Sticle Deschise Toamna 2013 de la Clubul Cavalerilor

De atunci de cand i-am intalnit prima oare la Good Wine 2012, la un pahar de Rose 2012, am scris si un articol AICI am simtit ca vom deveni prieteni de cursa lunga.

SERVE (Societatea Euro-Română de Vinuri de Excepţie) sunt cea mai serioasa si experimentata societate de vinuri ce activeaza si interactioneaza cu clientii prin Clubul Cavalerilor acolo unde sunt inscris si eu de aproximativ un an.

Fiind membru al Clubului Cavalerilor prin simpla inscriere, dar si am comandat vinuri  timp de un an, desi invatacel in stiinta vinului, fara merite deosebite, m-am bucurat foarte mult atunci cand am fost instiintat prin email ca am fost selectat sa particip  la “Sticle Deschise Toamna 2013” la Crama SERVE, Ceptura 125C, judet Prahova in data de 14 septembrie 2013.

Zis si facut. Trupa s-a intalnit si sub atentia comitetului de primire format din Mihaela Tyrel de Poix, Aurel Rotarescu si Dan Cornel Savulescu de la Crama S.E.R.V.E. am pornit in periplul asteptat cu interes.

Dintre toti domnul Aurel Rotarescu ne-a introdus in explicatiile profi despre instalatiile tehnologice pornind de la culesul manual al ciorchinelui, presa de stoarcere, instalatiile complexe de fermentare si alcoolizare si pana la butoaiele de stejar speciale si echipamentele  de imbuteliere / etichetare.
Un loc important il are laboratorul unde fiecare amanunt pentru unii si foarte important pentru SERVE este cercetat si comparat cu experienta anilor trecuti, dar si locul unde se experimenteaza solutii noi.
Am ramas impresionat de toate informatiile mentionate de catre domnul Rotarescu si mi-am dat seama ca in oeonologie vor coexista intotdeauna stiinta / cercetarea cu traditia si inovatia acolo unde SERVE exceleaza fiind si experienta de doua decenii unde in fiecare an au avut ceva de spus pe piata din Romania.
Domnul Savulescu este un fin cunoscator al pietii de vinuri romanesti dintotdeauna si ne-a lamurit la fix despre succesul in vanzari al companiei.
Doamna Mihaela Tyrel de Poix ne-a impartasit cateva idei despre strategia de piata a companiei acolo unde este o competitie acerba intre vinurile autohtone si cele straine.
Informatiile ne-au fost mai familiare printre picaturile de must dulce, bufetul suedez cu fel de fel de minunatii dar si odata cu sticlele deschise din gama: Vinul Cavalerului, Terra Romana, Cuvee unde m-am simtit in elementul meu cu:  Feteasca Alba si Neagra, Chardonay, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Milenium Rosu si Alb, Roze, Cuvee Amaury, si am lasat special la farsit regalitatea: Cuvee Charlotte si Cuvee Alexandru, care sunt deja legendare si universal recunoscute iubitorilor de vinuri.
In continuare sustin ca aceasta echipa SERVE face orice client sa se simta minunat atunci cand este tratat cu atentia si consideratia cuvenita si chiar m-am simtit mai important atunci cand am avut contact cu cei care intr-adevar sunt profesionisti in tot ceea ce fac si niste gazde deosebite carora va recomand sa le treceti pragul ca al unor adevarati prieteni. Multumesc SERVE!

 

5 comentarii la „Sticle Deschise Toamna 2013 de la Clubul Cavalerilor

  • 29 septembrie 2013 la 9:40 PM
    Permalink

    eu nu am nimic impotriva unui vin bun ( rosu ca e mai sanatos ca ala alb – spun specialistii ) insa chiar cavalerismul nu prea are de aface cu bautura indiferent de … cavalerism este depasit de tehnologie care este un adevarat spin 🙂

  • 29 septembrie 2013 la 9:52 PM
    Permalink

    http://www.clubulcavalerilor.ro/?page=pagini&PageId=Scrisoare+fondator_3, cam aici se regaseste explicatia Contelui Guy TYREL de POIX fondatorul Clubului Cavalerilor. Nu are rost sa discutam despre acceptiunile cuvantului de cavaler, eu am fost multumit de calitatea vinurilor, pentru ca sunt facute de catre oameni care chiar sunt scoliti si cunosc aceasta meserie in toate fibrele sale…De aceea de a discuta despre un fenomen, este bine sa te poti situa in interiorul sau…deci te invit sa te inscrii in Clubul Cavalerilor…

    • 29 septembrie 2013 la 9:59 PM
      Permalink

      interesant … 🙂 si multumesc pentru invitatie … daca voi gasi un vin bun o sa apreciez atat calitatea lui cat si a celor prezenti cand il beau ( asta are legatura cu “acceptiunile cuvantului de cavaler” de retinut ) .

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: