Samsung și SAP vor crea soluții inovatoare pentru dispozitivele mobile și accesoriile smart

Samsung Electronics și SAP SE (NYSE: SAP) și-au anunțat planurile de a livra soluții mobile pentru clienți corporate din diverse industrii. Odată ce va fi implementată, această inițiativă va contribui la crearea unui ecosistem mobil pentru afaceri, bazat pe dispozitivele mobile Samsung. Noul ecosistem va fi creat pentru a susține inovaţiile mobile Samsung și cele ale platformei mobile SAP. Colaborarea celor două companii va deschide noi oportunități pentru dezvoltatori în crearea de soluții integrate pentru dispozitivele mobile și pentru îmbunătățirea soluțiilor cloud bazate pe platform SAP HANA®. În plus, se anticipează că industria de retail va avea de beneficiat de pe urma acestei colaborări datorită integrării plăților rapide și prin promovarea experiențelor inedite de cumpărături, atât pentru clienți, cât și pentru retaileri deopotrivă. Acest anunț a fost făcut la SAP TechEd && d-c, desfășurat în perioada 11 – 13 noiembrie la Berlin.

ss

 „Ca lider de piață în industria dispozitivelor și soluțiilor smart, știm să anticipăm așteptările utilizatorilor referitoare la o experienţă mobilă premium, pregătită pentru mediul de business,” a declarat Seokpil Kim, Head of Global B2B Center, Samsung Electronics. „Ne propunem să construim un ecosistem mobil de primă clasă, deschis și cuprinzător și să livrăm cele mai bune soluții corporate rezultate din inovațiile mobile Samsung și platforma mobilă SAP.”

Simplificarea și securizarea mobilității pentru business-uri

Noile planuri presupun extinderea portofoliului Samsung de dispozitive și soluții mobile pentru ca utilizatorii să beneficieze de platforma mobilă SAP, precum şi de mai multă siguranță și de integrare mai simplă în ecosistemul SAP. Intenția este ca acestă colaborare să permită extinderea aplicațiilor de business într-o manieră sigură și intuitivă către angajaţi, să scurteze procesul de luare a deciziilor, să faciliteze accesul mai rapid la surse de venit și să îmbunătățească în mod vizibil productivitatea executivilor şi angajaţilor. Această abordare îi va ajuta pe dezvoltatorii de aplicații web și mobile să inoveze cu ajutorul Samsung și SAP, iar integrarea ecosistemelor celor două companii va crea soluții pentru diferite verticale mult mai rapid, soluții care se pot adresa nevoilor pieței și oportunităţilor în contextul actual al Internet of Things (IoT).

 „Clienții noștri își desfășoară activitățile tot mai mult în afara biroului și au nevoie de o nouă modalitate de interacțiune cu aplicațiile de business, pentru a se putea alinia cu felul în care lucrează,” a declarat Steve Lucas, președinte SAP Platform Solutions Group. „Aplicațiile care se pliază pe tendința actuală de mobilitate trebuie să creeze o experiență fără cusur, modalitatea de lucru implicând tot mai mult dispozitivele mobile, inclusiv accesoriile inteligente, Internet of Things și altele. Prin parteneriatul cu Samsung, plănuim să le oferim clienților noștri o experiență mobilă premium.

Soluții mobile de business

Samsung și SAP se vor concentra, în primă fază, pe scenarii cheie în piețele verticale, acolo unde este oportună trecerea la scenarii mobile și integrarea Internet of Things. Cu aceste noi planuri, cele două părți intenționează să introducă noi funcții pe aplicațiile și platformele SAP existente, integrându-le inovaţiilor mobile Samsung.

Retail

 • Noi soluții vor fi dezvoltate pentru a oferi experiențe inovatoare de cumpărături, ajutând operatorii din magazinele de retail să aibă acces imediat la situaţia stocurilor și la informații despre disponibilitatea produselor, toate adaptate pe dispozitivele Samsung, inclusiv pe cele mobile și pe cele de dimensiuni mari.
 • Planurile includ și posibilitatea de utilizare de către vânzători a soluţiei SAP Precision Marketing pe device-uri Samsung pentru a le facilita acestora accesul la informaţii despre clienți , sau pentru a permite informarea clienților în timp real la punctele de vânzare. Alte aplicaţii similare, precum implementarea plăților mobile ar putea fi disponibile pe dispozitivele mobile Samsung pentru a facilita activitatea reprezentanţilor de vânzări.

Industria petrolieră

 • Aplicațiile mobile SAP Work Manager și SAP Field Service sunt disponibile pe tableta Samsung GALAXY Tab Active, livrând asfel o experiență optimă pentru îndeplinirea activităților de muncă din afara biroului.
 • Cele două companii plănuiesc să extindă integrarea software SAP pe ceasurile inteligente Samsung, pentru crearea experienței hands-free ce le permite angajaților din industrii grele, care își desfășoară munca în afara unui birou, să primească informații și să rezolve mai rapid situațiile urgente.

 Industria financiar-bancară

 • SAP și Samsung intenționează să dezvolte împreună soluții de mobile banking pentru a le oferi clienților din domeniile financiar și asigurări soluții sigure și intuitive de banking.
 • Cele două companii plănuiesc să îmbunătăţească livrarea serviciilor de banking și să îmbunătățească experiența din bănci pentru vizitatori.

 Domeniul medical

 • Samsung și SAP își propun să aducă avantajele serviciilor analytics de pe platforma SAP HANA Cloud pe dispozitivele mobile, prin aplicații ce pot fi personalizate, pentru industria serviciilor de sănătate.
 • Companiile au în plan colaborarea pentru personalizarea managementului din industria de sănătate, oferind soluții dezvoltate pentru asigurarea unor conexiuni mai sigure la cloud, acolo unde sunt stocate informații personale, precum și oferirea serviciilor de mentenanţă.
 • Samsung și SAP intenționează să lanseze un proiect pilot menit să gestioneze boli cronice, bazat pe platforma SAP HANA Cloud.

Alte planuri:

 • Oferirea posibilității de a optimiza experiența SAP Fiori® și serviciul SAP Field pentru dispozitivele Samsung, pentru livrarea unor experiențe de top, cu ajutorul funcțiilor acestor dispozitive, precum S Pen-ul, modul Multi Window, S Voice și Air Gesture.
 • Dezvoltarea unori aplicații scalabile de CRM, management de capital uman (HCM) și ERP pe platforma SAP HANA Cloud, aceastea urmând să contribuie la livrarea de insight și informații pe dispozitivele mobile Samsung.
 • Colaborarea pentru noi aplicații de business și soluții prin formarea unui Joint Innovation Center.

București, 13 noiembrie 2014 – Samsung Electronics și SAP SE (NYSE: SAP)

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: