Samsung și un profesor de la Oxford au folosit date științifice pentru a indentifica cei mai buni cinci prieteni

V-ați întrebat vreodată în care dintre prieteni voștri puteți avea încredere? Samsung a făcut un parteneriat cu profesorul Robin Dunbar pentru a dezvolta experimentul “Dunbar Edge”, un test interactiv digital care vă ajută să identificați cinci oameni pe care ar trebui să îi țineți aproape.

În era social media, cei mai mulți dintre noi au sute de prieteni, “followers” și conexiuni pe mai multe platforme de socializare. Dar câți dintre aceștia pot fi considerați cu adevărat prieteni apropiați?

Pentru a afla acest lucru, Samsung a lansat experimentul ‘Dunbar Edge’, un test online care vă arată care sunt cei mai buni prieteni în care puteți avea încredere, indiferent de situație. Aceștia pot fi apoi selectați ca
ca top cinci contacte cu ajutorul funcției unice People Edge disponibilă pe smartphone-urile Samsung Galaxy S6 edge și S6 edge+.+

Galaxy S6 edge+ People Edge

Experimentul ‘Dunbar Edge’ vă transpune într-un scenariu cinematografic în care trebuie să răspundeți cine vă va fi alături în anumite situații concrete. Testul oglindește teoria dezvoltată de profesorul Robin Dunbar de la Universitatea Oxford privind numărul de persoane din cercul social cu care puteți ține o legătură strânsă. Potrivit teoriei lui Dunbar, mintea umană poate gestiona 150 de persoane, într-un anumit moment. Dintre acestea, doar 15 persoane pot fi considerate apropiate și doar cinci sunt persoanele pe care ne putem baza indiferent de situație.

“Trăim într-o perioadă de hiper activitate socială și cred cu tărie că este pur și simplu imposibil pentru noi să menținem relații cu atât de multe persoane”, spune Robin Dunbar, profesor al Universității Oxford. “Sunt încântat să îmi testez teoria printr-un experiment online atât de interactiv.”

Galaxy S6 edge+
Samsung a creat un test interactiv digital care evidențiază funcția unică People Edge disponibilă pe smartphone-urile Galaxy S6 edge și S6 edge+. Cu ajutorul funcției People Edge puteți pre-seta cinci contacte pe care să le accesați rapid printr-o singură atingere a display-ului dual edge. La finalul testului Dunbar Edge puteți afla care sunt cei cinci prieteni care pot avea un loc între cele cinci contacte People Edge.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afişaj digital. Suntem lideri al ecosistemului Internet of Things, prin platforma open-source SmartThings, prin gama largă de dispozitive smart și prin colaborarea proactivă cu partenerii din industrie. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 319.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe și pentru cele mai noi știri, articole și materiale de presă, vă rugăm să accesați site-ul nostru Samsung Newsroom la news.samsung.com.

București, 30 decembrie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd.

Visits: 0

Lasă un răspuns