune cuvantul chiar daca este vorba de numai doua cai acustice, pentru ca spectrul de frecvente este unul foarte bun.
Ce mi s-a parut cam nesuferit este butonul de Power on/off care are o dimensiune cam redusa pentru degetele mele si poate l-as fi vazut mai util pus pe partea lateral superioara langa celelalte butoane de comanda, si nici nu mi se pare atat de robust incat sa reziste la o eventuala coliziune a boxei cu un obiect contondent.
In schimb conectarea Bluetooth mi s-a parut destul de eficienta prin rapiditate dar si prin calitatea semnalului redat.
In situatia de independenta si autonomie data de catre acumulatorul incorporat, boxa m-a ajutat sa redau sunetele selectate timp de minim 3 ore, ceea ce mi se pare foarte bine pentru claritatea si puterea sunetului, nu stiu vreun concurent serios la acest nivel de pret.

Hits: 363

0 comentarii la „Boxa Bluetooth Innovation IN 215-BK la review

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: