Spam Twitter: Uita-te la Obama pocneste un tip …

Pe Tweeter este foarte posibil sa primiti mesajul: “check out Obama punch a guy in the face”. Nu te duce acolo. Concomitent, un veritabil titlu din SUA spune, “secretarul lui Obama amenință reporterul Colorado Springs,” te pocnesc “. Cele două lucruri ar putea fi doar coincidente – sau pot indica viteza cu care escrocii pot reacționa acum la viața reală. Ambele includ “Obama”, și ambele oferă o înregistrare video. În primul rând, cu toate acestea este o înșelătorie detectata de PandaLabs. Din moment ce escrocii au liste de Twitter gata compromise conturile așteaptă pentru utilizare, este perfect posibil ca au vazut o oportunitate si au actionat.

Conform analizei Panda Security “, înșelătoria este livrata printr-un mesaj direct (DM) pe Twitter. Deoarece numai fanii pot folosi DM, aspectul imediat este că mesajul vine de la o persoană de contact de încredere. E doar cea mai recentă variantă o metodă de a încerca încrederea. “Utilizatorii” primesc zeci DM în fiecare zi “, a explicat directorul tehnic PandaLabs, Luis Corrons”, cu link-uri malițioase și mesaje ademenitoare, cum ar fi: “Ce anume crezi că faci pe acest clip video”, “Buna ziua acest tip  spune zvonuri rele … “, ” ai văzut aceasta poza cu tine ?” și așa mai departe.

Această variantă exista si pentru o pagină de Facebook . Prima pagina falsa cere jurnalul de Tweetter detalii asupra utilizatorului , adăugând la arsenalul escrocului conturi Twitter deturnate. Apoi, aceasta susține ca utilizator YouTube ca trebuie sa fie actualizat. Inutil să spun, utilizatorul nu ajunge pe YouTube, el devine Koobface și va pierde, probabil, datele sale cu caracter personal. Aceasta “exploatează cele două cele mai populare site-uri de social networking, Facebook și Twitter, pentru a păcăli utilizatorii să creadă că vizionează un site de încredere”, a adăugat Corrons. “De asemenea, se bazează pe curiozitatea victimelor sale”, prin utilizarea unei povesti scandaloase care implică președintele american Barack Obama și a rasismului. Cyber​​-infractorii știu ca oamenii sunt curiosi prin natura și profita de acest truc pentru utilizatori și le infectaza PCul cu creatiile lor. ”

Sfatul Corrons este ca Niciodată “, sau vreodată, sa faceți clic pe link-urile din cadrul textul acestor mesaje … De fiecare dată când primiți un mesaj direct, ar trebui să verificați cu expeditorul care le-a trimis cu bună știință la tine.

Sursa Infosecurity

Intrucat nimic nu este ceea ce pare atunci vei folosi un sistem sigur de facturare online dupa un model verificat de facturi de la ezbill.

Visits: 0

Lasă un răspuns