Soluţii de stocare şi managementul datelor

In premieră in sala de conferințe amfiteatru a Companiei Naționale Loteria Română situata undeva la etajul al 8-lea s-a desfasurat conferinta Storage and Data Management Solutions.

lotlot2

Conferinţa de Tehnologie Agora dedicată soluțiilor de stocare și de management a datelor, prin soluţiile enunţate în cadrul ei de către furnizori din domeniu, o sinteză a acestor tendinţe în strânsă interconexiune cu nevoile de afaceri, dar şi o varietate de concepte şi arhitecturi acoperitoare pentru satisfacerea acestor nevoi. Cisco estimează că traficul de date din cloud va crește de 6 ori până în 2016. O altă tendință care prinde un contur tot mai real este Internetul obiectelor (Internet of Things). Daca astăzi pe glob există circa 50 de milioane de dispozitive interconectate, se estimează că în 2015 numărul acestora va depăși 15 miliarde. Smartphone-urile consumă în medie de 24 de ori mai multe date decât un telefon obișnuit iar tabletele chiar de 120 de ori mai mult. Unii analiști ai pieței de IT consideră că 2013 va fi anul în care până și IMM-urile vor folosi Big Data. Este drept, nu la noi, unde 2013 va fi probabil anul virtualizării, în anii care urmează se va trece masiv la cloud și nu peste multă vreme se va ajunge și la Big Data. De altfel IDC estimează că în 2016 piața globală de Big Data va fi de 24 de miliarde de dolari.

Cuvânt de deschidere – organizatori Romulus Maier, Managing Partner, Agora Group si Moderator: Bogdan Marchidanu, Senior Business Editor, IT TRENDS si Keynote Speaker: Cătălin Popescu, Reprezentant CIO Council care a pus in evidenta despre grija pentru: valoarea investitiilor si necesarul de date variaza foarte mult  in jur de 50000 Euro lunar; return of investement; total cost of owner ship, mentenanta, down time, redundanta datelor, activitatile de asigurare bussiness continuity si data recovery.

DSCN6103DSCN6101DSCN6104

Oracle / Omnilogic „Selecting The Right Storage For Your Enterprise Cloud, prezentare susținută de către dl. Cristian Termure, Principal Sales Consultant a pus in evidenta plusvaloarea adusa de zona de cloud si private cloud, solutii SW si HW oferite de Oracle, conceptul de Big Data. Exista probleme de securitate in zona de public cloud si stocarea datelor in zona de cloud si de aici rigiditatea si reticenta cu toate ca Oracle sustine ca detine metode de stocare sigure.

DSCN6110

De asemenea exista probleme de migrare ale aplicatiilor intre Data Centere din zona de cloud.

DSCN6118DSCN6127

A urmat Hitachi Data Systems / Provision „Evolve to the information cloud” prezentare susținută de către dl. Cornel Tutuianu, Solution Consultant

DSCN6170DSCN6174DSCN6188DSCN6195DSCN6196DSCN6199

Hitachi Data Systems / Provision este o corporatie internationala cu fabrici si distributie in Japonia, SUA, Franta, Olanda si Singapore cu mai mult de 50% activitate virtualizata adica 500 Petabytes storage manageriati pentru 500 de companii. Se actioneaza cu un management unificat asupra unei infrastructuri virtualizate. Platforma integrata poate fi optimizata pentru orice aplicatie Oracle, Microsoft, SAP, vmware ceea ce aduce avantaje economice pentru storage: 20-40% OPEX si 20-50% CAPEX.

„Dell Data management solutions” prezentare susținută de către dl. Dan Antanoaie, Enterprise Business Manager.

DSCN6205DSCN6220DSCN6229

Dell si-a imbunatatit functionalitatea odata cu achizitia unor noi subsidiare: Ocarina Networks, RNA Networks, Insite One, Wyse, etc.

Class IT Outsourcing „Storage and Data Management Solutions” prezentare susținută de către dl. Florian Bucă, Operations Director.

DSCN6268DSCN6272DSCN6273DSCN6275

Hits: 4

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: