Sharp si premiera romaneasca AQUOS Quattron Pro

Iata ca televizoarele viitorului au poposit la Altex și Media Galaxy. Si spun asta pentru ca inca in Romania sistemele cunoscute de aceste capodopere ale tehnologiei 2K, 4K si preconizatul 8K nu se afla pe lista nici unui furnizor de broadcasting autohton. Dar nu se stie niciodata cum vom evolua si decat sa fiu nepregatit la intalnirea cu viitorul am preferat sa le vad la lucru chiar si conectate la un PC de la Maguay. Impresia retinei personale a fost chiar puternica, iar acum recunosc, nu imi mai vine sa ma mai uit la TVul meu HD, l-am renegat:).

Televizoarele Sharp AQUOS Quattron Pro din seria UQ10 au fost lansate oficial în România în cadrul unui eveniment special organizat de Sharp România împreună cu Altex și Media Galaxy.
Tehnologia Quattron Pro patentată de gigantul japonez Sharp oferă o rezoluție de 2,5 ori mai mare decât Full HD și redare de conţinut 4K, pentru o imagine mai impresionantă decât însăși realitatea. Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei unice Quattron cu pixeli în patru culori, care adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard – roşu, verde, albastru (RGB).
Televizoarele Sharp AQUOS 3D UQ10 cu tehnologia Quattron Pro pot afişa o rezoluţie cu de 2,5 ori mai mare decât Full HD. Aceasta înseamnă că permite vizualizarea materialelor – inclusiv conţinutul cu rezoluţie 4K – într-o rezoluţie mai mare decât orice alt model de televizoare Full HD. Chiar dacă materialul vizualizat are o rezoluţie mai mică, dispozitivul de scalare al ecranului Quattron Pro va mări rezoluţia sa până la 4K, indiferent dacă acesta este un semnal de pe cablu, TV, Blu-ray, DVD, de pe consola de jocuri sau prin satelit. Datorită acestui fapt imaginea va fi mai clară şi mai vie.

LC-60_70_80UQ10EN + PIERGIRL Front

Quattron Pro
Quattron Pro este cea de-a doua generaţie a tehnologiei unice Quattron de la Sharp cu pixeli în patru culori, ce adaugă un sub-pixel galben suplimentar la sub-pixelii standard roşii, verzi şi albaştri (RGB) utilizaţi pentru ecranele LCD convenţionale, oferind posibilitatea de a reproduce mai mult de un miliard de nuanţe de culori. O simplă comparație între ecranele Quattron Pro și ecranele generaţiei precedente scoate în evidență îmbunătățirile. Tehnologia inteligentă de la Sharp de control a sub-pixelilor este capabilă să împartă sub-pixelii în cele 4 culori primare (RGBY), atât pe verticală, cât și pe orizontală, generând astfel 8 sub-pixeli per pixel, aceştia fiind controlaţi individual. Această tehnologie generează așadar 16 milioane de sub-pixeli – cu 10 milioane mai mulţi decât la televizoarele Full HD convenţionale.
De menţionat este faptul că tehnologia Quattron Pro a primit în timpul târgului CES 2014 premiul HDGuru’s pentru Best HDTV.
Certificat THX
Televizoarele din seria UQ10 au fost testate şi certificate de firma THX Ltd., care garantează cele mai înalte standarde de calitate a imaginii. În prezent televizoarele din seria UQ10 sunt singurele televizoare Full HD LED TV certificate de către THX disponibile pe piaţa europeană.

Calitatea sunetului, la înălțimea imaginii – Yamaha HXT
În completarea imaginii excelente, televizoarele din seria UQ10 sunt echipate cu sisteme de sonorizare Yamaha HXT, care asigură o calitate a sunetului nemaiîntâlnită până acum în cazul televizoarelor atât de subţiri. Tehnologia HXT compensează nu numai sunetele joase, ci şi pe cele medii şi înalte, oferind atât un bas mai bogat și mai grav, cât şi înalte mai clare și mai penetrante, obținând un sunet bogat şi fidel originalului.
Tehnologia Smart – Miracast, Bluetooth
Conectarea televizoarelor Sharp din seria UQ10 cu orice dispozitiv mobil este simplă şi oferă acces nelimitat la divertisment. Datorită aplicaţiei pentru dispozitive mobile Aquos Remote Lite, televizorul poate fi controlat cu ajutorul tabletei sau al smartphone-ului. În afară de aceasta, folosind tehnologia Miracast, multimedia şi jocurile de pe smartphone sau tabletă pot fi vizualizate direct pe ecranul televizorului UQ10.
Apropo de conectare, ecranele Sharp pot fi puse în valoare și prin Maguay GamePower Exh, un performat sistem de gaming și multimedia, care folosește cele mai noi și mai exclusiviste componente high-end: procesor Intel din generația a 4-a, placă de bază cu Chipset Z87, placă video high-end nVidia de ultimă generație, carcasă specială pentru sisteme de gaming, cu posibilități de conectare externă a HDD-urilor, silențioasă și eficientă ce permite un flux de aer optim răcirii componentelor high-end integrate.

Şi design-ul are însemnătate
Seria UQ10 este ideală pentru cei ce caută superlativele în termeni de design modern și contemporan. Noua serie se distinge printr-o ramă subţire în jurul ecranului şi un profil mai îngust. Rama exterioară subțire, din aluminiu, scoate în evidență designul minimalist al televizorului. Seria UQ10 se potrivește perfect interioarelor moderne ale zilelor noastre. Completând designul interior, setarea modului Wallpaper transformă televizorul într-o galerie de artă atunci când acesta nu este utilizat, prin afişarea pe ecran a fotografiilor de familie sau a unei picturi. Această opţiune este prietenoasă cu mediul, dat fiind faptul că modul Wallpaper consumă doar 30-40 W
(comparabil cu un bec), oferind acelaşi nivel de luminozitate ca şi picturile standard care împodobesc pereţii unei locuințe.

Mărime pe măsura Sharp
Dimensiunea ecranului unui UQ10 este la fel de impresionantă ca designul şi calitatea imaginii. Disponibil la dimensiuni ale ecranului de 60”, 70” şi 80”, UQ10 oferă o experienţă captivantă de vizionare atât în 2D, cât și în 3D, fie că este vorba despre un film, un meci sau conţinutul dvs. personal. Tehnologia folosită de Sharp pentru ecrane inteligente şi plusul de rezoluţie înseamnă că distanţele de vizionare sunt de doar 2,3 metri pentru ecranul de 60”, de 2,7 metri pentru cel de 70” și de doar 3 metri pentru ecranul de 80”, ideale pentru varietatea actuală a spaţiilor de locuit.

Preţuri:
LC-60UQ10 – 10.499 lei
LC-70UQ10 – 16.999 lei
LC-80UQ10 – 32.999 lei

Pentru ca am fost prezent la eveniment impreuna cu jurnalisti si bloggeri dar si cu reprezentanti de la Sharp, Maguay si Media Galaxy m-am gandit sa pun si ceva poze.

 

București, 15 aprilie 2014 – Sharp

Visits: 0

Lasă un răspuns