Symantec lansează o nouă soluție IoT pentru a proteja producătorii de automobile împotriva atacurilor de tip zero-day

Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC), lider global în domeniul securității cibernetice, lansează soluția Symantec Anomaly Detection for Automotive (Detectarea Anomaliilor pentru Industria Auto), cu scopul protejării împotriva atacurilor de tip zero-day și împotriva problemelor neprevăzute cu care se confruntă vehiculele conectate moderne. Aplicând expertiza extinsă a companiei Symantec în domeniul securității și analiticii rețelelor complexe, vehiculelor, soluția Anomaly Detection for Automotive oferă identificarea și remedierea rapidă a problemelor.

sy

Mașinile conectate le oferă șoferilor avantaje precum navigarea, asistența rutieră de la distanță și hot-spot-urile de internet mobil. Conform Gartner1, în anul 2020 vor exista în circulație 220 de milioane de mașini conectate. Aceste noi tehnologii promit să îmbunătățească experiența șofatului, dar, în același timp, aceste salturi tehnologice creează noi căi de atac pentru hackeri, care pot pune în pericol șoferii și pasagerii.

Soluția Symantec Anomaly Detection for Automotive folosește tehnici de machine learning pentru a oferi factori analitici de securitate pasivi, încorporați în automobil; care vor monitoriza întreg traficul de date manageriat de protocolul Controller Area Network (CAN), fără a interfera cu operarea vehiculului, să învețe care este comportamentul normal și să marcheze activitățile anormale care ar putea indica un atac. Soluția este compatibilă cu orice marcă și model de automobil.

Christian Christiansen, IDC VP of Security Products, a declarat: „Internet of Things acoperă multe zone diferite, dar automobilele conectate vor transforma radical transporturile și comunicațiile mobile. Pe măsură ce automobilele conectate devin un standard, nu îndreptăm atenția spre problemele de securitate conexe. Producătorii auto și furnizorii acestora vor avea oportunitatea unor parteneriate cu vânzătorii de soluții de securitate cibernetică, prin care mașinile conectate să fie securizate la fel ca orice alt punct final de rețea, precum laptopurile și dispozitivele mobile. Prioritizarea securității ajută nu doar la asigurarea siguranței șoferilor și pasagerilor, ci și la construirea încrederii în producătorii de automobile și în ecosistemul general al Internet of Things.”

Beneficiile-cheie ale soluției Symantec Anomaly Detection for Automotive includ:

  • Învățarea comportamentului vehiculului într-un mod mai profund și mai precis, pentru a le permite producătorilor auto să descopere atacuri invizibile anterior.
  • Prioritizarea automată a incidentelor, pe baza gradului de risc și de criticitate perceput.
  • Detectarea automată a anomaliilor, fără a necesita crearea unor reguli și politici din partea producătorilor auto.
  • Folosirea memoriei și puterii de procesare la un nivel minimal, printr-o soluție analitică concepută din start pentru autovehicule.

Symantec Anomaly Detection for Automotive este cel mai recent exemplu al investiției Symantec în cea mai detaliată soluție de securitate IoT din industria de profil. Compania a anunțat recent că securizează peste un miliard de dispozitive IoT, de la automobile la contoare inteligente și sisteme de control industrial. Aceasta este a patra soluție Symantec pentru industria auto, pe lângă Symantec Embedded Security: Critical System Protection, Code Signing, și Managed Public Key Infrastructure. Mai multe informații despre colaborarea Symantec cu producătorii auto, producătorii de cipuri și alte companii avangardiste în scopul blocării accesului hackerilor la vehicule puteți găsi în lucrarea “Building Comprehensive Security Into Cars (Încorporarea securității avansate în automobile).”

„Amenințările de securitate auto au devenit realitate”, a declarat Shankar Somasundaram, senior director of product management and engineering la Symantec. „Symantec aduce în mașini cel mai extins portofoliu de securitate tehnologică. Infrastructura și tehnologia care deja ajută la protejarea a miliarde de dispozitive și mii de miliarde de dolari servesc acum la protejarea mașinii. Noi construim o securitate extinsă, pe termen lung, în același timp în care livrăm deja o protecție revoluționară pentru autovehiculele de astăzi.”

Despre Symantec

Symantec Corporation (NASDAQ: SYMC) este liderul global în domeniul securității cibernetice. Operând una dintre cele mai mare rețele de inteligență cibernetică din lume, noi descoperim mai multe amenințări și protejăm mai mulți clienți de atacurile de generație următoare. Ajutăm companii, guverne și indivizi să își securizeze cele mai importante informații, indiferent unde s-ar afla acestea.

1Sursa: Gartner declară că, până în anul 2020, un sfert de miliard de vehicule conectate vor avea activate noi servicii încorporate și capabilități de conducere automată

București – 22 iunie 2016 – Symantec Corp. (NASDAQ: SYMC

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: