Samsung Galaxy S20 FE 5G „fun for fans”
De cand ma stiu sunt fan Samsung. Si precum v-am mai spus pe aici pe blog, nu numai al acestui brand. Sunt fan tehnologie si nu de putine ori am avut ocazia sa imbin pasiunea, cu munca. Si parca la mine, treaba aceasta tine de o viata. Pentru ca, inca din 1997, anul in care GSM-ul a aparut la noi, eu m-am indragostit de mobilitate, si nu am mai parasit-o pana acum. Cunosc ORANGE, inca din momentele de lansare, atunci cand se numea MobilRom, si ma contactau ca sa obtina suport pentru terminale. Adica atunci cand lucram intr-un service autorizat, la un cunoscut brand international.
Acum lucrurile s-au schimbat, si ma simt bucuros sa particip la o campanie de testare terminale, Orange Smartphone Tester de data aceasta pe blogul personal.
Samsung Galaxy S20 FE 5G este acum protagonistul unor teste de utilizare. Pentru ca altfel de teste tehnice, presupun existenta unui laborator si a unor certificari, care nu fac obiectul unui astfel de articol. Si da, voi privi serviciile primite, fix din pozitia unui utilizator de servicii, cat mai obiectiv posibil, chiar daca in subsidiar sunt fan.
Atunci cand primesti la teste un terminal, de culoare Cloud Mint, care in denumire contine atributul FE = Fan Edition, te poti gandi la posibilitatea ca firma producatoare va face cateva derogari, pentru a-si incanta fanii. In principal este un terminal „fun for fans”, care iese din stereotipie si este pregatit sa intampine noi alti fani. Este diferit de ceea ce am intalnit pana acum, in aspectul exterior si al cutiei in care vine, dar este funny atunci cand il vei avea in mana, chiar de prima oara.
De ce este vorba despre un terminal Fun Edition puteti sa vizualizati mai jos.
Cred ca este o descatusare a proiectantilor, care de obicei sunt „incinsi” de cerintele de marketing, ce vin de obicei din partea comerciala a constructiei de terminale. Sunt liberi sa faca ceea ce considera, pentru ca fanii castigati sa fie cat mai multumiti, atat din punct de vedere estetic, cat mai ales din cel functional. Adica acolo unde S20 FE 5G pot spune ca exceleaza, luand in considerare si pretul la care il vei achizitiona.
Cu un click pe foto aveti specificatile mai jos.
Ca niciodata, de data aceasta i-am facut cu nerabdare, unboxingul, in autoturismul conjugal si, fireste l-am categorisit cu gelul dezinfectant, impreuna cu masca, la care zilele acestea nu fac niciun pic de rabat.
Dimensiunile 159.8 x 74.5 x 8.4 mm si greutatea 190 g nu vor face din acesta chiar un breloc, dar nici un obiect contondent de autoaparare, atunci cand vei fi atacat. Un pic mai butucanos decat alte terminale, tinand cont ca in interior beneficiaza de un acumulator Li-Po 4500 mAh, dar extrem de jucaus, atunci cand il vei intoarce de pe o parte pe alta.
De fapt unul dintre atributele acestui terminal care ii defineste categoria de pret este tocmai conectivitatea 5G.
In cadrul testarii terminalului ajung la o mica dilema. La mine acasa in stanga prin routerul WiFi6 ating de obicei (nu chiar in cazul de fata) pana la 800 Mbps, iar prin reteaua 5G am atins maxim 250 Mbps.
Adica acolo unde ar trebui conform hartii (pe care o regasesc pe link: aici) pana la 1200 MBps si m-as gandi ca macar jumatate sa fie,
Nu vreau sa exagerez sau sa reprosez cuiva ceva, atat timp cat este una dintre cele mai bune viteze obtinute in zona in care locuiesc. Insa pictograma cu „pana la 1200 MBps in interior si exterior” deocamdata nu se adevereste, in nicio zona a capitalei, pe care am testat-o pana acum. Insa reteaua fiind in dezvoltare si odata cu licentierea 5G, va da posibilitatea sa se ajunga si la viteze mai mari, cu siguranta. Dar nu acum. Aici este un „5G fara 5G”, dar care totusi nu dezamageste, si inca mai asteapta suport tehnologic. Sau mai binezis testez un terminal pregatit pentru sosirea retelelor 5G.
Realist vorbind in perioada de pandemie nu prea ies din casa fiind candidat la „work at home”. Oare un terminal in retea 4G cu conexiune Wifi6, pentru perioada pana cand 5G va fi licentiata, nu ar fi o solutie mai reusita in acest caz? Bineinteles nu neg, faptul ca pentru a atinge perfectiunea este de preferat sa sustinem si retelele dar si terminalele 5G, care chiar si acum sunt mai performante dar si mai scumpe.
Raspunsul la una dintre intrebarile existentiale ale acestui produs l-a dat chiar Samsung, care are in portofoliu un terminal Galaxy S20 FE 4G, ce functioneaza in retele 4G – LTE, dar si cu posibilitatea de conectare la WiFi6, dar fireste este mai ieftin.
Exista totusi o intrebare si mai intruziva. Oare cand retelele si in special aplicatiile vor iesi din faza de proiect, terminalele pentru retele 5G, vor mai avea acelasi format obisnuit de acum? Pentru ceea ce deschide un univers de noi oportunitati de functionalitate si inovatie si nu in ultimul rand implicarea unor companii interesate avand punctul propriu de vedere pe care si-l vor impune.
Nu stiu ce raspuns sa va ofer. Viata aceasta prin mobilitate bate filmul. A adus an de an o multitudine de transformari si practic in momentul de fata, cred ca cel mai bine este ca utilizatorii si fanii ca mine ai diferitelor branduri, sa sprijine dezvoltarea retelelor si a terminalelor 5G, ca parte din existenta acestora.
Si nu doar sa se bucure de promotiile si serviciile foarte bune oferite de operatori, atunci cand acestia ajung la ananghie, fara a dori sa le plateasca mentenanta si dezvoltarea ulterioara. Trebuie sa fim mandri ca suntem din Romania si avem retele rapide la preturi competitive. Ne lipsesc numai aplicatiile performante si digitalizarea societatii dar si cei care doresc intr-adevar sa realizeze proiecte eficiente.
Terminand aceasta parte introductiva fireste va urma si review-ul ce va descrie experientele cu acest terminal.
Views: 0
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.