Samsung lansează SleepSense, un dispozitiv de monitorizare a somnului

Samsung Electronics Co., Ltd. a lansat Samsung SleepSense, un nou dispozitiv, care ajută la îmbunătățirea calității somnului. Samsung SleepSense a fost prezentat la IFA Berlin 2015.

Somnul este important pentru sănătate, iar mulți dintre noi suntem ocupați și stresați și nu reușim să dormim cele șapte până la nouă ore recomandate în fiecare noapte, riscând astfel să ne punem în pericol sănătatea. Lipsa de somn e asociată unor probleme importante, precum performanță scăzută, greșeli mai frecvente și risc de accidente ridicat.SleepSense(HD12J7000EW)3

Noul Samsung SleepSense te ajută să monitorizezi și să îți înțelegi obiceiurile de somn, să înveți să îți îmbunătățești procesul de odihnă, fără să fii nevoit să apelezi la ajutor extern. Samsung SleepSense poate fi consultantul tău personal. Acest dispozitiv de monitorizare folosește tehnologie patentată pentru a analiza cantitatea și calitatea somnului, generând rapoarte personalizate despre somn și oferind recomandări despre cum îți poți îmbunătăți somnul, toate acestea prin intermediul unei aplicații pe smartphone.

Înțelege-ți somnul

Samsung SleepSense este ușor de folosit: trebuie doar să așezi senzorul sub saltea, să descarci aplicația SleepSense și să conectezi senzorul la aplicație. SleepSense își va face treaba în timp ce tu dormi.

SleepSense, care urmează să fie disponibil pentru consumatori, este un senzor precis de monitorizare, cu o acuratețe de până la 97%**. Senzorul contactless înregistrează și analizează în timp real pulsul, ritmul respirator și mișcările din timpul somnului, astfel încât să primești în fiecare dimineață informații despre somnul tău. Analiza procesului de somn și scorul sunt redate în funcție de rezultatele medii pentru fiecare vârstă.

Scorul este calculat în funcție de șapte indicatori: timpul pe care l-ai petrecut dormind, eficiența somnului, timpul necesar pentru a adormi, de câte ori te-ai trezit, timpul petrecut în somn REM și timpul petrecut în somn profund.

Sfatul expertului pentru îmbunătățirea somnului

În funcție de scorul individual obținut, aplicația va oferi, de asemenea, recomandări importante pentru îmbunătățirea odihnei.

Profesor Dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School Professor a colaborat cu Samsung pentru a dezvolta sfaturi profesioniste, personalizate, care să ajute la îmbunătățirea calității somnului, în funcție de stilul de viață, de obiceiurile nutriționale și de cele care țin de practicarea sporturilor. În funcție de analiza somnului, vei primi sfaturi despre îmbunătățirea calității odihnei.

Control inteligent al mediului în care dormi

Un mediu confortabil este foarte important pentru calitatea somnului. Astfel, pentru a asigura un mediu propice somnului și cele mai bune condiții de odihnă, Samsung SleepSense poate fi conectat la electrocasnicele inteligente, astfel încât să poți controla aerul condiționat sau să oprești televizorul când adormi. Totodată, senzorul se poate conecta cu aplicația Samsung SmartThings, care controlează o serie de dispozitive din casă, precum termostatul, camerele de supraveghere sau becurile, toate acestea având o importanță majoră atunci când dormi.

Trezește-te odihnit!

Atunci când alarma te trezește în perioada de somn profund, riști să rămâi dezorientat și iritat pentru întreaga zi. Funcția SmartAlarm te trezește treptat, analizând datele colectate în timpul diferitelor faze de somn și identificând timpul optim de trezire. În acest fel vei fi plin de energie pe durata întregii zile.

Ajutor pentru cei dragi

Dacă ești îngrijorat că membrii familiei nu reușesc să aibă un somn odihnitor, poți folosi SleepSense pentru a analiza și somnul lor: punând senzorul sub saltea și selectând opțiuna „family care”, vei primi pe email o analiză a calității somnului acestora.

București, 3 septembrie2015 – Samsung Electronics Co., Ltd

Visits: 0

Lasă un răspuns