Sony World Photography Awards, a fost câștigat de Cristina Venedict

  • Cea mai bună fotografie realizată de un fotograf român în cadrul competiției Sony World Photography Awards, ediția 2016, aparține unei fotografe din Botoșani
  • Fotografia câștigătoare va fi expusă la Somerset House, Londra, între 22 aprilie și 8 mai

Fotografa Cristina Venedict (34 de ani), din Botoșani, a câștigat premiul ”Romania National Award”, în cadrul celei mai importante competiții de fotografie din lume, ”Sony World Photography Awards”.

The model in the photo is a young actress, her name is Ada Lupu. The picture was taken in my studio on 14 april 2015 in Botosani, Romania.

Lucrarea câștigătoare cu numele ”În profunzime”, a fost desemnată cea mai bună fotografie realizată de un artist român, din cele zece categorii Open ale competiției și va fi expusă în perioada 22 aprilie – 8 mai a.c. la Somerset House, Londra, în cadrul expoziției ”Sony World Photography Awards 2016”. Pe lângă expunerea fotografiei în cadrul expoziției, câștigătoarea a fost recompensată cu un echipament Sony ILCE-7M2K. Expoziția va mai cuprinde fotografiile câștigătoare și finaliste din cadrul competițiilor Professional, Open și Youth precum și prima expoziție europeană a duo-ului format din artiștii RongRong & inri (China/Japonia).

Fotografia câștigătoare, ”În profunzime”, este portretul unei tinere actrițe, realizat în studioul Cristinei Venedict.

“Este o onoare să mă regăsesc pe aceeași listă cu atâția artiști uimitori! Este incredibil… Câștigarea acestui premiu mă motivează să creez lucrări mai frumoase și să mă dezvolt ca artist fotograf”, a declarat Cristina Venedict.

Pe următoarele locuri în cursa pentru premiul ”Romania National Award” s-au clasat:

  • Locul 2 – Laurian Ghinițoiu cu fotografia ”UK Leaks”
  • Locul 3 – Lulian Mărgelatu cu fotografia ”Siluetă”

Programul ”National Awards” recunoaște și premiază cea mai bună fotografie realizată de un fotograf local și se desfășoară în 60 de țări din întreaga lume, adresându-se tuturor categoriilor de fotografi.

Toate fotografiile câștigătoare sunt disponibile la www.worldphoto.org

”Sony World Photography Awards” premiază și recunoaște cele mai bune fotografii contemporane din lume, realizate în ultimul an. SWPA se adresează tuturor categoriilor de fotografi și include patru competiții distincte: Professional; Open; Youth și Student.

Despre World Photography Organisation

WPO acordă suport fotografilor profesionişti şi amatorilor, respectiv studenţilor la fotografie, oferind o platformă globală de comunicare pentru industria foto, unde pot discuta despre curentele actuale din fotojurnalism, fotografie artistică şi fotografie comercială. La ora actuală, portofoliul WPO include: Sony World Photography Awards; programul World Photography Organization Student Focus; Photo Shanghai, primul Târg Internaţional de Arte din Asia şi Pacific dedicat fotografiei; Photo San Francisco, noul târg internațional de fotografie conteporană din America.

WPO are și o prezență online consistentă pe website, Twitter, Facebook și Instagram, angajând audiența prin dezbateri constante. Pentru mai multe informații, vizitați http://www.worldphoto.org

Despre Sony

Sony Corporation este lider global în producerea de tehnologii audio, video, de gaming, pentru comunicații pentru segmentele consumer și profesional. Prin dezvoltarea afacerilor în muzică, imagine, entertainment și mediul online, Sony are o poziție de lider absolut pe segmentele electronicelor și divertismentului. Sony a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2015 vânzări consolidate de aproximativ 68 miliarde de dolari. Sony Global Web Site: http://www.sony.net/

București, România – 25 martie 2016 – Sony Corporation

Hits: 6

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: