Samsung pregătește primul bio-procesor inteligent pentru accesorii smart

Samsung Electronics Co., Ltd., lider global în tehnologia semiconductorilor, anunță un bio-procesor pentru industria dispozitivelor mobile, dedicat în special accesoriilor smart. Bio-procesorul Samsung a intrat în producție și a fost creat pentru a permite dezvoltarea accelerată a dispozitivelor mobile inovatoare, dedicate utilizatorilor care își monitorizează zilnic sănătatea și obiceiurile de fitness.

Samsung Bio-Processor S3FBP5A

„Datorită creșterii interesului pentru un stil de viață sănătos și pentru accesoriile smart, tot mai mulți oameni sunt în căutare de modalități prin care să își poată monitoriza obiceiurile zilnice. Bio-procesorul Samsung, care poate procesa cinci semnale biometrice diferite, este cel mai versatil cip de monitorizare a activității fizice și a sănătății disponibil la momentul actual și va ajuta la dezvoltarea de noi produse inovatoare pentru clienții nostril,” a declarat Ben K. Hur, vicepreședinte Marketing, System LSI Business, Samsung Electronics.

Bio-procesorul Samsung: dimensiuni reduse, versatilitate crescută

Bio-procesorul Samsung este primul cip all-in-one disponibil pentru monitorizarea sănătății. Integrând tehnologii precum AFE (Analog Front Ends), MCU (unitate microcontroller), PMIC (circuit integrat de management al energiei), DSP (procesor de semnal digital) și memorie eFlash, cipul poate procesa și citi diverse semnale biologice fără a avea nevoie de nici o componentă externă. În plus, inovatorul bio-procesor are dimensiuni reduse, ocupând un sfert din spațiul pe care l-ar ocupa toate componentele separat, oferind astfel mai multe opțiuni de design pentru dispositive.

Dacă în trecut era o provocare ca accesoriile smart să poată măsura pulsul, în prezent se așteaptă ca acestea să poată oferi date relevante despre diverse activități fizice. Pentru a răspunde acestei cereri, Samsung a creat bio-procesorul astfel încât să integreze mai multe funcții, incluzând analiza impedanței bioelectrice (BIA), fotopletismograma (PPG), electrocardiograma (ECG) și răspunsul galvanic al pielii (GSR), într-o singură soluție care măsoară astfel grăsimea corporală, masa musculară, ritmul cardiac, temperatura pielii și nivelul de stres. Mai mult, îmbinarea acestor date poate da naștere unor noi moduri de utilizare.

Bio-Procesorul Samsung a intrat în producția de masă și va fi disponibil în dispozitivele de fitness/sănătate în prima jumătate a anului 2016.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră și creează viitorul prin idei și tehnologii inovatoare ce redefinesc universul televizoarelor, smartphone-urilor, accesoriilor smart, tabletelor, camerelor foto, electrocasnicelor digitale, imprimantelor, echipamentelor medicale, sistemelor de rețele, semiconductoarelor și soluțiilor de afișaj digital. Suntem lideri al ecosistemului Internet of Things, prin platforma open-source SmartThings, prin gama largă de dispozitive smart și prin colaborarea proactivă cu partenerii din industrie. În cele 84 de țări în care suntem prezenți, avem o echipă de 319.000 de angajați, cu vânzări anuale de 196 miliarde de dolari. Pentru a descoperi mai multe și pentru cele mai noi știri, articole și materiale de presă, vă rugăm să accesați site-ul nostru Samsung Newsroom la news.samsung.com.

București, 30 decembrie 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd

Views: 0

Lasă un răspuns