Soluții IoT in industria auto, securitate pentru rețele mobile, inovații 5G pentru enterprise

Inovațiile în domeniul automatizării transportului IP pentru rețeaua 5G, IoT, dispozitive inteligente, securitate și servicii video și de telefonie pentru mediul de afaceri  la MWC 2017:

Cisco și Ericsson prezintă soluția demo Collaboration Mobile Convergence

Cisco și Ericsson au demonstrat, prin intermediul soluției Collaboration Mobile Convergence (CMC) – care combină platforma enterprise de colaborare Cisco cu soluțiile de comunicare VoLTE de la Ericsson – că utilizatorii pot beneficia de funcționalitățile Cisco Spark precum mesagerie, partajare succesivă de fișiere și conferințe video HD, printr-un simplu apel la un număr de telefon mobil. 

cisco

Cisco lansează noi soluții de securitate pentru rețelele mobile

Cisco a prezentat la MWC Security Architecture for Mobile Service Providers (arhitectura de securitate pentru furnizorii de servicii de telefonie mobilă), un portofoliu complet de servicii centrat pe amenințările de securitate, care asigură protecția rețelei, dispozitivelor și mediului cloud pe mai multe niveluri. Un mix al acestor soluții de securitate este implementat de furnizori de servicii de telefonie mobilă și producători de dispozitive mobile, printre care Deutsche Telekom, Samsung și Vodafone Hutchinson Australia.

Cisco anunță Layered Services Architecture (LSA)

Cisco a anunțat Layered Services Architecture (LSA), o nouă inovație și parte a soluției Network Services Orchestrator (NSO) susținută de Tail-f, care va ajuta furnizorii de servicii să susțină un volum foarte mare de dispozitive în rețea. NSO este soluția NFV (Network Function Virtualization) de la Cisco, fiind adoptată de furnizori de servicii, companii și furnizori de servicii cloud.  

Verizon și Cisco aduc inovații 5G pentru mediul enterprise

Verizon construiește unul dintre cele mai mari terenuri experimentale 5G din lume, datorită colaborării cu Cisco. În calitate de membru al Verizon 5G Technology Forum, Cisco a pus la dispoziție elemente cheie ale arhitecturii sale mobile 5G pentru testele 5G efectuate de Verizon.

Honda și Cisco lansează platforma MyHonda Connected Car

Honda valorifică soluțiile IoT Cisco Jasper® și Bright Box de la Cisco, pentru a oferi platforma MyHonda Connected Car, o suită de servicii performante care îmbunătățesc experiența la volan.  

Cisco Jasper și Jupl anunță dispozitivul purtabil mPERS pentru seniori

Cisco Jasper® și Jupl lansează dispozitivul purtabil Personal Emergency Response System (mPERS), care contribuie la siguranța și starea bună de sănătate a persoanelor în vârstă. Dispozitivul purtabil folosește smartwatch-ul Samsung Gear S3 și software-ul special dezvoltat de Jupl, creând astfel un dispozitiv personal de urgență care nu are nevoie de un smartphone.

Cele mai importante predictii facute de Cisco referitoare la evolutia traficului de date pe dispozitive mobile pana in 2021:

  • Traficul de date pe dispozitive mobile va crește în Europa Centrală și de Est de 6 ori, de la 11,1 exabytes în 2016, la 63 de exabytes în 2012, în ritm cu Europa de Vest și America Latină, peste America de Nord, dar sub Orientul Mijlociu și Africa
  • Traficul mobil de date va reprezenta 20% din traficul IP total – în creștere, față de 8% din traficul IP total în 2016.
  • 1,5 dispozitive mobile pe cap de locuitor. Aproape 12 miliarde de dispozitive mobile conectate (față de 8 miliarde, respectiv 1,1 dispozitive pe cap de locuitor în 2016), inclusiv module M2M.
  • Vitezele de conexiune în rețeaua mobilă vor crește de trei ori, de la 6,8 Mbps în 2016,  la 20,4 Mbps până în 2021.
  • Conexiunile Machine-to-machine (M2M) vor reprezenta 29% (3,3 miliarde) din totalul conexiunilor mobile – de la 5% (780 de milioane) în 2016. M2M va fi tipul de conexiune mobilă cu cea mai rapidă creștere, pe măsură ce aplicațiile globale Internet of Things (IoT) continuă să-și facă simțite efectele în segmentul consumer și mediul de business.
  • 4G va susține 58% din totalul conexiunilor mobile până în 2021 – de la 26% în 2016 și va reprezenta 79% din traficul total de date mobile.
  • Numărul total de smartphone-uri (inclusiv phablets) va fi de peste 50% din numărul de dispozitive și conexiuni la nivel mondial (6,2 miliarde) – de la 3,6 miliarde în 2016. 

Cisco

Hits: 1

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: