Creșterea numărului de utilizatori de smartphone conduce la apariția unor orașe mai inteligente

 

  • Cel mai nou studiu Ericsson ConsumerLab, desfășurat online în septembrie 2014, și-a propus să afle cum locuitorii din 9 orașe la nivel internațional cred că o conexiune la Internet îi poate ajuta să facă alegeri mai inteligente în ceea ce privește viața urbană
  • Studiul arată că, pe măsură ce tot mai mulți locuitori din centrele urbane folosesc Internetul pentru a face alegeri mai inteligente și mai bine informate, orașele în sine devin mai inteligente

reports_180x90

Cetățenii folosesc smartphone-urile pentru a obține mai ușor informații legate de sănătatea lor, pentru a comunica mai ușor cu autoritățile și pentru a naviga prin orașAstfel, studiul a revelat faptul că 76% dintre respondenți își doresc senzori în spații publice care să îi anunțe ce zone sunt aglomerate și ar trebui evitate, 70% își doresc să își compare consumul de energie cu vecinii pentru a-și putea optimiza consumul și 66% vor control în timp real al calității apei potabile. Cetățenii își folosesc deja smartphone-urile pentru a-și controla mai ușor starea sănătății, a comunica cu autoritățile sau a se deplasa mai eficient prin oraș. În plus, 48% dintre respondenți au declarat că ar folosi zilnic un senzor care să le ofere informații despre postură, dacă ar putea, 29% și-ar dori să folosească o carte de identitate biometrică unică pentru a putea accesa serviciile publice, în timp ce 74% vor semne de circulație interactive și mijloace de utilizare în comun a mașinilor și bicicletelor.Studiul a fost realizat online în septembrie 2014 pe un eșantion de 9.030 de utilizatori de iPhone și smartphone-uri Android cu vârste între 15 și 60. Respondenții au fost selectați din Beijing, Delhi, Londra, New York, Paris, Roma, Sao Paulo, Stockholm și Tokyo și reprezintă 61 de milioane de cetățeni.

Ericsson ConsumerLab este o divizie globală de cercetare a modului de utilizare și a atitudinilor utilizatori de IT&C din 40 de țări. Ericsson ConsumerLab ajută atât utilizatorii finali, cât și organizațiile din industrie și legislatorii să înțeleagă mai bine nevoile pieței.

Michael Björn, Head of Research Ericsson ConsumerLab, a declarat: „Oamenii își doresc ca furnizorii actuali de servicii publice să le conecteze pe acestea la Internet. Spre exemplu, mulți și-ar dori ca autoritățile urbane să le ofere servicii IT&C legate de trafic, servicii publice sau calitatea apei potabile. Un aspect interesant al studiului a fost faptul că cei care locuiesc în zonele mai centrale ale orașelor sunt mult mai interesați de aceste posibilități decât cei care locuiesc în suburbii. În același timp, tinerii și cei angajați full-time sunt cei care preconizează că ar folosi cel mai des acest tip de servicii, dar și cei mai mari susținătorii ai ideii de oraș inteligent.”

Un nou raport Ericsson ConsumerLab, intitulat „Smart Citizens: How the internet facilitates smart choices in city life” arată că, pe măsură ce locuitorii din orașe folosesc tot mai mult smartphone-urile pentru a participa proactiv la viața orașului, aceasta se va modifica, dând naștere la moduri mai inteligente de a trăi în mediul urban – de la servicii de monitorizare digitală a sănătății la consultarea interactivă a hărților sau la utilizarea în comun a mașinilor (car sharing) sau a bicicletelor (bike sharing).

!3 noiembrie 2014 – Ericsson

Hits: 0

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: